În primele trei luni de viaţă se poate întâmpla ca unii bebeluşi să fie foarte agitaţi din cauza colicilor, adesea greu de înfruntat. Un medic pediatru cu experienţă îţi dezvăluie o metodă simplă prin care poţi alina plânsetul unui bebeluş în câteva clipe. În acest caz, este important să urmezi întocmai instrucţiunile medicului, pentru a nu dăuna într-un mod sau altul micuţului.
Pediatrul Robert Hamilton, din Santa Monica, spune că de-a lungul experienței sale a întâlnit o mulțime de bebeluși care plâng, de parcă ar fi sfârșitul lumii, și la fel de mulţi părinţi speriați, pentru că nu știu cum să-și liniștească bebelușii. Chiar dacă poate fi anevoios să linişteşti un micuţ ce plânge isteric, încearcă şi metoda recomandată de medicul Robert Hamilton.
Tot ce trebuie făcut este ca părintele să ţină cu o mână a sa bebelușul, cu mânuțele încrucișate pe piept, iar cu cealaltă mână să-i susţină posteriorul. Apoi, micuţul este legănat în sus și în jos, cu multă blândețe.
Pediatrul insistă ca mișcările să se facă încet, calm, cu multă gingăşie. Micuții, la vârste fragede, nu-și pot ține foarte bine capul, având tendința să-l balanseze în diferite direcţii. De aceea, părinții trebuie să fixeze capul bebeluşilor, sprijinind cu degetele bărbia. În plus, este important ca bebeluşul să fie menţinut în poziţie semiorizontală, în niciun caz în poziţie verticală, întrucât ar putea să-şi piardă echilibrul.
Chiar dacă bebelușii se calmează atunci când sunt legănați mai alert, medicul nu recomandă acest lucru, pentru că, susține el, există un risc ridicat ca micuțul să fie afectat.
Dacă bebeluşul în câteva clipe nu reuşeşte să se calmeze cu ajutorul acestei metode, nu trebuie să insişti. Medicul mai atenţionează că există două cauze majore pentru care copilaşii plâng foarte mult în primele luni de viaţă: fie s-au îmbolnăvit, fie le este foame!
Urmăreşte video-ul pentru mai multe informaţii: