De ce piloții nu au voie să poarte barbă

Cu peste o sută de ani în urmă, Orville Wright a făcut primul zbor în SUA în 1903. Timp de 12 secunde, a zburat la 37 de metri. Desigur, de-a lungul secolului, aviația a avansat foarte mult și acum nu ne mai imaginăm viața fără călătorii aeriene. Dar iată câteva lucruri curioase, care nu sunt cunoscute de fiecare iubitor al zborului.

separator
1. Răcoarea din cabina avionului este păstrată pentru binele călătorilor.

Ți s-a întâmplat deseori să constați că ți-a fost răcoare în timpul zborului. Ei bine, intenția de a menține o temperatură scăzută în avion este un lucru în beneficiul pasagerilor și nu pentru că managementul companiei aeriene economisește pentru încălzire. Ideea este că temperatura scăzută reduce riscul de hipoxie în timpul scăderilor de presiune.
2. Piloții nu pot purta o barbă.

Cu siguranț, nu ai văzut niciun pilot cu barbă. Părul gros facial este interzis. Acest lucru se datorează faptului că, în caz de urgență, masca de oxigen poate să nu se potrivească strâns pe fața pilotului, a cărui responsabilitate este să facă tot posibilul pentru a păstra viețile și sănătatea oamenilor. Pentru a-i ajuta pe ceilalți, trebuie să-și mențină pe deplin conștiința.

3. Personalul suferă, de asemenea, în caz de întârziere de zbor.

Nu te grăbi să dai vina pe însoțitorul de zbor în cazul în care zborul a fost întârziat. Personalul care deservește bordul, suferă de asemenea neplăceri, iar timpul petrecut în așteptarea decolării este plătit doar parțial.

4. Piloții pot părăsi panoul de control al aeronavei.

Și pot merge chiar la toaletă. Dar în acest caz un însoțitor de zbor îi ia locul, acesta monitorizează statutul de copilot. Acest lucru se face astfel încât cineva să poată cere ajutor, dacă pilotul se îmbolnăvește brusc.

5. O persoană simplă, „de pe stradă”, nu va putea ateriza un avion.

Indiferent ce ai văzut prin filmele de la Hollywood, o persoană neștiutoare nu va putea să aterizeze un avion. E vorba despre o știință întreagă, care a fost studiată de ani de zile.

Unele statistici interesante:

În fiecare an, 5 miliarde de persoane utilizează servicii de transport aerian.
La fiecare 2 secunde în lume, o aeronavă decolează și aterizează.
În fiecare zi, aproximativ 3 milioane de oameni zboară în jurul lumii.

Cu toate acestea, doar 5% din populația lumii a zburat vreodată cu avionul!

alte Articole interesante