Ești înnebunită după paste, pizza, orez cu fel de fel de condimente exotice, însă toate acestea îți afectează simțitor silueta? Ei bine, dacă ai trecut la cură, avem o veste bună. Poți ține dietă și te poți bucura de gustul alimentelor bogate în carbohidrați în același timp.
Cea mai simplă metodă este să incluzi în regim proteinele, grăsimile sănătoase și fibrele, toate dietetice. Explicația ar fi că toate aceste produse ajuta la eliminarea într-un ritm lent a zaharurilor din sânge și la scăderea glutenului din organism după masă.
Iată câteva metode simple prin care scazi glutenul din organism:
- Alege mâncăruri cât mai puțin procesate. Consumă fructe și legume proaspete, și nu varianta lor confiată sau transformată în sucuri.
- Când ai o masă bogată în carbohidrați, adaugă o felie de avocado. Fructul este bogat în grăsimi benefice, ca să nu mai spunem că are și un gust bun.
- Dacă adaugi suc de roșii, lămâie, cidru de măr la pizza sau paste, toate acestea ajută la neutralizarea caltității de gluten consumate.
- Alege-ți produse preparate la foc redus, în detrimentul celor care se găsesc gata preparate.
- Gătește orezul și pastele al dente pentru a ține indicele glicemic la un nivel moderat. Dacă gătești pastele sau orezul prea mult, procesul sporește și indicele glicemic.
- Legumele trebuie gătite foarte puțin. Dacă nu, le poți mânca crude, pentru a nu pierde fibrele.
- Fructele trebuie să fie puțin mai tari și nu mult prea coapte. Cu cât este fructul mai copt, cu atât este bogat în zaharuri naturale, care fac rău dietei noastre.
- Pizza este mult mai bună pentru dietă dacă în aluat incluzi și conopidă, scăzând nivelul carbohidraților din preparat.
- Supele de linte sau legume sunt mai bune la dietă decât cele din cartofi. Însă dacă îți este poftă de o supă de cartofi, bogată în calorii, savureaz-o cu brânză dietetică sau cu alte produse ce conțin proteine dietetice.
- Dacă vrei un desert, alege să mănânci fructe de pădure, în locul ananasului sau bananelor, datorită conținutului lor bogat în fibre și calităților antioxodante.
- Ciocolata neagră este mai bună decât ciocolata cu lapte, pentru că are un conținut mai scăzut de zahăr. De asemenea, este binecunoscut faptul că ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, însă nu trebuie să consumi o cantitate prea mare.
- Nu uita însă! Toate ponturile de mai sus te ajută să mănânci la dietă ceea ce îți place. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să ții cont de numărul de calorii și alimentele consumate. Și cel mai important, nu trebuie să neglijezi antrenamentele la sală.