De ce e bine să te trezești devreme!

Nu-ți place să te trezești cu noaptea-n cap și preferi să mai dormi măcar 10 minute după ce sună alarma? Ar trebui să știi că trezitul mai devreme are o mulțime de beneficii atât pentru starea ta interioară, cât și pentru ritmul de lucru.

separator

trezitul-de-dimineata-img08

Dacă ai încercat deja propunerea de a te trezi mai devreme din propria voință, dar ai ajuns mereu să alegi să te culci la loc, probabil ai remarcat că ai mult mai multă energie în prima clipă în care deschizi ochii, decât după alte 3 porții de câte 10 minute de somn între sunetele de alarmă care se repetă. Puțină voință te poate ajuta să nu fii tentată să mai lenevești și să descoperi în schimb o senzație cu totul nouă cu care îți începi ziua.
Ai timp pentru tine și prioritățile tale
O dimineață liniștită în care îți faci ordine în gânduri, la cafea, fără grabă, poate să schimbe întregul curs al zilei.
Dacă primul lucru când te trezești pe care îl faci este să îți acorzi timp, este un bonus de lux pe care multe dintre noi uită să și-l ofere.
Ți se schimbă imaginea de sine
Oamenii care se trezesc devreme sunt văzuți într-un anumit fel de către cei din jur. Avem tendința de a îi privi cu seriozitate pe aceia pe care știm că îi putem suna la 8 dimineața. Parcă se manifestă un respect pentru cei care țin la diminețile lor și implicit la odihna lor, scrie eva.ro.
Cum să încerci?
Trebuie fie să te duci forțat la culcare mai devreme, pentru a te putea trezi înainte de ora cu care ești obișnuită, fie să te epuizezi o zi pentru a putea adormi de oboseală la 12 noaptea în loc de 3. Te concentrezi pe schimbarea aceasta de stil de viață, îți pui un ceas care să te oblige să te ridici din pat atunci când sună și te apuci de cele ce le ai de făcut. O să te simți minunat în foarte scurt timp!

alte Articole interesante