Lucrurile esențiale într-o relație sănătoasă

Ca într-o relație de cuplu să fie prezentă, dar și simțită dragostea adevărată, trebuie să știți că aceasta necesită să fie armonizată și întreținută mereu cu gesturi mici, care sunt făcute din toată inima. Pentru că nu totul se rezumă doar la sex. Vezi ce priorități presupune o relație trainică și fericită.

separator
Lucrurile-esentiale-intr-o-relatie-sanatoasa-840x670
Respect reciproc – Atunci când cealaltă persoană îți înțelege valorile și le respectă, nu le încalcă și nu încearcă să le schimbe în funcție de propriile preferințe.


Încredere – E în regulă ca într-o relație să existe din când în cand gelozie, este un sentiment normal. Însă felul în care o persoană reacționează la gelozie și care sunt lucrurile care declanșează acest sentiment, spune multe despre încrederea pe care o are în tine și în propria persoană.

Sinceritatea – În strânsă legătură cu încrederea, sinceritatea este o valoare care ne ajută să ne simțim bine în prezența celeilalte persoane. Pe baza încrederii construim o relație pe care să o simțim stabilă. Dacă cineva o persoană ne spune că se duce acasă, apoi o vedem la film în compania unor prieteni, cu siguranță că se pierde această calitate în relație.

Sprijin – Într-un moment dificil, rolul unui partener este să te susțină, să te ajute să faci față problemelor prin încurajări. La rândul tău poți oferi, sprijin când e nevoie de tine. De asemenea, văa puteți bucura împreună de toate momentele frumoase pe care le experimentează unul din voi (absolvire, note mari, aniversări etc.)

Egalitate – Simțul egalității este ceea ce face o relație să fie echilibrată. Petreci la fel de mult timp cu prietenii lui/ei pe cât o face cealaltă persoană? Nu trebuie să ții o contabilitate pe caiețel cu toate lucrurile pe care le faceți unul pentru celălalt, însă nu transforma relația într-o luptă pentru cine are mai multă putere și influență în relație.

Dezvoltare personală separată – Fiecare persoană e unică în felul ei, de aceea e important să vă păstrați identitatea cu tot ce înseamnă prieteni, hobby-uri, pasiuni și activități preferate. De asemenea, e perfect în regulă să dezvolti noi talente sau interese, să-ți faci prieteni și să mergi înainte cu obiectivele pe care ți le propui. Într-o relație sănătoasă e important să-ți păstrezi individualitatea.

Comunicare bună – Încearcă de la început să faci în așa fel încât să eliminați neînțelegerile cauzate de interpretări diferite, așteptări diferite sau confuzii legate de ceea ce s-a spus într-o discuție. Spune de fiecare dată când te deranjează ceva și încearcă să găsești o soluție. Nu aștepta până lucrurile devin tensionate pentru a începe o discuție.

Sursa

alte Articole interesante