500 de homosexuali au ars, la propriu, în Taiwan

Zilele trecute, în Taiwan peste 500 de persoane au ajuns sub o adevărată ploaie de foc care s-a abătut peste ei în urma proiectării în aer a unei substanţe inflamabile.

Posturile TV locale, care au relatat despre tragedie, au omis să spună că petrecerea a fost organizată de un cunoscut activist local pentru drepturile homosexualilor.

Organizatorul Zhong Ji Lu este eliberat pe cauţiune, urmând să fie cercetat în libertate. Locul petrecerii nu avea căi de evacuare adecvate, iar organizatorii nu au respectat manevrele de siguranţă. În plus, organizatorii petrecerii Color Play Asia au vândut 10.000 de bilete, iar la acea oră  în local erau 4.000 de participanţi.

Tragedia a determinat guvernul să interzică folosirea respectivei pulberi colorate la astfel de evenimente.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Nuntă pe un zbor Wizz Air! Doi tineri s-au căsătorit în avion după ce au câștigat un concurs al companiei

Un eveniment neobișnuit și plin de romantism a avut loc zilele trecute pe un zbor Wizz Air de la Milano la Madrid. Ivano și Federica, doi tineri italieni, și-au unit destinele în aer, pe data de 15 aprilie.

Alături de ei, în avion au zburat membrii familiei și prietenii, pentru un total de 50 de pasageri cu biletele plătite de Wizz Air, care au dorit să le fie alături în această frumoasă aventură, scrie rotalianul.com.

Cei doi miri au câștigat concursul „WIZZiamoci in volo”, organizat de compania aeriană în luna martie.

„WIZZiamoci in volo” este un joc de cuvinte ce implică numele companiei aeriene Wizz Air și ideea de a se căsători în zbor (sposiamoci in volo = să ne căsătorim în zbor).

Ivano și Federica, un cuplu din Novara, ales din multe alte candidaturi, a avut ocazia să transforme visul lor în realitate datorită unei propuneri de căsătorie făcute de Ivano chiar pe un zbor Wizz Air în urmă cu un an.

Pe 15 aprilie 2024, nunta a fost oficiată de căpitanul avionului, care a împărțit celor aproximativ 200 de pasageri-invitați tort și șampanie pentru a celebra împreună momentul fericit.

Pe lângă elementele tradiționale ale unei nunți, atmosfera a fost îmbogățită de un concert spontan de saxofon, oferit de unul dintre invitați, acompaniat de vocile copiilor lui Ivano.

Federica a împărtășit că muzica este doar una dintre pasiunile care îi unesc, subliniind spiritul lor aventuros și imprevizibil:

„Suntem mereu în călătorie, iubim aventurile și descoperirea lumii. Fiecare zi pentru noi este trăită cu intensitatea unui moment special.”

După ceremonie, tinerii căsătoriți au continuat sărbătoarea cu o mică luna de miere de trei zile în Madrid, oferită tot de compania aeriană, înainte de a se întoarce în Italia.

Familia și prietenii s-au întors de asemenea cu un zbor de seară, după o scurtă vizită turistică de trei ore.

Acest eveniment nu numai că marchează un nou început pentru Ivano și Federica, dar reprezintă și o expresie a conceptului „WIZZiamoci in volo”, care celebrează pasiunile comune, veselia și spontaneitatea, transformând o călătorie obișnuită într-o amintire de neuitat.

Aceste concursuri sunt o metodă ingenioasă pentru companiile aeriene de a se diferenția de concurență.

Pentru acest concurs, candidații au trebuit să posteze pe Instagram o fotografie sau un videoclip explicând ce înseamnă dragostea și de ce ar vrea să se căsătorească la bordul unui zbor al unei companii aeriene.

Tornade ucigașe în SUA! Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața

Duminică, zona centrală a SUA a fost lovită de noi tornade devastatoare. În urma acestora, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața. Vineri au fost înregistrate 78 de tornade, în principal în Iowa şi Nebraska.

După cele 78 de tornade înregistrate vineri, sâmbătă au urmat alte 35 de tornade din nordul Texasului până în Missouri.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS), noi tornade devastatoare au lovit, duminică, zona centrală a Statelor Unite. În urma acestor tornade și-au pierdut viața cel puţin cinci persoane.

Kevin Stitt, guvernatorul de Oklahoma, a confirmat moartea a patru persoane în acest stat.

În orășelul Sulphur din SUA a fost înregistrat primul deces, după ce regiunea a fost devastată de tornadă. În Holdenville, la peste 100 de kilometri depărtare, cel puţin alte două persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit departamentului de gestionare a dezastrelor

Presa locală a raportat că un copil de patru luni se află printre victime, potrivit BBC citat de presa română.

A patra persoană și-a peridut viața pe o autostradă la Marietta, în acelaşi stat.

În mai multe localităţi au fost înregistrate ploi puternice. Alertele meteo au rămas în vigoare întreaga zi de duminică, existând riscul de inundații, grindină și tornade.

În statul Iowa, un bărbat a murit la spital din cauza rănilor. Anunțul a fost făcut de familia acestuia, iar numărul total al morților a ajuns la cinci.

Pe lângă decesele menționate anterior, peste 25.000 de case erau fără curent în Texas. În Oklahoma, duminică după-amiază, au fost înregistrate 19.000 de case rămase fără curent.

SUA se confruntă de multă vreme cu tornade devastatoare. Impresionante din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, tornadele fac ravagii în principal în zona centrală și în sudul țării. Experţii spun că numărul mare al dezastrelor naturale, precum furtuni, inundaţii şi incendii de pădure, se datorează şi schimbărilor climatice.

Cel mai stilat boschetar!
Articolul anterior
Cel mai negru copil din lume a intrat în Cartea Recordurilor
Articolul următor