Stela Popa: “După ce am văzut îngerul acela adus de valuri pe mal, nu mai am liniște și pace”

Jurnalista a rămas profund marcată de poza în care apare  acel copilaș nevinovat, înecat în apele mării, în momentul în care familia lui a încercat să-l scape din mâinile războiului.  Lui Alan Kurdi îi va fi dedicată o poveste din cartea pentru copii, la care lucrează Stela. Se va numi ”Îngerii mării”.

separator

Vezi textul integral mai jos:

„Scriu și plâng. Plâng și scriu. După ce am văzut îngerul acela adus de valuri pe mal, nu mai am liniște și pace. Sunt mamă, sunt părinte și-mi sângerează inima când mă gândesc la ce soartă cruntă a avut acel micuț nevinovat. E vorba despre Alan Kurdi, un băiețel de numai trei ani, înecat în apele mării la începutul lunii, alături de fratele său de cinci ani și de mama sa, fugiți de jihadiștii Statului Islamic. Și câți alții au mai fost ca ei…

M-am cutremurat când am văzut reacția batjocoritoare a celor de la Charlie Hebdo. Je NE suis pas Charlie în acest caz! Să faci mișto de o asemenea tragedie, e prea de tot! Există o limită în toate.

Nu vreau like-uri pe Facebook și consolare. Nu fac spectacol din ceea ce simt acum în sufletul meu. Un  lucru însă vreau să spun: nu noi alegem unde să ne naștem și nici copiii noștri. În locul lor putea fi oricare dintre noi. Soarta însă a fost generoasă și nu ne-a pus la asemenea încercări dramatice. Încerc să mă pun în pielea tatălui rămas în viață și devastat de cele întâmplate. E greu. E foarte greu.

Și pentru că lucrez în această perioadă la o carte cu povești, pe care o scriu pentru fiul meu, m-am gândit să dedic o poveste – „Îngerii mării” – în amintirea lui Alan Kurdi (3 ani) și a tuturor copiilor refugiați care au decedat în exod. Poate că acolo sus, în Rai, Dumnezeu le va citi povești, dacă aici, pe Pământ, nu au avut parte…

Dumnezeu să-i odihnească în pace.”

Sursa: stelapopa.unimedia.md

Moldoveanul Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box

Rezultat istoric pentru boxul din Republica Moldova. Pugilistul moldovean Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box.

Sportivul nu a mai disputat finala categoriei de până la 63,5 kg, din cauza unei accidentări, notează Noi.md. Acesta va încerca să se recupereze la timp, până la ultimul turneu preolimpic, care este 23 mai – 3 iunie în Bangkok, Thailand.

Pe podiumul de premiere a urcat și Vasile Cebotari. El a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria de greutate de pînă la 71 kg.

Natalia Barbu, prima repetiție pe scena Eurovision 2024

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision, a avut astăzi prima repetiție la Malmö, Suedia.

Artista a ieșit în scenă de una singură, într-o rochie albă și cu o vioară. Aceasta a interpretat piesa „In the middle”. Natalia Barbu va evolua în prima semifinală a competiției, pe 7 mai.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10.

E spirit de Sărbătoare în Capitală! Chișinăul, decorat de Paște

Primăria Chișinău informează că, tradițional, în preajma sărbătorilor luminate, în centrul Capitalei va fi inaugurată zona cu luminițe și decorațiuni având tematica pascală.

De asemenea, străzile din sectoarele capitalei sunt decorate cu figurine de iepurași, ouă colorate și flori de primăvară, creând o atmosferă plină de căldură.

Pe durata Sărbătorilor de Paște, pe străzile centrale va fi conectat și iluminatul decorativ.

Cui aparține acest abdomen. Este o prezentatoare din Moldova!
Articolul anterior
Dr. Cătălin Luca: „Sucul de morcov inhibă dezvoltarea diverselor tipuri de celule maligne”
Articolul următor