Febra la copii

„Febra” este un simptom frecvent la copii. Răcelile şi gripa, apariţia dinţilor şi durerile în gît, dar şi bolile, care stau la baza lor, cunoscute sub numele de „boli ale copilăriei” sunt cauze frecvente. Dar de ce copiii fac adesea febră?

separator

Febra 1

Unul dintre motive că copiii fac deseori febră este faptul că ei încă nu au contactat cu foarte mulţi agenţi cauzali ai bolilor, prin urmare, sistemul lor imunitar este supus mai frecvent provocărilor. Cu o reacţie imună naturală, aşa ca creşterea temperaturii corporale interne peste 38°C (măsurată rectal), organismul se apără împotriva influenţelor nocive. În plus, termoreglarea la copii este un proces mult mai dificil decît la adulţi. În condiţii normale, aceasta funcţionează bine, însă se poate dezechilibra foarte uşor, deoarece suprafaţa corporală mai mică a copilului nu permite mecanismului de compensare să funcţioneze la fel ca la adulţi. Acţionînd ca un semnal de alarmă şi reprezentînd, de fapt, reacţia de apărare a organismului împotriva influenţelor nocive, febra, în general, nu este periculoasă şi nu necesită tratament de fiecare dată cînd temperatura corpului copilului creşte. Cu toate acestea, febra la copii trebuie întotdeauna urmărită cu atenţie şi luată în serios.

Consultaţi un medic dacă:
• Copilul este mai mic de 3 luni.
• Febra nu scade de la sine sau durează mai mult de trei zile.
• Copilul are convulsii febrile.
• Copilul transpiră abundent și nu vrea să consume lichide.
• Cauza febrei este neclară.
• Copilul prezintă simptome ale unei boli (de exemplu, rujeolă sau oreion).
• Copilul simte durere.
• Starea copilului se agravează.
• Părinții sunt îngrijorați de starea copilului.

Febra la copiiMIG® pentru copii cu ibuprofen asigură ameliorarea rapidă a febrei şi durerii.
Copiii nu trebuie să sufere de febră şi dureri mai mult decît este necesar. În farmacii sunt disponibile medicamente, care conţin diferite substanţe active pentru ameliorarea durerii şi reducerea febrei la copii. Acestea au fost elaborate special pentru utilizare la copii pentru a-i ajuta să lupte cu boala reducînd simptomele ce o însoţesc.

Ce medicament să alegem?
Ibuprofenul, substanţa activă din MIG® pentru copii, s-a dovedit a fi deosebit de eficace împotriva febrei şi durerii. Ibuprofenul (2%) din MIG® pentru copii oferă o reducere rapidă şi de lungă durată a febrei – chiar şi în cazul febrei înalte. El îşi instalează efectul în circa 15 minute, iar acţiunea sa durează pînă la 8 ore. Astfel, copiii ar puta să simtă bine mai repede şi pentru mai mult timp. În plus, ibuprofenul reduce eficient durerea şi are un efect antiinflamator, ameliorînd astfel starea generală a copilului.

Febra 2

MIG® pentru copii în general este bine tolerat, iar manipularea sa este uşoară. Acesta oferă o dozare simplă şi precisă, deoarece este însoţit de o seringă dozatoare practică.

MIG® pentru copii are un gust bun, ceea ce face mai uşoară administrarea sa copiilor şi nu conţine adaos de zahăr, coloranţi sau alcool.

MIG® pentru copii este destinat pentru tratamentul febrei şi durerii la copiii de la 6 luni (5 kg) pînă la 9 ani (29 kg).

Acesta este un medicament. A se citi cu atenţie instrucţiunea pentru administrare. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Număr de înregistrare: 19638 din 16.07.2013
Material elaborat 20.11.2015. Codul materialului: MD-MIG-35-2015

12527683_952166914898229_1192006304_n

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chișinău, RM
Tel.: (373 22) 21-25-58, Fax: (373 22) 24-42-84

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Cât de nocivă este de fapt brânza topită
Articolul anterior
7 beneficii ale ceaiului de chimen
Articolul următor