A decedat fiica violonistului Oleg Vitliuc!

Cristina, fiica de 20 de ani a violonistului, a murit

separator
în urma unui accident rutier. Aceasta a fost lovită pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Dacia.

maxresdefault

Colegii de breaslă a instrumentistului, familia, dar și prietenii tinerei sunt distruși de durere.

„Sincere condoleanțe familiei Vitliuc, îndurerate pentru pierderea incomensurabilă pe care au suferit-o. În astfel de momente cuvintele ar fi de prisos… Suntem cu gândul și cu sufletul alături…”, a scris Cristina Scarlat.

10553358_649351128530442_6334021958717244880_n

“Condoleanţe familiei Vitliuc…

Fiica violonistului Oleg Vitliuc a fost strivită mortal pe bulevardul Dacia.

Dacă mai există taţi cărora le pasă, vă chem să facem ceea ce NU face acest stat – ordine în trafic – puneţi la respect pe fiecare ticălos din traficul rutier, opriţi-i, daţi-le la moacă – decât să se ajungă în teribila situaţiei a familiei Vitliuc.

Pe bulevardul Dacia frecvent este lovit cineva pe zebră, cu atât mai mult dincolo de zebră – aşa e tot oraşul.

Dom primar, închideţi odată bulevardele astea – maşini de omorât oameni – blocaţi-le aşa cum s-a procedat în Warszawa, Praga etc – sunt lăsate doar trecerile pentru pietoni – bine luminate, cu limitator de viteză.

Bătrânii, copiii, tinerii sunt tentaţi să treacă neregulamentar bulevardul Dacia, ţâşnind dintre copaci, pentru că aşa a fost mereu – doar că există nebuni care circulă cu 200 km pe oră iar la radar fac 40 – am văzut şi bărbaţi şi femei conducând astfel.

Europa n-o să ne ridice chiloţii şi nici dinţii n-o să ni-i spele – faceţi regulă în jurul vostru – dacă nu vă pasă de voi – fie-vă milă de copiii voştri.

Condoleanţe Oleg…”, a notat Viorel Burlacu.

12246776_1063999210325395_8434280518430542782_n

„Mai mare durere și gol în suflet nu există atunci când îți pierzi propriul copil! Sincere condoleanțe maestrului Oleg Vitliuc și familiei acestuia pentru fiica Cristina, care va fi petrecută astăzi pe ultimul drum. Colegii de breaslă le doresc multă putere și răbdare părinților, să treacă peste acest moment nefast din viața lor. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a spus Corina Țepeș.

“…Această săptămână a început trist de tot. Cristina, fiica de 20 de ani a extraordinarului violonist Oleg Vitliuc s-a stins într-un dramatic accident rutier. E greu să ne imaginăm CE e acum în sufletele părinţilor acestei flori care nu va mai da rod… acestui vis frumos spulberat într-o clipă nefastă… În aceste momente suntem alături cu sufletul de bunul nostru prieten şi coleg, Oleg Vitliuc, de membrii familiei sale distruse de durere… Şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le dea puteri să treacă peste această cumpănă grea. Iar pe Cristina – Dumnezeu s-o odihnească în Grădina Edenului, unde cei drepţi se odihnesc!”, a scris Andrei Porubin.

Noi benzi pentru transportul public vor apărea

Benzile dedicate transportului public pe str. Hîncești (sectorul cuprins între străzile Alexei Mateevici și Miorița) vor fi extinse, iar schița de proiect pentru bd. Moscova este în faza de elaborare. Anunțul a fost făcut de către Primăria Chișinău.

Până în prezent, 17 străzi din oraș au fost amenajate cu benzi dedicate, totalitatea cărora însumează 45 km pe sens dus-întors. Este vorba de străzile: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi, Decebal, Dacia, Ciuflea, Grigore Vieru, Constantin Tănase, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, Alexandr Pușkin, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Renașterii Naționale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân și Alba Iulia.

Va avea loc simplificarea proceduri de obținere a permisului de conducere! Vezi detalii

Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă prezentarea actelor de studii pe suport de hârtie, ceea ce va contribui la digitalizarea întregului proces. 

„În acest fel, simplificăm procedurile, reducem corupția și creștem calitatea procedurii de obținere a permiselor de conducere”, a spus premierul Dorin Recean. 

O altă modificare ține de simplificarea procedurii de obținere a permiselor de conducere pentru anumite categorii de vehicule. De exemplu, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B pentru vehicule cu transmisie manuală, la susținerea examenului la o altă categorie, pentru vehicule cu transmisie automată, vor putea conduce și vehicule cu transmisie manuală de categoria respectivă.

Totodată, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B de cel puțin 24 de luni vor putea solicita dreptul de a conduce vehicule din subcategoria A1(motociclete), cu condiția absolvirii unui curs deplin de instruire practică, fără instruire teoretică și examinare.  

Proiectul va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

A dispărut. Rudele cer ajutor pentru a o găsi

O fetiță de 12 ani din Chișinău a dispărut iar ultima dată a fost văzută urcând într-un troleibuz alături de un băiat.

Laura Arman, are 12 ani și locuiește în sectorul Botanica al Capitalei a relatat nana acesteia pentru echipa.md.

Laura a fost văzută ultima dată pe 15 octombrie, în jurul orei 15:00, pe strada Decebal, vizavi de Taxi Blues Cafe, urcând în troleibuzul 4, în direcția străzii Hristo Botev.

Conform martorilor, ea era însoțită de un tânăr de aproximativ 18 ani, cu o înălțime de 1,80 m, păr brunet și ochi căprui, având un iPhone alb.

Cei care dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugați să contacteze la 112 sau 069 522 443.

Fiul unui oligarh rus a plecat acasă cu ” золотой граммофон”. Spectatorii l-au şuierat de indignare
Articolul anterior
Ce buze se poartă în această iarnă!
Articolul următor