Ambasada Italiei în Republica Moldova a lansat o inițiativă de solidaritate pentru Amatrice, orașul italian zguduit de cutremur!

Aseară, Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat o cină în stil italian pentru o cauză nobilă. Mai multe persoane influente din Moldova s-au adunat pentru a susține inițiativa  de solidaritate pentru orașul lovit de cutremur, Amatrice. Invitații au avut parte de muzică bună, gustări și băuturi de calitate.

separator

_mg_5020

Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, i-a îndemnat pe moldoveni să susțină inițiativa.

“Știți cu toții despre cutremurul puternic din orașul Amatrice, care a avut loc în această vară. Astăzi, vreau să lansez o inițiativă de solidaritate pentru acest oraș, “Un viitor pentru Amatrice”. Iată despre ce este vorba: “Solicităm restaurantelor din toată lumea să introducă în meniu sosul “all’ Amatriciana”, simbol al orașului lovit de cutremur. Clienților le solicităm să-l aleagă. Pentru fiecare aliment consumat, vor fi donați 2 euro: 1 euro donat de către restaurant, și 1 euro de către client. Fondurile colectate vor fi transferate Primăriei din Amatrice.“ Sper că mai multe restaurante din Moldova vor adera la această inițiativă.”
“Evenimentul de astăzi a fost organizat pentru a fi solidari cu concetățenii noștri care, din păcate, au fost loviți de un cutremur devastator. Localitatea cea mai lovită a fost Amatrice, din centrul Italiei. Acolo a apărut acest sos “all’ Amatriciana” pe care l-am servit astăzi. Este un sos foarte solicitat în Italia. Imediat după cutremur, instituțiile de stat și ambasadele Italiei din toată lumea au lansat o astfel de inițiativă. Datorită produselor noastre de la Casa Rinaldi putem să contribuim și noi cu un mic ajutor. a adăugat Franco Sanna.

_mg_5074

Invitații la eveniment au recunoscut că sunt fascinați de bucatele italiene și că ori de câte ori au ocazia să viziteze Italia, se întorc cu pungile pline de produse.

“Bucătăria italiană este una dintre cele mai gustoase din lume. Cașcavalurile, pastele, pizza și toate ingredientele pe care le folosesc în salatele lor. Îmi place cultura italiană de a mânca sănătos, gustos, de a vorbi despre mâncare, de a fi foarte atent la ce, când și cum consumă. Când merg în Italia, întotdeauna mă întorc cu bagajul plin de produse. Mai ales că acum sunt atât de populare produsele fără gluten, zahăr sau conservanți. De foarte multe ori prepar câte o rețetă italiană și acasă. Mă tentează bucătăria italiană pentru că sunt rețete simple, gustoase și simplu de preparat.”, a spus femeia de afaceri Lucia Berdos.

_mg_4969

 “Consum bucatele italiene cu plăcere și chiar particip la multe master-class-uri de gătit cu produse de la Casa Rinaldi, pe care le consider sănătoase și de calitate. Din alimentele italiene, îmi place la nebunie uleiul de măsline, pe care-l consider unul dintre cele mai bune, pastele, cașcavalurile și trufele. Italienii știu a găti astfel încât să nu adaugi kilograme, astfel bucatele lor sunt perfecte și pentru siluetă.”, a declarat nutriționista Luminița Suveică.

Chefi din întreaga lume, printre care Jamie Oliver, Carlo Cracco, Antonello Colonna sau Davide Oldani, vor pregăti în restaurantele lor preparatul simbol din Amatrice, pentru a ajuta la strângerea de fonduri ce vor fi donate victimelor devastatorului cutremur din Italia.

_mg_4949

_mg_4955

_mg_4957

_mg_4958

_mg_4959

_mg_4962

_mg_4965

_mg_4966

_mg_4971

_mg_4975

_mg_4978

_mg_4980

_mg_4991

_mg_4997

_mg_5000

_mg_5004

_mg_5007

_mg_5008

_mg_5011

_mg_5038_mg_5082

_mg_5089

_mg_5093

_mg_5099

_mg_5107

_mg_5114

_mg_5118

 

Emoțiile sunt mari! Corneliu Botgros va deveni în curând tătic pentru a doua oară

Corneliu Botgros trece printr-o nouă etapă în viața sa. În curând, acesta va deveni tătic pentru a doua oară.

Violonistul a fost invitatul unei emisiunii de la TV8, unde a povestit despre emoțiile pe care le simte și ce așteptări are de la noul statut de tătic a doi copii.

Recunoaște că emoțiile sunt mari, iar așteptarea devine pe zi ce trece tot mai greu de suportat. Corneliu Botgros abia așteaptă să-și strângă micuțul la piept.

„Emoțiile sunt mari este o etapă noua în viața mea. Parcă o iau de la început. Soția, bunelul, care și el își dorește să devină din nou bunic și cei apropiați cu toții sunt alături de noi și suntem în marea minune care trebuie să se întâmple foarte curând”, ne-a spus violonistul.

Cum l-a anunțat soția că va deveni tătic? 

„M-a anunțat soția, ea a făcut niște teste, dar nu mi-a zis că a făcut testele acasă și ele au ieșit pozitiv, dar a vrut să aibă verdictul de la medic și a mers să facă analize fără să mă anunțe și mi-a trimis un e-mail în care scurt scrie pe final că este însărcinată. A făcut așa o surpriză, i-am dat un telefon am felicitat-o și de atunci parcă a început o altă etapă a vieții. Suntem în așteptare și abia aștept să pot să gust din fructul acesta, să-l pipăi”, ne-a mărturisit instrumentistul.

Deși are un băiat de 24 de ani, recunoaște că fiecare copil este un caz aparte, are caracter aparte și educarea acestora trebuie abordată diferit. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Cele mai frumoase urări de Paşte! Ce trebuie să le urezi celor dragi în aceste zile

Învierea Domnului aduce bucurie în sufletele tuturor, cel mai răspândit obicei fiind vopsirea ouălor roşii, a căror prezenţă este obligatorie pe masa de Paşti. 40 de zile după Învierea Domnului creştinii îşi spun Hristos A Înviat şi răspund Adevărat a Înviat! Poți fi primul care trimite un mesaj de Paști prietenilor şi urează-le sărbători fericite!

Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!

O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de şcoală. Pentru mine e pur şi simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Paşte fericit!

Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat!

Sper ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!

Mesaje de Paste: Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitamesaje de Pastet alături de cei dragi şi numai realizări!

E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.

Hristos a înviat! Fie ca lumina Învierii să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie şi iubire!

Aş vrea să petrecem Paştele împreună. Deşi ştiu că nu e posibil, îţi voi fi alături cu sufletul şi fie ca speranţa Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paşte fericit! 

Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!

Mândrie pentru țara noastră! O moldoveancă joacă într-o nouă producție internațională

Cătălina Cazacu este o tânără actriță din Republica Moldova care și-a făcut studiile în actorie la East 15 Acting School.

Tânăra moldoveancă a obținut un nou rol într-o nouă producție internațională.

„Sunt cu adevărat recunoscătoare realizând că acesta este al treilea proiect internațional al meu, o altă experiență în care joc în fața unei camere, învăț să fiu cineva „nou” într-un mod natural, neforțat și lucrez alături de oameni uimitori”, a menționat Cătălina Cazacu, pe Facebook.

De asemenea, în toamna anului trecut, Cătălina Cazacu a apărut într-un episod din serialul Casualty, produs de BBC One.

Actrița Cătălina Cazacu s-a filmat într-o nouă producție internațională

gallery images

Peste o mie de moldoveni au sărbătorit la “Dor Fest”!
Articolul anterior
Svetlana Matvievici: “Mă prinde răsăritul butonând texte pentru blog sau schițe de proiecte”
Articolul următor