Fotografa Elena Mocrii suferă de leucemie acută. O poți ajuta și tu!

Cu câteva zile în urmă, fotografa a aflat o veste care i-a dat viața peste cap. Aceasta a fost diagnosticată cu leucemie acută. Pentru a învinge boala, Elena are nevoie de o sumă exorbitantă, pe care nu o poate colecta decât cu ajutorul nostru. Nu fi indiferent, susține-o cu cât poți pe tânăra care vrea să trăiască!

separator

Ellene-Mocrii 11
Iată mesajul pe care l-a scris Elena Mocrii!

„Dragi prieteni, rude și oameni superbi pe care am avut ocazia să vă cunosc..

Viața este un lucru uimitor de frumos care ni se întîmplă zi de zi fiecăreia din noi, dar cîteodată, tot ea, ne rezervă și încercări mai puțin plăcute și mai puțin așteptate.

Acum câteva zile a venit și rândul meu să trec printr-un test de luptă, răbdare și rezistentă. Am fost diagnosticată cu LEUCEMIE ACUTĂ VARIANTA LIMFOBLASTICA (L2).

Din primele momente cînd am afalat de diagnostic eu am hotărât să mă lupt pentru viață și vindecarea absolută a bolii, iar aici am nevoie de ajutorul enorm din partea fiecăruia dinstre voi, care își dorește și are posibilitatea să îmi fie alături în aceste momente.

Tratamentul în sine necesită efectuarea de transplant de celule stem hematopoietice. Desigur că costul acestui transplant 250,0000 euro + cheltuielile tratamentului de recuperare este unul colosal pentru noi, însă dorința de a mă face bine este mult mai mare! Și eu vreau să lupt și să înving, dar nu pot să fac asta fără de voi.

Dragii mei, vin cu o rugăminte către voi toți care vă doriți, puteți și aveți posibilitatea să mă ajutați în aceste momente un pic dificile pentru mine, să ne ajutați să strîngem suma de bani necesară pentru transplant și tratament. Puținul vostru va conta enorm de mult pentru mine, iar eu la rîndul meu mă voi ruga să vi se întoarcă binele făcut pentru mine inzecit.

Vă mulțumesc din suflet pentru că ați găsit timp să citiți acest mesaj. ”

Detalii cont de binefacere pentru transfer:

B.C. „Mobiasbanca- Groupe Societe Generale” S. A.

Beneficiar: Andronache Rodica

Cod Fiscal: 2003044023192

Cont curent in MDL: MD55MO2259ASV96545287100

IBAN: MD79MO2259ASV96544807100 (EURO)

IBAN: MD91MO2259ASV96544567100 (USD)

Persoana de contact: Rodica Andronache (mama)

Telefon pentru informații și donații: +373 68086531

Poți dona online, accesând generosity.com!

O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Radu Lefter, campion european la Lupte în categoria de vârstă sub 23 de ani

Sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani.

Radu Lefter a obținut aurul la Campionatul European de Lupte U-23Foto: gov.md

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, Radu Lefter a cucerit medalia de aur după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku sub drapel neutru.

La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4).

Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european.

Lotul național de lupte libere a mai obținut două distincții de bronz prin Maeștrii în sport Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg), care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate.

Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul cinci.gallery images

gallery images

gallery images

1.500 de copii din Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântec, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet

Vocile a 1.500 de copii au răsunat astăzi, în unison, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la Marele Cor al Copiilor. La eveniment au participat copii din toată țara, de diferite etnii, iar evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Copiilor.

1.500 de copii din R. Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântecImagine simbol

Potrivit reprezentantei de țară la UNICEF Moldova, Maha Damaj, corul a reunit vocile copiilor de diferite etnii: români, bulgari, romi, găgăuzi, precum și voci ale copiilor refugiați din Ucraina, transmite Radiomoldova.md.

„Fiecare copil are posibilitatea de a participa și a de a fi celebrat. Corul este o sărbătoare a drepturilor universale pentru fiecare copil. În vreme ce marcăm în acest an 35 de ani a Convenției cu privire la Drepturile Omului, să ne amintim că, indiferent cine sunt, de unde provin sau de provocările cu care se pot confrunta, toți copiii sunt egali în drepturi și demnitate”, a declarat Maha Damaj.

Copiii din circa 30 de coruri din republică, ghidați de 20 de dirijori, au fost acompaniați de Moldovan Youth Orchestra, dirijor Andriano Marian.

„Am susținut cu inima deschisă, alături de UNICEF, acest proiect, celebrând în mod solidar Ziua Internațională a Copiilor. Iar această mare de oameni frumoși, circa 30 de coruri și 20 de dirijori, copii de diferite etnii din toată țara noastră și copii refugiați din Ucraina, ne-a amintit că avem un izvor nesecat de talente”, a precizat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Prim-ministrul Dorin Recean, prezent la eveniment, a specificat că tânăra generație ne demonstrează potențialul nelimitat.

„Copiii ne-au reamintit cât de frumoși și talentați sunt oamenii Moldovei. Marele Cor al Copiilor ne demonstrează potențialul nelimitat al tinerei generații. Să fim alături de ei, să le ascultăm vocile și să îi susținem în drumul lor către succes. Guvernul va continua să investească în educație, cultură și arte, pentru că doar astfel vom putea construi o societate în care fiecare copil își poate îndeplini visurile”, a menționat Dorin Recean.

Concertul „Marele Cor al Copiilor” a fost organizat de UNICEF și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Moldovan National Youth Orchestra.

Nunta by Aura recomandă: Luci, soare, Lucian
Articolul anterior
Nepoata Sofiei Rotaru este o Cindy Crawford de Ucraina!
Articolul următor