Evită să mănânci carnea din aceste zone ale puiului. Conține cei mai mulți hormoni

Stilul de alimentaţie ne influenţează inevitabil starea de sănătate interioară a organismului. Mai multe cercetări efectuate în domeniu bat alarma cu privire la substanţele chimice folosite în producţia industrială a cărnii şi efectul nociv al acestora pentru sănătatea omului.

separator

uuuuRevoluţia” alimentară de după `89 şi occidentalizarea stilului de viaţă nasc monştri. În spitalelele de endocrinologie, doctorii se iau cu mâinile de cap, nu era de ajuns că obezitatea e în floare, acum copiii se transformă şi ei: băieţei îngroziţi că încep să le crească sânii şi fetiţe care devin femei la vârsta precoce, scrie doctorulzilei.ro. Fenomenul „mutaţiilor” a devenit frecvent în ultimii douăzeci de ani, odată cu intrarea pe piaţă a ,,a puilor gigant de la americani”, care dezechilibrează sistemul hormonal al organismului.

Chisturi ovariene

O americancă a ajuns la spital cu un chist ovarian pe care a trebuit să-l extirpeze. A crezut că a scăpat de problema după operaţie dar se înşela amarnic. A avut o recidivă cateva luni mai tarziu. Speriată, a alergat la ginecolog pentru o consultaţie. În timpul consultaţiei doctorul i-a pus o întrebare care a uimit-o.

A întrebat-o dacă este o consumatoare de aripi de pui. Ea a răspuns ca da, mirându-se că medicul îi ştie obiceiurile alimentare. Adevărul este că puii sunt injectaţi cu hormoni steroizi care le accelerează creşterea, ca să fie îndeplinită cerinţa pe piaţă.

Puii sunt injectaţi cu steroizi în regiunea gâtului sau a aripilor

Astfel că în aceste locuri se află cea mai mare concentraţie de steroizi, care oricum se va absorbi şi în restul organismului. Acesti steroizi au efecte îngrozitoare asupra organismului uman deoarece acelerează creşterea, inclusiv a tumorilor. Ei sunt mult mai periculoşi în prezenta hormonilor feminini deoarece duc la formarea de tumori chistice ovariene sau fibroame uterine şi nu numai.

Un alt caz este al unui băiețel de 9 căruia au început să-i crească sânii. Speriaţi, părinţii l-au dus la un medic endocrinolog din oraşul lor.

„Ne-a întrebat ce mănâncă şi i-am spus că de bază la el e pieptul de pui. Doctorul crede că de la acest aliment poate fi reacţia anormală şi ne-a recomandat să nu îi mai dăm piept, ci pulpe sau aripi, care ar fi mai puţin periculoase”, povesteşte mama lui.

La câteva luni după ce a renunţat la pieptul de pui, băiatul nu mai are problema care i-a speriat pe părinţi.

Invazia hormonilor feminini asupra testosteronului

Când apare la băieţii sub 10-12 ani, este o problemă.

„Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună”, trage un semnal de alarmă endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

Glandele mamare încep să crească necontrolat când în corpul băieţilor se acumulează mai mult estrogen, hormon sexual feminin, decât testosteron, hormonul sexual masculin.

„Sexualizarea, fizică şi comportamentală, se termină în viaţa intrauterină. După naştere, o lungă perioadă de timp nu se mai întâmplă nimic. Începând cu pubertatea – 10 ani, în cazul fetelor şi 12-13 ani, în cazul băieţilor – organismul începe să fie agresat de hormoni”, explică prof. dr. Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucureşti. Aceasta este perioada în care au loc toate transformările specifice sexelor, ce vizează şi glandele mamare.
„Şi băieţii, şi fetele au muguri mamari. La pubertate, la fete încep să evolueze, pe când la bărbaţi rămân acolo. Dacă se inversează raportul testosteron-estrogen, apar tulburări, mai ales la băieţi şi bărbaţi tineri”, precizează medicul.

„Răul” se trage de la puii din comerţ

Profesorul Constantin Dumitrache, care a cercetat fenomenul, spune că „răul” se trage de la puii americani. Carnea de pui are efect de push-up. Există două situaţii când estrogenul se acumulează în exces: fie în cazul anumitor boli, tumori, fie prin consumul alimentelor bogate în substanţe asemănătoare estrogenilor sau substanţe care stimulează secreţia acestora. Principala sursă de hormoni feminini este carnea de la animale din crescătorii, tratate cu stimulente şi antibiotice, urmată de laptele de vacă natural.

„După `89, a fost o invazie de copane mari de pui, pe care le-am dat în special copiilor. După câteva luni, unul dintre doctorii noştri constata că numărul ginecomastiilor la băieţi crescuse fulminant”, spune prof. Dumitrache.

Indiferent de modul de preparare, puiul cumpărat tot dăunează.

„Nu sunt studii foarte clare, dar dacă veţi întreba părinţii cu ce îşi hrănesc copii, veţi observa că există o legătură foarte clară între consumul de carne de pui şi creşterea glandelor mamare”, adaugă medicul Luiza Vitan.

Sânii revin la normal în câteva săptămâni sau chiar luni de la scoaterea puiului din alimentaţie.

Moldovenii, îndemnați să fie precauți de sărbători, pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare

În perioada sărbătorilor de Paște, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează consumatorii despre riscul comercializării produselor alimentare neconforme, în locuri neautorizate (străzi, portbagajele mașinilor etc.).

ANSA recomandă oamenilor să fie vigilenți, să ceară de la operatorii economici și vânzătorii de produse alimentare certificate care confirmă calitatea, țara de origine a materiei prime și termenul de valabilitate al produselor.

Consumatorii sunt în drept să solicite actele de conformitate și să verifice minuțios produsele achiziționate, întru evitarea toxiinfecțiilor alimentare:

  • aspectul exterior al produsului: mirosul, culoarea, consistența și lipsa caracteristicilor unui produs alterat (lipicios, țesuturi intacte, suprafețe deteriorate etc.);
  • produsele preambalate, cu  ambalajele deteriorate și care prezintă suspiciunea deteriorării conținutului, nu trebuie procurate!
  • mențiunile făcute pe eticheta produsului trebuie să fie clare, lizibile, în loc vizibil pentru consumatori, în condițiile normale de cumpărare și utilizare, să nu fie acoperite sau separate prin alte inscripții sau desene. Atenție la termenul de valabilitate!
  • în unități comerciale (piețe, magazine), alături de produsele lactate, se vând și produse alimentare ce au în componența lor grăsimi vegetale. Consumatorii pot solicita informații suplimentare cu privire la proveniența, calitatea și trasabilitatea produselor pe care doresc să le procure;
  • produsele de patiserie neambalate se vor comercializa în recipiente curate, în spații curate, fiind servite numai cu ustensile speciale. Pentru produsele de patiserie preambalate, termenul de valabilitate este stabilit de producător și se va inscripționa pe etichetă/ ambalaj;
  • carnea trebuie să fie elastică, de o culoare roz pal spre roșu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma inițială şi să nu aibă suprafața lipicioasă, urât mirositoare. Atrageți atenția la ștampila de control sanitar-veterinar!
  • la procurarea ouălor examinați aspectul exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, integră, mată, poroasă, fără pete și miros.

ATENȚIE! Vânzarea ouălor în unitățile de desfacere se realizează numai în locurile separate sau împreună cu produsele preambalate. Verificați informația despre data durabilității minimale, indicată pe produs, după cum urmează DDM:  xx.yy.zz (ziua, luna și anul). Este interzisă vânzarea ouălor în locurile unde se comercializează preparate din carne, produse lactate sau alimente care se consumă fără a fi supuse unui proces termic.

Totodată, recomandăm consumatorilor să nu procure vopsea pentru ouă cu ambalaj nemarcat sau neambalat (la lingură), deoarece acestea pot fi cu alte destinații – tipografică sau textilă – şi poate prezenta pericol pentru sănătate.

Ouăle vopsite trebuie păstrate la frigider, maximum șapte zile!

REȚINEȚI! Comercianții care vând produse în locuri neautorizate nu au posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare. Aceștia nu pot elibera bon de casă, cu care să justificați tranzacția comercială, în cazul unui produs neconform.

Totodată, ANSA recomandă cetățenilor să consume alimente moderat, fără a face risipă. Fiecare om are un rol important în reducerea risipei alimentare prin consumul moderat de alimente, planificarea, pregătirea și stocarea lor. Este o metodă în plus de a economisi bani și de a menține un mediu curat și sănătos!

Intoxicația la un restaurant din Capitală continuă cu noi victime

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de toxiinfecţie alimentară în grup, asociat consumului unor produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară.

Dintre acestea, la moment, sunt spitalizate opt persoane în instituții medicale din mun. Chișinău, iar celelalte primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie. La internare, persoanele prezentau slăbiciune generală, febră 38 – 40 ℃, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide multiple. Gradul de severitate al bolii la persoanele afectate a fost apreciat ca fiind grav-mediu.

În cadrul investigațiilor de laborator ale probelor biologice de la persoanele bolnave și ale angajaților rețelei de alimentație publică s-a depistat Salmonella enteritidis.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău, de comun cu asistența medicală primară și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat anchetarea epidemiologică și realizarea măsurilor antiepidemice în focar pentru limitarea răspândirii bolii.

Salmoneloza este o infecție bacteriană comună omului și animalelor, care afectează tractul intestinal. Oamenii, cel mai frecvent se infectează în urma consumului de carne, ouă sau produse din ouă crude (ex. maioneza) contaminate primar și insuficient preparate termic. De asemenea, alimentele pot fi contaminate secundar, atunci când în procesul de preparare a produselor alimentare sunt implicate persoane bolnave.

ANSP atenţionează populaţia că, pentru prevenirea bolilor diareice acute și a toxiinfecțiilor alimentare, inclusiv a izbucnirilor de grup este necesar DE RESPECTAT CINCI REGULI DE BAZĂ:

  • Spălarea mâinilor cu săpun după utilizarea WC-ului şi înainte de masă;
  • Separarea produselor gata şi a materiei prime în frigider;
  • Respectarea regimului de prelucrare termică a produselor alimentare;
  • Păstrarea alimentelor gata în frigider și nu la temperatura camerei;
  • Utilizarea apei și materiei prime la prepararea bucatelor din surse sigure.

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Autoritățile din Odesa nu recomandă scăldatul în mare
Articolul anterior
Dima Bilan, criticat de fani pentru felul în care arată!
Articolul următor