Cel mai bun remediu împotriva multor boli: revigorează organismul și te ajută să slăbești! Află rețeta

Kissel-ul de ovăz este un preparat cunoscut în bucătăria tradiţională rusească, datorită proprietăţilor sale uimitoare pentru sănătate, demonstrate de-a lungul timpului. Produsul mai este cunoscut şi sub denumirea de balsamul Izotov, în cinstea unui medic microbiolog rus care şi-a brevetat reţeta, după ce a încercat produsul suferind din cauza mai multor probleme de sănătate.

separator

IMG_0008-600x450Fiind afectat de o formă a encefalitei de căpuşă, o boală ce îi epuiza extrem corpul şi îi destabiliza practic toate funcţiile organelor, microbiologul susţinea că anume Kissel-ul de ovăz, obţinut prin fermentarea cerealelor zdrobite de ovăz, l-a ajutat să depăşească condiţia şi să revină la o viaţă normală. De ce ovăzul? Pentru că este foarte bogat în substanţe minerale, vitamine şi proteine. Ovăzul conține mangan, magneziu, cupru, zinc, fier, calciu, cupru, kaliu, dar şi vitaminele grupului B şi acid folic.

Nutrienţii din ovăz contribuie la regenerarea sănătoasă a celulelor organismului

Kissel-ul de ovăz îmbunătăţeşte funcţiile pielii, părului, a organelor sistemului cardiovascular și hematopoietic, previne cancerul, diminuează cataracta, procesele de ateroscleroză din organism. Bacteriile implicate în procesul de fermentație a ovăzului au calități probiotice puternice, normalizează microflora intestinală, deosebit de importantă pentru persoanele cu boli ale aparatului digestiv, precum și după tratamentul îndelungat cu antibiotice, reglează scaunul.

Kissel-ul de ovăz manifestă un efect antiseptic, antiinflamator şi regenerant pentru persoanele care suferă de ulcer gastric și duodenal, eroziuni gastrice, gastrită, gastroduodenită, reflux digestiv. În plus, acesta curăţă activ ficatul și pancreasul, elimină diabetul, calculii renali, stimulează imunitatea, revigorează organismul după intervenţii chirurgicale, energizează corpul per ansamblu.

Cum să prepari un Kissel de ovăz

Într-un borcan de 3 litri adăugă fulgii de ovăz, ori boabele zdrobite de ovăz, aşa încât să umpli cam 1/3 din vas cu cereale; aceasta ar putea constitui în jur de 500 de grame de fulgi de ovăz. Iniţial, poţi măcina fulgii de ovăz în râșnița de cafea.

IMG_0002-600x450Se toarnă în borcan 100 ml de iaurt sau lapte acru, ideal ar fi să foloseşti kefir sau chişleag de casă, doarece conţine mai multe bacterii vii benefice. Ulterior, se toarnă apă peste cerealele cu chefir, dar nu prea multă, întrucât în timpul fermentării compoziţia poate să-şi mărească volumul. Adaugă în jur de 2 litri de apă caldă, nu e musai fiartă, ca să înceapă mai rapid procesul de fermentare. Amestecă compoziţia cu o lingură de lemn şi închide borcanul cu un capac.

CollagePune vasul într-un loc întunecat şi cald, acoperit de un prosop şi lasă amestecul 2 zile la fermentat. După 2 zile compoziţia arata cam aşa, cu un miros acru foarte slab perceptibil. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să filtrezi amestecul printr-o sită după care vei obţine 2 litri de lichid de ovăz și o masă de fulgi de ovăz filtrată, pe care trebuie să îi speli cu apă curată şi din nou să filtrezi compoziţia obţinută.

Collage1Ca urmare, vei obţine cam 2 litri de lichid, de o aciditate mai înaltă şi 800 ml de lichid filtrat, de o aciditate mai scăzută.

IMG_0008-600x450Lasă compoziţiile la sedimentat timp de 16-18 ore, iar filtratul va forma două straturi distincte: stratul superior – cvasul de ovăz şi stratul inferior – soluţia de bază pentru a prepara Kissel-ul de ovăz.

IMG_0011-600x450Colectează cvasul de ovăz cu ajutorul unui unui tub, aşa încât lichidul gros, de culoarea albă, de la fundul borcanului să îţi rămână în vas, pentru a-l putea colecta într-un recipient separat. Aceasta este de fapt soluţia din care se prepară Kissel-ul de ovăz, în cantitate aproximative de 500 ml, colectată într-un recipient separat.

IMG_0012-600x450Pentru a prepara Kissel-ul de ovăz, ia 3-4 linguri de soluţie (toată cantitatea ar trebui să îţi ajungă pentru 7-8 zile), toarnă peste ele 1 pahar cu apă și fierbe compoziţia timp de 5 minute, ca să se îngroaşe.

Collage3Kissel-ul de ovăz nu are niciun gust, de aceea poţi adăuga miere și fructe uscate când acesta se răcoreşte. Ai obţinut un mic dejun gustos, consistent şi detoxifiant.

ovsianyi-kiselKissel de ovăz pentru cei care luptă cu excesul în greutate

Kissel-ul de fulgi de ovăz este un produs foarte nutritiv, benefic în lupta cu kilogramele în plus. Acesta aportă în organism săruri minerale şi vitamine, care echilibrează metabolismul şi hormonii, elimină colesterolul din sânge, curăţă intestinul de toxine şi îmbunătăţeşte funcţia bacteriilor saprofite din colon.

Medic: „Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când corpul acumulează kilograme, inflamația este peste tot

Potrivit medicilor, ,,obezitatea nu este doar ce vedem în exterior”. Atunci când corpul acumulează kilograme peste kilograme, știm că inflamația există peste tot.

În tubul digestiv, vedem colonul atacat din toate direcțiile de această inflamație. Este unul dintre motivele pentru care există cea mai frecventă patologie la acest nivel.

„Nu s-a demonstrat care este exact factorul de risc, obezitatea sau sedentarismul, lipsa activității, sau ambele, nu știm dar sunt legate una de cealaltă”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie oncologică, București, conform protv.ro.

,,Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior. Când deschidem pacienții obezi, observăm că e foarte multă grăsime și în interior și această grăsime nu e sănătoasă. Intestinul funcționează mai greu cu atâta grăsime.

Un studiu recent din 2023 a arătat că rata de pacienți tineri diagnosticați cu cancer de colon sub vârsta de 50 a crescut cu 20%, și este dublu față de 1995, când s-a făcut ultimul studiu pe această temă”.

Obezitatea este o boală, care se tratează. Prin tratamentul acesteia, scade riscul bolilor legate de obezitate, inclusiv a bolilor colonului.

Protejăm colonul prin educație fizică, mers pe jos zilnic. În interiorul colonului, găsim mușchi netezi. Au o mișcare permanentă. Mișcarea lor e activată de mișcarea întregului corp.

„Mișcarea protejează împotriva cancerului. De ce? Țesuturile sunt bine vascularizate. Circulația fiind bună, aducem oxigen fiecărei celule și nu o ține în condiții de stres, ci în condiții normale. Aceasta e un lucru, care protejează celulele”, afirmă prof. dr. Schmitz Winnenthal, medic chirurgie oncologică.

Tot prevenție activă înseamnă fibrele din alimentație, conținute de vegetale. Constipația, care se prelungește, are nevoie de sfat medical. De asemenea, sângerările trebuie investigate.

Dar, chiar dacă, nu aveți simptome, colonul trebuie investigat de rutină, prin colonoscopie. Aceasta deoarece eventualele tumori nu dor. În timpul colonoscopiei de rutină, care se face cu sedare, se pot elimina polipi. Sunt formațiuni nepericuloase, dar pe care se formează peste 95% din cancerele de colon.

„La colonoscopie se poate identifica acel polip. Se îndepărtează cu totul în țesut sănătos și sub el rămâne o mică rană, care se închide. Se trimite apoi la anatomie patologică și se analizează cu microscopul”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chiurgie oncologică.

După ce am curățat colonul de toți polipii, eliminăm riscul pe următorii 5 pâna la 10 ani de cancer.

Cancerul de colon incipient se poate opera cu incizii de dimensiuni mici, se reia activitatea în două săptămâni după intervenție. Dacă îl scoatem la stadiu de polip, se pot elimina la colonoscopie, și eliminăm riscul de cancer și scapi și de operație”.

Polipii scoși în timpul colonoscopiei înseamnă prevenție împotriva cancerului de colon. Nu avem program național pentru cancerul de colon, așa că investigația se face de rutină doar la cerere.


Dacă vrei să abordezi și TU un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta pentru Yahoo Life.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

sursa

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Acești bărbați pot concura cu cele mai hot tinere de pe Instagram!
Articolul anterior
Nicole Scherzinger, apariție de senzație. Ce siluetă sculptată are!
Articolul următor