Ce se întâmplă cu pielea ta, când consumi produse lactate

Produsele lactate pot fi un coșmar pentru unii oameni și pentru pielea lor, deoarece, produsele lactate pot conține hormoni din organismul bovinelor. Acei hormoni pot face schimbări la nivelul tenului, precum îmbătrânirea tenului și acneea.

separator
femeie-care-bea-lapte

Nutriționistul Maria Bella de la Top Balance spune “Majoritatea vacilor folosite în ferme poartă deja un mânz în pântec, iar hormonii precum progesteronul și cei pt creștere se pot transfera în lapte. Astfel, ne apar coșurile ”

Recomandările nutriționistului pentru a vedea dacă avem pielea sensibilă la produse lactate sunt următoarele:

  • scoate din dietă toate produsele lactate pentru 12 săptămâni
  • după cele 12 săptămâni trebuie să adaugi câte un produs pe bază de lapte pentru a vedea dacă structura pielii se schimbă.

“După 12 săptămâni poți vedea o diferență. Dacă pielea este mai hidratată, strălucește, iar coșurile au dispărut înseamnă că de vină erau produsele lactate”

Cu ce poți înlocui produsele lactate

“Spanacul, salata verde, sardinele, soia și fasolea conțin calciu suficient pentru a a-l înlocui pe cel din produsele lactate”, a mai adăugat nutriţionistul.

Sursa

Un băiat de 14 ani a făcut stop cardiorespirator și a murit după ce a mâncat chipsuri picante

Chipsurile ultra-picante produse de Paqui au ucis un băiat de 14 ani după ce a participat la o provocare cu acest produs care conținea un compus chimic extras din ardei iute, scrie evz.ro.

Biroul de medicină legală din Massachusetts a concluzionat că un adolescent care a mâncat un chips care conținea o concentrație mare de compus chimic extras din ardei iute, a murit în septembrie anul trecut în urma unui atac de cord.

Harris Wolobah, care avea o malformație cardiacă ongenitală, a răspuns unei provocări online „One Chip Challenge”, care implica ingerarea unui chips ultra-picant produs de Paqui, cu ardei din speciile Carolina Reaper și Naga Viper. Paqui a retras de la vânzare în mod voluntar produsul, care era ambalat într-o cutie în formă de sicriu (Foto), după moartea lui Wolobah.

Produsul este destinat doar adulților

Chipsurile ultra-picante sunt destinate doar adulților. Dar s-a constatat că tot mai mulți copii le consumă fără să țină cont de avertismente.

Biroul de medicină legală a confirmat joi pentru CNN că Wolobah a murit în urma unui stop cardiorespirator, după ce a consumat o substanță alimentară „cu o concentrație mare de capsaicină”.

Capsaicina este substanța chimică condimentată, naturală, din ardeiul iute. Ardeiul Carolina Reaper se clasează chiar sub spray-ul cu piper pe scara Scoville, care măsoară intensitatea de iute din ardei. Naga Viper este mai picant, ajungând la aproximativ 1,2 milioane de unități pe această scară.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Autorităţile vor aplica noi metode pentru a preveni risipa de produse alimentare

 „Inovare și responsabilitate socială în industria alimentară prin colaborare cu Banca de Alimente” a fost genericul unei mese rotunde, desfășurată ieri, în cadrul expoziţiei internaţionale specializate de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora „FOOD&DRINKS”, cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Băncii de Alimente, a antreprenorilor din sectorul agroalimentar și a prestatorilor de servicii de cantină socială, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut drept scop prezentarea bunelor practici de parteneriat dintre sectorul de afaceri și Banca de Alimente din Moldova, care asigură redistribuirea la timp a surplusului de produse alimentare către cantinele sociale din țară, precum și către alte organizații ce oferă alimentație persoanelor vulnerabile. Totodată, în cadrul mesei rotunde au fost discutate noile modificări la cadrul normativ cu privire la prevenirea pierderii și risipei de alimente. „Participanții au avut oportunitatea să cunoască bune practici în materie de responsabilitate socială prin colaborarea cu Banca de Alimente, care sunt avantajele fiscale și de imagine pentru o afacere care donează la timp surplusul de produse alimentare în scop caritabil”, indică MAIA.

„Astăzi, fiecare aliment, fiecare produs pe care îl cumpărăm, trebuie să îl folosim cu responsabilitate. La nivel global, pierderile alimentare sunt uriașe și au un impact semnificativ asupra economiei și mediului. În această săptămână, la Roma, are loc o conferință importantă a FAO, la care participă și domnul ministru. Sunt sigur că și problema risipei alimentare va fi discutată acolo. Impactul nostru ca și consumatori, dar și ca agenți economici, este esențial”, a menţionat la eveniment Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Agenda forumului a inclus prezentarea de studii de caz despre impactul pe care îl au produsele donate către Banca de Alimente pentru asigurarea funcționării serviciilor de cantină socială care vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. „Colaborarea cu Banca de Alimente ne ajută foarte mult pentru a asigura activitatea cantinei sociale din localitatea noastră, deoarece circa 30% din produsele de care avem nevoie sunt oferite prin intermediul acestei organizații”, a estimat Natalia Doni, managera serviciului de cantină socială din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia.

În cadrul discuțiilor a fost abordate şi noile modificări la cadrul normativ privind prevenirea pierderii și risipei de alimente, precum și reglementarea mecanismului de colaborare dintre agenții economici din lanțul agro-alimentar și Banca de Alimente. „Modificările pe care le-am propus pentru cadrul normativ au fost elaborate în urma unui amplu proces de documentare și discuții cu sectorul de business, astfel încât anteprenorii să fie mai degrabă motivați să doneze surplusul de produse alimentare la timp către structurile caritabile, decât să le caseze la etapa când nu vor mai putea fi consumate. Astfel, din punct de vedere fiscal ne propunem să echivalăm donarea produselor alimentare cu casarea acestora, astfel încât pentru anteprenori să nu fie mai avantajos economic să arunce produsele alimentare, decât să le doneze”, a specificat în cadrul evenimentului Dumitru Dîrul, jurist IRMS Diaconia.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină sociale incluzive și durabile” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de IP Keystone Moldova, IRMS „Diaconia”, AO „CONCORDIA. Proiecte sociale”. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea serviciilor de cantină socială din țară și să îmbunătățească mecanismul de colectare a surplusului de produse alimentare din lanțul agroalimentar pentru a fi redirecționat către serviciile sociale în scop caritabil.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ca la restaurant! Ingredientul secret care face ficatul delicios, suculent și fraged

Gospodinele caută întotdeauna cele mai bune rețete pentru ca preparatele să fie cât mai delicioase. Este și cazul celor care gătesc ficat. Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged? Iată ce ingredient secret folosesc.

Dacă îți dorești să gătești preparate delicioase cu ficat trebuie să ții cont de câteva aspecte importante pentru a ieși cât mai fraged. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau frigider. De asemenea, cum este o rețetă ușoară și rapidă, bucătăresele pregătesc adesea acest preparat atunci când se află într-o pană de idei și nu știu ce să mai gătească.

Așadar, secretul pentru a ieși cât mai delicios și fraged este să înmoi ficatul în lapte. Acest truc ajută la îndepărtarea amărăciunii și îmbunătățește gustul ficatului. Totodată, pentru a face un ficat cât mai fraged trebuie să îl păstrați în lapte înainte de a fi gătit.

Pune ficatul în lapte înainte să-l gătești pentru a-l face mai fraged și suculent

În funcție de tipul ficatului (de porc, vită, pui, gâscă sau curcan) acesta se poate pregăti în modul următor:

Ficat de porc  – este cel mai gras și are un miros pronunțat, după gătit fiind ușor amar la gust. Pentru a îmbunătăți considerabil atât gustul, cât și aroma, acesta se tăie și se înmoaie în lapte

Ficat de vită  – dacă veți alege să îl prăjiți fără să îl aburiți, acesta va fi uscat și va avea un miros neplăcut. Așadar, ficatul de vită ar trebui să fie abrupt, iar acest lucru este posibil prin folosirea laptelui cald cu diverse mirodenii, iar înainte de a se găti, trebuie lăsat să se scurgă.

Ficat de pui, gâscă sau curcan  – acest tip de ficat nu se înmoaie de obicei, pentru că el este în sine destul de moale.

sau apă, în care au fost adăugate diverse condimente și sare. Anumite persoane obișnuiesc chiar să îi stropească înainte să îi prăjească cu scorțișoară, pentru ca aceștia să aibă o aromă cu adevărat unică.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Cum arată iubitul prezentatoarei Veronica Ghimp!
Articolul anterior
Ruxanda Capmari: Comunicarea deschide toate ușile spre succes.
Articolul următor