10 sosuri mai bune decât maioneza și ketchup-ul!

V-am pregătit 10 sosuri, ce vin perfect combinate cu o mulțime de feluri de mâncare și care vă vor delecta gustul. Cu siguranță veți fi plăcut surprinși!

separator

sosuri

1. Sosul de roșii Italia – cel mai bun condiment pentru paste și pizza.

Într-o cratiță mare adăugați 2 linguri ulei de măsline și puneți la foc. Adăugați 1 ceapă tăiată mărunt și 1 cățel de usturoi bine pisat. Lăsați să se înăbușească 7-8 minute. Adăugați 1 lingură oregano, 800 g roșii felii conservate, 2 linguri pastă de tomate și 1 lingură de zahăr. Înăbușiți aproximativ 20 de minute, până când se îngroașă. După aceasta adăugați 4 roșii proaspete, decojite și curățate de semințe. Condimentați sosul cu sare și piper după gust.

2. Sosul de roșii Salsa – va umple vasele dvs cu gustul pasiunii spaniole

Mărunțiți cu ajutorul blender-ului 15 roșii cherry, 1 cățel de usturoi, 1 legătură de mărar și 1 legătură de ceapă verde. Adăugați 1 linguriță de oțet balsamic, 1 lingură pastă de tomate și 1 lingură ulei de măsline. Adăugați sare și piper după gust.

3. Sosul Pesto – aroma Mediteranei

Mărunțiți cu ajutorul blender-ului 50 g de busuioc, 2 căței de usturoi tăiați în bucăți mici, 50g de parmezan proaspăt ras, 3 linguri semințe de pin, 100 ml ulei de măsline. Se adaugă sare după gust.

4. Sosul dulce-acrișor pentru bucatele orientale

Pregătiți un amestec din 1.5 linguri de zahăr, 2 linguri de oțet, 1 lingură pastă de tomate, 1 lingură sos de soia, 3 linguri suc de portocale. Separat, pregătiți un amestec din 1 linguriță făină de porumb și 4 linguri de apă. Combinați cele 2 amestecuri și puneți la foc. Se va aduce până la temperatura de fierbere agitând continuu. Sosul se servește cald.

5. Sosul italian pentru salate ușoare

Pregătiți într-un borcan un amestec din 2.5 linguri ulei de măsline, 1.5 linguri oțet balsamic, 1⁄2 cățel de usturoi pisat, 1⁄4 linguriță de sare, 1⁄4 linguriță piper negru măcinat. Închideți borcanul cu un capac și agitați bine.

6. Sosul Barbecue – pentru bucatele preparate la grătar

Topiți 50 g de unt la foc mediu, adăugați 1 pahar de ceapă tocată mărunt și înăbușiți 4-5 minute. Adăugați 200 ml de ketchup, 0.3 pahar cu apă, 50 g de miere, 2 linguri suc de lămâie și 1⁄4 linguriță piper negru măcinat. Fierbeți 10 minute fără să acoperiți.

7. Sosul alb – pentru mâncărurile vegetariene

Topiți în tigaie 1 lingură de unt și adăugați 1 lingură de făină. Adăugați treptat 1.5 pahare de lapte. Fierbeți 10 minute și adăugați sare după gust.

8. Sosul pentru salata Caesar

Bateți 1 linguriță de muștar cu 1 gălbenuș și cu 1 linguriță de sare. Picătură cu picătură adăugați 150 ml ulei de măsline și bateți până capătă consistență ca de maioneză. Adăugați 1 lingură suc de lămâie, 1 linguriță piper negru măcinat, 2 căței de usturoi pisați, 50 g parmezan proaspăt ras și bateți bine.

9. Sosul grecesc Tzatziki

Amestecați 125 ml iaurt natural, 2 căței de usturoi pisat, 1 castravete ras decojit (înainte de adăugare acesta trebuie stors bine), 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură suc de lămâie, pătrunjel tăiat mărunt, mărar și sare după gust.

10. Sosul din cremă de brânză – ideal pentru paste și cartofi

Adăugați într-o cratiță 200 g cașcaval ras, 10 ml ulei de floarea soarelui, 200 g cremă de brânză. Puneți la foc și aduceți până în punctul de fierbere amestecând periodic. După ce începe să fiarbă, reduceți focul și adăugați condimente după gust: busuioc și piper negru. Adăugați 50 g cașcaval proaspăt ras amestecând continuu, până se obține o masă uniformă.

sursa: gospodina.tv

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Cea mai simplă mască pentru curățarea porilor!
Articolul anterior
Tragedie în Capitală! Un copil a căzut de la etajul nouă al unui bloc
Articolul următor