9 moduri utile în care poți folosi zahărul

Excesul de zahăr este nociv pentru sănătate, însă poți folosi acest ingredient din bucătărie într-o mulțime de probleme casnice. Vezi mai jos când te poate salva un cubuleț de zahăr.

separator


1. Pentru înțepături de insecte
După o înțepătură de albină este bine să aplici un pic de zahăr pe zona afectată, ca să sugă otrava și să prevină umflătura.

2. Scrub pentru buze
Înmoaie-ți degetele în apă, apoi în zahăr tos și masează-ți ușor buzele prin mișcări circulare. Această metodă te va salva dacă ai buze uscate sau care se exfoliază, pentru că zahărul acționează ca un exfoliant ușor.

3. Scrub facial
Prepară un amestec dintr-o lingură de zahăr și o lingură de lapte, apoi aplică-l pe fața curățată în prealabil și masează ușor prin mișcări circulare timp de 5 minute. Las-o să se usuce, apoi spală fața cu apă rece. Această mască îți va curăța porii și îți va lăsa tenul mai catifelat.

4. Scrub de corp
Acesta este unul dintre cele mai simple scurb-uri pe care le poți prepara în casă, cu un buget limitat. El curăță pielea foarte delicat și particulele de zahăr se topesc.

Amestecă 3 linguri de ulei vegetal (preferabil de măsline extra-virgin) cu 4 linguri de zahăr, apoi aplică scrub-ul pe piele prin mișcări circulare și spală-te la final cu apă caldă.

5. Prelungirea prospețimii
Pentru a menține fursecurile proaspete mai mult timp, pune câteva cuburi de zahăr unde sunt acestea depozitate.

6. Călcâie moi
Un amestec de zahăr și ulei de mentă formează exfoliantul perfect pentru călcâie. Zahărul îndepărtează pielea moartă și uleiul hidratează și moaie călcâiele.

7. Curățarea mâinilor
Dacă te-ai murdărit pe mâini cu motorină, benzină sau orice se ia greu, zahărul te va salva din nou. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci zahăr cu orice tip de ulei și să te speli pe mâini cu această combinație.

8. Îndepărtarea petelor
Zahărul îndepărtează și petele rezistente de iarbă, așa că doar pune puțin pe pată și lasă-l să acționeze timp de 40-60 de minute. Rezultatul va fi surprinzător.

9. Prelungirea vieții florilor
Dacă amesteci 3 linguri zahăr cu 2 linguri oțet în apa în care le pui, zahărul ajută și la menținerea prospețimii florilor. Zahărul este bun pentru tulpini și oțetul previne dezvoltarea bacteriilor.

Sursa

alte Articole interesante