O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă şi reglează hormonii feminini

Când vine vorba de vitalitatea şi imunitatea organismului, puţine remedii se iau la întrecere cu niște grâu proaspăt germinat. Seminţele încolţite înmagazinează cam aceiaşi nutrienţi pe care îi găsim în planta matură, numai că în acest stadiu sunt de mai bună calitate şi mai numeroşi, în formă concentrată, având efect antioxidant mai puternic şi efecte benefice inegalabile pentru sănătate.

separator

11_9_art_Wheatgrass_Glass_web1

Cum obţii grâu verde

Pune într-o farfurie adâncă şi suficient de lată cinci, şase linguri cu bobiţe de grâu nedecorticat, după ce le-ai spălat bine cu apă rece. Acoperă cu apă plată şi înlocuieşte cu alta proaspătă de trei ori în prima zi. Păstrează într-un loc ferit de curent, la lumină. Spală din nou grâul şi, după două, trei zile, când bobiţele capătă mici rădăcini şi colţişori, scurge apa şi poţi folosi germenii de grâu ca atare sau daţi prin blender, cinci, şase linguri pe zi, cu puţină miere. Remediul este excelent şi pentru copii, câte una, două linguri zilnic dacă au peste şapte ani, una, două linguriţe dacă au 1-3 anişori.

Grâul verde îl obţii lăsând germenii să se dezvolte mai multe zile, până când tulpinile verzi ajung la 10-15 cm. Atunci le poţi recolta şi prepara sub formă de suc, folosind storcătorul. Consumă-l proaspăt, 50 ml pe zi (doza porneşte de la 1-2 linguri şi ajunge la 5-6). Poate fi introdus odată cu diversificarea în dieta bebeluşilor mai mari de şase luni, începând cu câteva picături, dar nu mai mult de o lingură până la un an. Sucul verde este un remediu mai uşor de asimilat comparativ cu grâul încolţit.

  • conţine vitaminele A, B, C,E, K
  • bogat în fosfor, magneziu, calciu
  • uşor de asimilat de organism
  • simplu de introdus în alimentaţia zilnică

Reglează hormonii feminini

Estrogenii vegetali pe care îi conţine recomandă grâul în tratamentul infertilităţii feminine; dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată, o astfel de cură ajută organele reproducătoare să funcţioneze optim. Este ideal în timpul alăptării. De asemenea, stimulează buna funcţionare a tiroidei.Tot grâul te ajută când se apropie menopauza: după 40 de ani, ia germeni de grâu sau suc de grâu verde zece zile în fiecare lună şi poţi amâna dispariţia ciclului menstrual, plus că vei suporta mai bine simptomele, când ele apar. Nu este indicat însă în caz de sângerări menstruale abundente sau la debutul menopauzei, când simptomele sunt în toi.

Consumă sucul de grâu verde imediat după preparare! Altfel, i se diminuează proprietăţile.

germeni_de_grau1

Sânge curat, perfect echilibrat

O cură cu grâu verde este puternic detoxifiantă, curăţând sângele de impurităţi. Elimină cheagurile de sânge, reglează nivelul colesterolului şi tensiunea arterială, contribuie la oxigenarea celulelor, ţine glicemia sub control, fiindu-le de mare ajutor şi dibeticilor. Este un aliment alcalin, ce reduce aciditatea din organism şi scade riscul de boli. Grâul verde are efecte extraordinare în caz de anemie, fierul pe care îl conţine din plin fiind indispensabil în formarea globulelor roşii. Revitalizează organismul, efectul energizant fiind vizibil în prima săptămână de la administrare. Poţi îmbunătăţi gustul sucului de grâu combinându-l cu alte sucuri naturale, precum cel lămâie sau din alte verdeţuri.

Întăritor pentru copii

Cei mici nu se dau în vânt după pastile, însă bobiţele de grâu cu miere s-ar putea să le placă. Tratamentul este util mai ales în întârzierile de creştere şi trebuie să dureze două săptămâni, urmate de altele două de pauză. În anemie, dă-i dimineaţa câte un pahar cu lapte în care adaugi trei linguriţe cu grâu încolţit şi o linguriţă cu miere. Alături de grâu, include-i în meniu spanac, ţelină, pătrunjel, fructe proaspete şi uscate.

În ce probleme de sănătate poate fi un adjuvant:

  • probleme hepatice
  • afecţiuni oculare
  • migrene
  • astm
  • alergii
  • imunitate scăzută
  • tromboflebită
  • tumori
  • infecţii recidivante
  • stări depresive
  • nervozitate
  • eczeme
  • acnee

Shake-uri delicioase cu grâu

Dacă nu te tentează gustul sucului de grâu verde simplu, îl poţi consuma în diverse combinaţii. Iată trei variante pline de vitamine pentru micul dejun, toate ingredientele urmând a fi date prin blender:

  • o mână de tulpini verzi de grâu, un măr, un kiwi, o linguriţă cu drojdie, o lingură cu miere, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, ½ avocado copt, câteva frunze de spanac, câteva frunze de leurdă, două linguri cu apă;
  • o mână de tulpini verzi de grâu, o banană, câteva cuburi de ananas, două linguri cu apă.

Adaugă grâu în orice salată!

O cură detoxifiantă pe bază de salate e mai mult decât bine-venită la început de primăvară. Ai grijă să incluzi zilnic în meniu un astfel de preparat sănătos, pe bază de: orice verdeţuri îţi sunt pe plac (leurdă, urzici, spanac, salată verde, rucola, pătrunjel), două linguri cu grâu încolţit, cinci nuci mărunţite, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Dacă nu te interesează o cură drastică, poţi adăuga grâul şi în salatele obişnuite de legume, chiar dacă includ carne sau brânzeturi.

Sursa

Adevărul neștiut despre ouăle din magazine/P

Știai că ouăle din magazine pot ascunde mai multe secrete decât crezi? Alegerea corectă a ouălor pentru familia ta nu este doar o chestiune  de gust, ci și de sănătate. Unul dintre cei mai importanți factori care diferențiază ouăle este codificarea acestora, care în mod obligatoriu trebuie să fie indicată pe ambalaj.

Ce înseamnă codificarea ouălor?
Codurile ouălor indică condițiile în care au fost crescute găinile:

  • COD1: Găini crescute în aer liber, cu acces la spații exterioare.
  • COD2: Găini crescute în hale, fără acces la aer liber.
  • COD3: Găini crescute în cuști, cu mișcare limitată.

Până recent, în Republica Moldova, se comercializau doar ouă COD2 și COD3, din cauza infrastructurii limitate pentru creșterea găinilor în aer liber și a costurilor mai mari de producție.

Ouăle COD1 Axedum – Premieră pentru Moldova!

În decembrie 2024, Axedum a lansat pentru prima dată pe piața din Moldova ouă COD1. Aceste ouă provin de la găini  crescute în aer liber și hrănite natural, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Beneficiile ouălor COD1:

  • Mai bogate în nutrienți – Datorită accesului găinilor la o alimentație mai variată și la soare, ouăle COD1 conțin un nivel mai ridicat de acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului.
  • Textura și aroma sunt mai intense, datorită hrănirii naturale a găinilor.
  • Mai multe vitamine și antioxidanți – Comparativ cu ouăle COD2 și COD3, cele COD1 sunt mai bogate în vitamina D, A și  E, precum și în luteină și zeaxantină, care susțin sănătatea ochilor.

Într-o fermă de găini COD1, utilizarea antibioticelor este interzisă, iar dacă sunt necesare, găinile tratate trebuie separate de restul grupului. În plus, densitatea maximă este de o găină la patru metri pătrați, ceea ce asigură un mediu mai natural și mai confortabil pentru păsări. 

Pentru cine sunt recomandate?

  • Pentru copii – Un aport nutritiv esențial pentru creștere și dezvoltare.
  • Pentru sportivi – O sursă de proteine de înaltă calitate, ideală pentru recuperare musculară.
  • Pentru femei însărcinate și mame care alăptează – Nutrienții din ouă susțin dezvoltarea fătului și sănătatea mamei.
  • Pentru vârstnici – Bogate în antioxidanți, ouăle COD1 contribuie la menținerea sănătății cognitive și osoase.
  • Pentru oricine dorește un stil de viață sănătos – Alegerea  ouălor COD1 sprijină atât sănătatea proprie, cât și bunăstarea animalelor.

Axedum este și prima companie din Moldova care a obținut dreptul de a exporta carne de pui refrigerată, congelată și procesată în Uniunea Europeană, o realizare importantă pentru industria locală .

Ouăle Axedum COD1 sunt disponibile în magazinele din întreaga țară și sunt  ușor de recunoscut datorită ambalajului distinctiv.

Alege ouăle de la găini cu acces la aer liber – un pas simplu pentru sănătatea familiei tale și pentru un viitor mai bun!

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate și curățarea organismului

În lupta cu kilogramele în plus, cele mai bune mijloace sunt cele care vă permit să obțineți rezultate cu un sacrificiu minim. Vă sugerăm să luați în calcul sucul de dovleac, este un aliment ideal pentru pierderea în greutate.

Valoarea nutritivă a unei astfel de băuturi este incontestabilă.

Dovleacul are un conținut mare de beta-caroten, se știe că acesta este un antioxidant și vitamina de creștere. În organism, beta-carotenul este ușor transformat în vitamina A sub influența enzimelor.

Dacă adăugați o lingură de ulei de măsline în sucul de dovleac, veți obține un adevărat „cocktail de tinerețe”. Acest lucru se datorează faptului că uleiul vegetal este o sursă excelentă de vitamina E.

În plus, dovleacul conține potasiu, vitaminele B, PP și C, mineralele: fier, calciu, magneziu, cupru. O compoziție atât de impresionantă ajută la menținerea imunității, la eliminarea excesului de lichide din organism, la normalizarea metabolismului și la combaterea anemiei.

Pulpa sucului de dovleac este un depozit de pectină – un tip special de fibre solubile, un enterosorbent care curăță sângele de substanțe toxice, iar vasele de sânge – de plăcile de colesterol.

În același timp, sucul de dovleac nu are un efect iritant asupra tractului gastrointestinal, ca multe alte sucuri din legume. Prin urmare, îl puteți bea chiar dacă suferiți de gastrită și pancreatită.

Proprietățile nutriționale ridicate, compoziția chimică bogată și conținutul scăzut de calorii au făcut din sucul de dovleac o armă eficientă în lupta cu excesul de greutate.

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate

Este recomandabil să folosiți în paralel și alte fructe și legume. Se potrivește cun morcovi, mere sau sfecla roșie. Sucurile sănătoase de varză, țelină și spanac în forma lor pură au un gust pe care nu totți îl preferă. Prin urmare, pentru a crește beneficiile și gustul, acestea pot fi adăugate în sucul de dovleac. Rezultatul este un adevărat meniu de detoxifiere cu conținut scăzut de calorii.

Cui este dăunător?

Practic nu are contraindicații. Este potrivit chiar și pentru mamele care alăptează, pentru care pierderea în greutate după naștere devine adesea o problemă, iar meniul permis este foarte limitat. Dovleacul nu este un potențial alergen și nu provoacă probleme cu burtica la bebeluși. Astfel, sucul poate fi consumat în timpul alăptării ca un aliment sănătos.

Stafidele – excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice

Stafidele au un efect foarte benefic asupra organismului, sunt excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice. De aceea, în unele cazuri se poate recomanda folosirea stafidelor în locul anumitor medicamente. Proprietățile stafidelor diferă semnificativ de proprietățile strugurilor – acest lucru a fost observat de medici încă din vremuri străvechi.

Este de remarcat faptul că conținutul de zahăr, și anume glucoză și fructoză, în stafide este de 8 ori mai mare decât în ​​struguri. Prin urmare, în loc de bomboane și alte dulciuri, este mai bine să mănânci stafide.

Proprietăți benefice ale stafidelor

Una dintre proprietățile benefice ale stafidelor este capacitatea lor de a elimina retenția de lichide din organism. Această proprietate este direct legată de prezența potasiului în ele. De asemenea, ajută în cazul intoxicațiilor, atunci când este necesară eliminarea toxinelor din sânge.

Antioxidanții pe care îi conține, suprimă creșterea bacteriilor, care sunt una dintre cauzele cariilor.

Pe lângă cele enumerate, decoctul de stafide vine în ajutorul bronșitei, pneumoniei și hipertensiunii.

Stafidele cu semințe sunt bune pentru dizenterie. Iar soiul de stafide fără semințe se descurcă de minune cu bolile de rinichi și vezică urinară.

Niacina sau acidul nicotinic este o componentă a enzimelor implicate în respirația celulară și metabolismul proteic care reglează activitatea nervoasă. Acesta este tocmai motivul pentru care stafidele întăresc sistemul nervos și acționează ca un sedativ.

Stafidele închise la culoare sunt considerate mai sănătoase decât soiurile albe. Chiar și cariile dentare și bolile gingiilor sunt posibile de tratat. Antioxidanții prezenți în ele, în special acidul oleanolic, inhibă creșterea bacteriilor care cauzează boli dentare.

Potasiul din stafide reglează echilibrul acido-bazic din sânge. Activează activitatea musculară a inimii și îmbunătățește transmiterea impulsurilor nervoase. Stafidele au un efect benefic și asupra funcționarii rinichilor și a pielii.

Stafide în loc de pastile

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare, diabet zaharat și distonie vegetativ-vasculară ar trebui să includă stafide în alimentația lor.

Rețeta de stafide cu suc de ceapă

Un decoct de stafide cu suc de ceapă este bun pentru tuse, scurgeri nazale și dureri în gât.

Se pune 100 g de stafide cu un pahar de apă clocotită și se lasă 10 minute. Se strecoară, se amestecă cu o lingură de suc de ceapă și se bea 1/2 cană de 3 ori pe zi.

Sau puneți 100 g de stafide tocate, adăugați un pahar de apă și fierbeți timp de 10 minute la foc mic. Apoi se strecoară compozițua. Bea acest decoct de mai multe ori pe zi, Dacă adăugați 1 lingură de suc proaspăt de ceapă la acest decoct, veți obține un amestec excelent pentru prevenirea hipertensiunii.

Dacă trăiesc împreună, oamenii încep să semene!
Articolul anterior
Veronica Ghimp este însărcinată şi ştie deja ce ascunde în burtică
Articolul următor