Sfaturile pline de înțelepciune ale unei persoane aflate pe patul de moarte

Din păcate, unii de noi, adesea avem tendința de-a uita să prețuim viața. Faptul că pur și simplu existăm, suntem sănătoși, avem în jurul nostru oameni dragi este deja cea mai mare bogăție din lume. De ce oare trebuie să conștientizăm acest lucru prea târziu? Citește sfaturile unei persoane care a fost diagnosticată cu o boală teribilă și încearcă să asimilezi esența cuvintelor dureroase.

separator
trist_in_ploaie

„Deși am numai 24 de ani, pot spune că am încheiat socotelile cu viața. Diagnosticul crunt pus de medici nu îmi mai dă speranțe pentru mult timp, dar am realizat că cel mai important lucru este să lași lumea puțin mai bună înainte de a o părăsi. Înainte de a afla că sunt bolnav, îmi treceau prin minte o mulțime de lucruri. Când am aflat cât mai am de trăit, am realizat care erau lucrurile cu adevărat importante. Așa că le împărtășesc cu voi, dintr-un motiv egoist. Vreau să dau un sens vieții mele, împărtășind cu voi ceea ce am realizat”

Nu vă irosiți timpul cu o meserie care nu vă place. Este clar că nu poți reuși într-un domeniu care nu îți place. Răbdarea, pasiunea și dedicarea vin ușor doar atunci când îți place ceea ce faci.Este o prostie să te temi de ceea ce cred alții. Teama te face slab și te paralizează. Dacă îi permiți, va crește și va fi din ce în ce mai rău, până nu îți mai rămâne nimic. Ascultă-ți vovea interioară și urmeaz-o. Mulți vor crede că ești nebun, dar alții vor crede că ești un erou.

Preia controlul asupra propriei vieți. Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru lucrurile care ți se întâmplă. Redu cât poți de mult obiceiurile proaste și îndreaptă-te către o viață sănătoasă. Găsește un sport care te face fericit. Și mai presus de orice, nu amâna. Lasă-ți viața să fie făcută din deciziile pe care le iei, nu din cele pe care nu ai avut curajul să le iei.

Apreciază oamenii din jurul tău. Prietenii și rudele tale vor fi întotdeauna o sursă de energie și iubire. Acordă-le importanța cuvenită.

alte Articole interesante