Cum să alegi un smoking!

Ești invitat la un eveniment de zile mari, în stil elegant? Ești entuziasmat și vrei să mergi, dar îți dai seama că ai în șifonier doar costume și câteva smoking-uri vechi și prăfuite. Care este soluția?

separator

Sandroliv te ajută să arăți de milioane la orice eveniment pe care ți l-ai programat! Iată tot ce trebuie să știi despre smoking-uri!

Când să porți la smoking cravata neagră și când pe cea albă?

Cravata albă și cravata neagră accesorizează orice ținută pentru bărbați, inclusiv un smoking. Cravata albă este mai formală și, de obicei, se poartă atunci când mergi la o gală, operă sau la o nuntă luxoasă.  Cravata neagră, pe lângă faptul că este formală, este și destul de elegantă. Cravata neagră se potrivește cu un smoking clasic negru, o jachetă sau cu pantaloni cu bandă satinată în partea de jos. Dacă evenimentul este unul semi-formal, atunci un frac accesorizat cu o cravată neagră este alegerea potrivită.

Care este diferența între un costum și un smoking?

Există mai multe diferențe între un costum și un smoking. Iată câteva dintre ele:

  • În general, un smoking este mai formal decât un costum. Un frac este îmbrăcat doar seara și ar trebui purtat doar la evenimente speciale. Smokingul nu ar trebui să fie purtat înainte de ora 17:00.
  • Un costum poate fi croit din mai multe culori. Acesta poate fi, de asemenea, realizat din țesături obișnuite. Un smoking este de obicei croit în nuanțe de negru sau albastru întunecat, deoarece culoarea neagră este asociată cu superioritatea și cultura.
  • O jachetă de smoking este croită cu rever ascuțit sau cu șal. Reverul are o curbă continuă fără pauze sau puncte care au atins vârfurile. Astfel, un smoching are reverele de vârf îndreaptate în sus spre umeri. Costumele au un rever de vârf, fie un rever care are “crestături”, unde se atașează partea inferioară a gulerului și partea superioară a reverului. De asemenea, un rever este fabricat din aceeași țesătură ca cea a sacoului, reverul smoching-ului însă fiind făcut din satin sau din mătase.
  • Un smoking nu are buzunare îndoite, făcându-l mai elegant pentru evenimentele oficiale. Un costum are buzunarele ceva mai mari.
  • Pantalonii smoking-ului diferă de pantalonii de la costum prin faptul că aceștea au o dungă sau o panglică pe partea laterală a piciorului, care se potrivește cu reverele jachetei.
  • Un costum prezintă mai multă versatilitate decât un smoking. Costumul îți permite să alegi diferite combinații de culori. Smoking-ul însă este destul de rigid.
  • În cele din urmă, un smoching este mai scump decât un costum.

Pot purta un smoking în calitate de costum?

Nu. Un smoking nu se poartă ca un costum. Costumele pot fi purtate oriunde, pe când smoking-urile doar la ocazii speciale, deoarece ele sunt cu mult mai formale.

Ce fel de cămașă trebuie să port la smoking?

Cămașa purtată la smoking trebuie să fie doar de culoare albă, cu un guler de tip clasic sau cu un guler wing/aripă. Indiferent de cămașa albă aleasă, o mare atenție trebuie să atragi asupra manșetei, care trebuie să fie de tip franceză.

Câte butoane ar trebui să aibă o jachetă smoking?

Spre deosebire de un costum, o jachetă de tip smoking, trebuie să aibă un singur buton. Acesta este semnul ce caracterizează un adevărat sacou smoking.

Ce fel de pantofi ar trebui să port cu un smoking?

Pantofii de culoare neagră sunt considerați perfecți pentru un smoking. Cel mai potrivit model sunt pantofii oxfords, care au o față frontală mică, fără fixare și un călcâi mic.

Acum ai răspuns la toate întrebările legate de purtarea unui smoking, așa încât poți merge să-ți alegi ținuta. Petrecere frumoasă!

www.sandroliv.com

alte Articole interesante