11 parfumuri care au rezistat în timp! Vezi care sunt acestea

Aceste arome au rezistat timpului și au devenit puncte de reper în istorie și acum sunt descrise drept nemuritoarele clasice. Acestea nu și-au pierdut eleganța și rafinamentul în timp, iar o dată ce intră în viața ta, devin o aromă ce este transmisă din generație în generație. Cum a spus de altfel și Coco Chanel: „Parfumul perfect este parfumul nemuritor”.

separator

Mai jos, găsești lista celor 11 parfumuri care, chiar dacă sunt costisitoare, dau o notă de excentricitate și nemurire frumuseții noastre:

  • „Calèche” by Hermès 

Înca de la debutul său din anul 1961, acest parfum a devenit favorit datorită aromelor sale florale și lemnoase. Casa Hermès nu a fost niciodată în rând cu tendințele, ci mai degrabă a îmbrățișat clasicul, parfumul Calèche fiind cea mai vie dovadă de nemurire a clasicului. În 1992 parfumul a fost remodelat, iar acum aroma sa începe cu note de cimbru, apoi se simt notele picante florale amestecat cu miros de piele, mosc, nuci și lemn.

  • „Pomegranate Noir” by Jo Malone

Secretul acestui parfum constă în combinațiile neobișnuite de arome: căpșuni, prune, piper roz, rodii, paciuli, tămâie, lemn aromat. Jo Malone și-a vândut ideea lui Estée Lauder în anul 1999 și de atunci parfumul ei a devenit unul clasic, un parfum echilibrat și bine definit, dar foarte diferit de celelalte și picant.

  • „Shalimar” by Guerlain

Shalimar înseamnă templul dragostei în sanscrita, iar casa Guerlain descrie acest parfum ca o sumă a calităților dragostei: erotic, senzual și fascinant. Este un parfum născut în 1921, foarte feminin care a jucat chiar roluri importante in filme hollywoodiene, chiar din 1971, când este purtat de Jacqueline Bisset în „The Mephisto Walz”. Notele cheie sunt reprezentate de arome de lămâie și bergamotă, iasomie și infuzii de vanilie, distingându-se într-un parfum puternic, destinat ocaziilor speciale.

  • „Opium” by Yves Saint Laurent

Nașterea acestui parfum s-a celebrat în 1977 în renumitul Studio 54 din Manhattan, New York. Cu un asemenea debut, nimeni nu își punea problema că acest parfum să nu devină foarte repede o vedetă. Conceputul YSL de feminitate este concentrat într-o aromă opulentă ce amestecă accente de infuzii ierbale cu accente mai dulci precum mandarina, iasomia și vanilia. Din nou, un parfum puternic care are nevoie de o persoană la fel de puternică.

  • „No. 1” by Clive Christian

Când Clive a cumpărat parfumeria „The Crown Perfumery”, a decis să păstreze notele elegante și roiale ale numelui, eliberând pe piață un parfum exotic, de cea mai înaltă calitate, cu arome orientale de nucșoară și cimbru. Parfumul este disponibil într-o sticluță de cristal handmade ornată cu un diamant.

  • „Joy” by Jean Patou

Designerul Henri Alméras a creat acest parfum în timpul crizei economice din mijlocul secolului 20, în mare parte pentru că majoritatea clienților nu își mai permiteau parfumurile haute couture. Însă nu a ajutat la nimic, ținând cont că 28 duzini de trandafiri bulgărești și 10.600 de flori de iasomie sunt folosite pentru a produce 20 ml de parfum. Parfumul a devenit cel mai scump parfum din anul 1949, iar în 2000 a fost numit parfumul secolului la Premiile FiFi.

  • „Miss Dior” by Dior

Fiecare picătură din acest parfum îți oferă o impresie fascinantă că ai îmbrăcat cea mai interesantă rochie haute couture – ceva croit perfect și exclusivist. Nici nu ne așteptam la altceva de la casa Dior. Parfumul combină note de salvie și gardenie, cu note florale de trandafiri și iasomie, și cu note compleze de paciuli. În anul 2005 i s-au adăugat și note de cireșe și caramel, făcându-l mai accesibil decât originalul.

  • Pour Femme” by Bvlgari

Cărei femei nu-i place să se simtă dorită? Cu acest parfum cu siguranță asta se va întâmpla, fiind accesoriul perfect pentru acest scop. Parfumul îmbracă femeia în arome mătăsoase unice, dar nu copleșitoare, un ansamblu de flori de portocal, bergamotă, lemn de trandafir și ylang-ylang, complimentate de o notă subtilă de mimoză. În final, irisul florentin, vetiverul și moscul oferă o aromă caldă a unui parfum nemuritor.

  • „Fleurissimo” by Creed

Aroma acestui parfum face orice femeie să se simtă o prințesă. Nu e de mirare că a fost un cadou al prințului Rainier de Monaco pentru frumoasa actriță Grace Kelly, când s-au căsătorit în 1972. Trei ingrediente prețioase – trandafirii de Bulgaria, irișii florentini și tuberozele – fac din acest parfum ceva impresionant, rafinat și o aromă prefectă pentru zilele călduroase de vară.

  • „L´Interdit” by Givenchy

Hubert de Givenchy a creat „L’Interdit” pentru cea mai feminină și mai delicată muza a sa, Audrey Hepburn. Acesteia i-a placut atât de mult încât a refuzat să fie scos pe piață, de unde și numele parfumului care se traduce prin „interzis”. Ca și muza sa, parfumul este elegant și delicat, cizelat cu note pardoxale foarte jucăușe: pere, căpșuni, cuișoare, santal, tămaie. În anul 1957, abia iese pe piață și devine unul dintre cele mai dorite parfumuri.

  • „No. 5” by Chanel

Bineînțeles că din aceasta lista nu putea să lipsească parfumul ce atinge superlativul clasicului, parfum ce și-a păstrat locul fruntaș în topul celor mai vândute parfumuri încă din 1921. Gabrielle Chanel a dat naștere unui parfum extrem de feminin ce cuprinde note de ylang-ylang, iasomie și trandafiri de mai, vetiver și santal. Alături de sticluța revoluționară la vremea ei – simplă și geometrica, aroma puternica a parfumului distinge cel mai faimos și mai excentric parfum al prezentului.

Ai grijă de tine și de frumusețea ta!!!

Tânăra pianistă Martina Meola a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian din Elveția

Tânăra pianistă Martina Meola din Republica Moldova a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian „Jeune Chopin” din Lugano, Elveția. Concursul, dedicat redescoperirii muzicii lui Chopin, a adunat tineri talentați din întreaga lume și a fost prezidat de celebra pianistă Martha Argerich, notează MOLDPRES.

„A fost o experiență minunată, plină de emoții de nedescris! Mulțumesc organizatorilor și în special extraordinarei mele profesoare Silvia Limongelli pentru tot efortul și sprijinul acordat”, a scris Martina pe pagina sa de Facebook.

Înainte de competiție, tânăra artistă a susținut un concert la Chișinău pentru a-și prezenta programul, în cadrul inaugurării noului pian Steinway de la Sala cu Orgă.

Ministerul Culturii a felicitat-o pe Martina Meola, subliniind performanța sa remarcabilă și succesul obținut.

„Felicitări, Martina Meola! Suntem mândri că în ajunul acestei competiții importante pentru orice pianist în devenire, Martina Meola ne-a prezentat programul concursului la Chișinău, la concertul de inaugurare a noului pian Steinway”, se arată în mesajul ministerului.

Martina s-a născut pe 28 noiembrie 2012 la Milano. A început studiile muzicale la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău, iar la doar 9 ani a fost admisă la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, în cadrul programului „Tinere Talente”.

Noi detalii în dosarul Creangă: A început audierea martorilor

Primul martor în dosarul lui Ion Creangă, șeful suspendat al Direcției Juridice a Parlamentului, a fost audiat în instanță. Este vorba despre adjuncta sa, care a declarat că a lucrat împreună cu Creangă la un raport al Comisiei Europene. Potrivit procurorilor, acest document ar fi ajuns în mâinile serviciilor de informații ruse, scrie moldova1.md

„Martorul mai mult a fost audiat vizavi de sursa informației care ulterior a ajuns în posesia serviciilor de spionaj ale Federației Ruse. Domnul Creangă urmează să depună declarații. Noi acum la etapa respectivă urmează să mai audiem încă un martor, după care trecem la probele apărării. Având în vedere că dumnealui deja a declarat public că a fost o simplă discuție dintre vecini, eu în calitate de acuzator intenționez să mai prezint probe pentru stabilirea adevărului obiectiv”, a subliniat procurorul PCCOCS Dumitru Ștefîrță.

În prezent, Ion Creangă se află în arest la domiciliu. Șeful suspendat al Serviciului juridic al Parlamentului a fost reținut în iulie 2024, fiind suspectat de comunicare conspirativă cu un fost angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău. Acesta este acuzat că ar fi transmis informații clasificate privind apărarea națională, cooperarea Republicii Moldova cu partenerii internaționali în domeniul securității și alte subiecte sensibile.

Potrivit PCCOCS, Creangă ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de dolari de la un reprezentant al ambasadei, iar în urma perchezițiilor la domiciliul său au fost găsiți alți 1.100 de dolari. În aceeași cauză este cercetat și un ofițer suspendat al Poliției de Frontieră, bănuit că ar fi avut întâlniri conspirative repetate cu același diplomat rus. Soția acestuia este, de asemenea, vizată în anchetă, fiind suspectată că ar fi facilitat comunicarea dintre polițist și angajatul ambasadei. Ion Creangă pledează nevinovat, declarând că a discutat ca între vecini cu fostul angajat al Ambasadei ruse. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 până la 20 de ani.

Badantă moldoveancă, măritată cu fiul bătrânei pe care a îngrijit-o, îl bate și îl urmărește pe bărbat. „Te omor, te distrug”

Un pensionar italian în vârstă de 79 de ani din Roma, capitala Italiei, a fost agresat, amenințat și urmărit de fosta soție, o femeie moldoveancă, cu 22 de ani mai tânără decât el, care fusese anterior badanta mamei sale, scrie rotalianul.com

Potrivit ziarului Il Messaggero, cei doi au două fiice împreună, în vârstă de 19 și 22 de ani, și s-au căsătorit în anul 2016, după o perioadă de relație începută în timpul îngrijirii mamei bărbatului.

Conform declarațiilor făcute de victimă în fața instanței, relația dintre cei doi s-a deteriorat treptat, iar în noiembrie 2021, bărbatul a fost alungat din propria locuință.

„Într-o seară, după ce s-a apropiat de mine, în timp ce eram deja în pat, mi-a spus că trebuie să plec, că nu mă mai vor în casă.

Apoi, cu ajutorul fetelor, au ridicat salteaua și m-au trântit pe podea. După aceea, practic m-au împins afară și de atunci nu m-am mai întors”, a declarat acesta.

Bărbatul a fost nevoit să plece în pijama și papuci, găsindu-și adăpost într-un apartament pe care îl deținea în zona Policlinico.

În perioada în care a fost infectat cu COVID-19, a fost îngrijit de o fiică dintr-o relație anterioară și a reluat legătura cu o fostă parteneră pe care nu o mai văzuse de zeci de ani.

Însă fostei soții nu i-a fost suficient că îl alungase. Potrivit anchetei, aceasta a angajat un detectiv particular care i-a montat un dispozitiv de localizare sub mașină, urmărindu-l constant și confruntându-l în diverse locuri.

Într-un incident petrecut în octombrie 2022, în zona Prenestina, femeia a urcat cu forța în autoturismul bărbatului, l-a lovit cu pumnii în cap la semafoare și a provocat un scandal în fața unei patrule de poliție.

„A strigat că mașina e a ei și că trebuie să mi-o ia”, a povestit victima în fața judecătorului.

Printre amenințările repetate ale femeii se numărau injurii și tentative de intimidare pentru a-l împiedica să vândă proprietățile dobândite de-a lungul vieții.

„Te omor, te distrug, nu vei avea niciodată liniște cu mine, îți arăt eu ce-ți fac. Dacă vinzi apartamentele, te omor, bătrâne urât”, se arată în documentele Parchetului din Roma.

Femeia este în prezent judecată în regim de tribunal monocratic, fiind acuzată de violență privată, vătămare corporală și amenințări.

De asemenea, ar fi încercat să obțină numirea unui administrator judiciar care să preia controlul asupra averii fostului soț, invocând problemele de sănătate ale acestuia, inclusiv crizele epileptice cauzate de un traumatism cranian suferit în tinerețe.

Victima s-a constituit parte civilă în proces și este reprezentată de avocatul Vittorio Attolino.

Consumul de iaurt sporește imunitatea și previne acumularea kilogramelor în plus
Articolul anterior
Un tânăr din raionul Drochia a murit într-un tragic accident în Franța
Articolul următor
Close menu