Mancarea de mazare cu morcovi este dulce, savuroasa atat ca atare, servita cu o bucata de bagheta proaspata, ca fel vegetarian sau intr-o zi de post. In plus, se poate face la fel de bine cu mazare proaspata sau congelata, asa incat ne putem bucura de gustul ei tot anul.
Ingrediente:
- 500 de grame de mazare boabe proaspata sau congelata
- 1 morcov mare sau 2 mai mici (sau baby carrots – daca sunt)
- 1 ceapa tocata
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2 linguri de faina
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper, marar tocat (eu am avut doar uscat)
- dupa gust, putin zahar (in cazul in care mazarea nu e destul de dulce)
Ceapa tocata si morcovul curatat si spalat, taiat in rondele grosute, se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita:
Ceapa si morcovul, peste care punem o lingurita de sare, se calesc la foc potrivit.
Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba morcovul:
Se adauga mazarea si se completeaza cu apa calda, atat cat sa o acopere, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine – nu va dura mai mult de cinci minute, mazarea fierbe foarte repede:
Faina se omogenizeaza cu pasta de rosii, la nevoie se adauga cateva picaturi de apa, apoi se adauga in oala care fierbe amestecand constiincios; se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper (eventual si zahar, daca se doreste) si se presara marar sau alta verdeata, daca acesta nu va place. Mancarica e gata.