Cum să alegi încălțămintea în funcție de tipul siluetei pe care o ai

Mai mult sau mai puțin convențional, specialiștii au stabilit deja că există mai multe tipuri de forme ale corpului. Astfel, constituția corporală a unei femei poate fi de tip clepsidră, de tip măr, pară etc. Se pare că acest aspect trebuie luat în considerare și atunci când îți alegi modelul de încălțăminte, pentru a completa perfect imaginea. Mai jos găsești câteva sfaturi despre cum să alegi încălțămintea în funcție de tipul siluetei pe care o ai!

separator

Silueta de tip clepsidră

Femeile cu silueta de tip clepsidră au talia îngustă, iar umerii și coapsele egale. În cazul acestora, greutatea corpului se repartizează uniform pe toate zonele corpului. Femeile care au silueta de tip clepsidră vor opta mai degrabă pentru o pereche de pantofi cu toc și vor evita încălțămintea cu talpa plată, balerinii și pantofii cu vârful rotunjit. Bineînțeles că în acest caz are importanță și lungimea picioarelor.

Silueta de tip măr

Pentru acest tip de siluetă sunt caracteristice picioarele lungi și subțiri și talia masivă. În timp ce femeile cu această constituție a corpului își aleg mai greu ținutele, se pare că, în ceea ce privește alegerea încălțămintei, nu se confruntă cu mari probleme: unor picioare subțiri li se potrivesc aproape toate modelele de pantofi. Totuși, ar fi potrivit să se evite pantofii, sandalele și cizmele cu talpa plată.

Silueta de tip pară

Silueta tip pară este una foarte feminină, țesutul adipos are tendinţa de a se depune în partea inferioară a corpului. Femeile cu această formă a corpului au coapse mari, umeri și talie îngustă. Pentru acestea, este recomandat să poarte pantofi cu toc de lungime medie. Încălțămintea plată nu este recomandată, întrucât va mări vizual grosimea picioarelor.

Silueta de tip dreptunghi

Femeile cu acest tip de siluetă au aceeași circumferință a taliei, umerilor și coapselor, iar atunci când vine vorba de slăbit, pierd ușor  kilogramele în plus. Pentru acest tip de siluetă este recomandată încălțămintea cu talpa plată.

Silueta astenică

Femeile înalte și subțiri pot să poarte încălțăminte cu toc, însă lungimea acestuia nu ar trebui să depășească 10 cm. Altminteri, se accentuează disproporțiile corpului și trebuie să existe moderație în toate. În plus, deținătoarele acestui tip de siluetă pot alege talpa plată.

Femeile plinuțe

Femeile cu greutate în exces ar trebui să poarte pantofi cu toc gros, nu prea înalt. Înălțimea ideală este de 5-7 cm. Tocurile subțiri par puțin ridicole pentru femeile cu kilograme în plus.

Sper că ți-au fost utile sfaturile de mai sus, chiar dacă, atunci când alegi modelul preferat de pantofi, are importanță în primul rând frumusețea și faptul că te simți confortabil atunci când îi încalți!

alte Articole interesante