O reţetă clasică atribuită bucătăriei chinezeşti şi apreciată în special în afara graniţelor Chinei. Carnea de pui crocantă merge de minune cu aromele dulci de ananas, completate de ceapă şi ardei gras, totul scăldat într-un sos dulce-acrişor pe bază de roşii. O minunăţie de reţetă uşor de făcut în orice bucătărie.
Ingrediente:
- 750 grame carne de pui
- 1 conservă de ananas (400 grame)
- 4 linguri oţet
- 4 linguri de zahăr
- 2 lingură pastă de tomate
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri amidon
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi carnea de pui fâşii sau cubuleţe.
- Bateţi oul cu 2 linguri de apă şi 2 linguri de amidon.
- Amestecaţi carnea cu amestecul de amidon şi lăsaţi deoparte 20-30 de minute.
- Până se marinează carnea, curăţaţi ceapa şi ardeiul şi tăiaţi-le în cuburi potrivite.
- Desfaceţi conserva de ananas, păstraţi siropul şi tăiaţi fructul în cuburi.
- Amestecaţi pasta de tomate cu siropul de ananas, restul de amidon (2 linguri), oţetul, zahărul, sosul de soia şi 1/2 linguriţă de sare.
- Rumeniţi la foc iute carnea de pui.
- Scoateţi carnea cu o spumieră şi păstraţi-o la cald.
- Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi la foc iute ceapa şi ardeiul timp de 1 minut.
- Adăugaţi carnea, ananasul şi sosul de roşii cu oţet.
- Fierbeţi la foc iute timp de 3-4 minute până când sosul se leagă. Dacă e cazul mai adăugaţi câteva linguri de apă.
- Poate fi servit cu o salată din legume de sezon
sursa: cevabun.ro