Dorin Chirtoacă, este indignat de faptul că mesele moldovenilor sunt copioase, iar farfuriile puse pe mesele de sărbătoare nu-și mai au sfârșit. Edilul a venit cu o propunere în acest sens, care, în viziunea lui, ar reduce numărul cazurilor de intoxicație alimentară: să fie stabilit printr-un cadru legal meniul restaurantelor din capitală la evenimentele festive, dacă acest lucru ar fi posibil, în contextul în care o lege în acest sens nu există., scrie realitatea.md
Potrivit lui Chirtoacă, ”mâncarea pe masă ar trebui interzisă și ar trebui fiecare să fie servit cu farfuria în față, cu porția de mâncare, ca în Europa”.
”Nu, când te apropii de masă, să vezi trei etaje de mâncare, de parcă am fi în Evul Mediu și de aici una peste alta. Se ajunge inclusiv la strecurarea unor produse necalitative, amestecate cu toate celelalte. Dacă Bucureștiul a pățit-o din cauza focului la clubul Colectiv, noi să n-o pățim din cauza mâncării. Eu nu știu când o să ne vină mintea la cap, dar noi ne-o facem cu mâna noastră, noi umplem mesele. Este același lucru ca mâncatul la cimitir, după care li-i rău. Dar cine v-a pus să mâncați? Dar de aici postim, suntem mari creștini, vrem să nă curățăm păcatele”, a declarat Dorin Chirtoacă.
În context, primarul a venit cu propunerea ca, prin intermediul Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, dacă e posibil, ”să fie servit fiecare în față cu aperitiv, fel de mâncare și desert, o cină clasică, cum fac toate popoarele civilizate”.
”Ar fi un control strict, nu am alerga cu limba scoasă după fel de fel de mâncare care nu se mai termină. Dacă va fi cadru legal, voi fi primul care va semna”, a conchis Chirtoacă.
Precizăm că 19 elevi din două clase de a X-a și doi profesori, toți de la Liceul ”Dante Alighieri”, au ajuns la spital în stare gravă, după ce au participat, la 24 decembrie, la o masă festivă la un restaurant din Capitală.
Sursa: realitatea.md