Alimentele ”incompatibile” consumate împreună nu se digeră complet, ceea ce duce la indigestie și balonare. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.
Iaurt cu mezeluri
Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit. Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă.
“În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, spune prof. dr. Mencinicopschi.
Cartofi copţi cu unt
Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon, iar în această categorie se încadrează piureul, pâinea cu unt, macaroanele cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.
Dacă vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade şi, implicit, şi secreţia de insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.