Cât de bine arată Felicia Sîrbu la doar o săptămână de la naștere!

Exact cu o săptămână în urmă, prezentatoarea TV a devenit mămica unei fetițe pe care a numit-o Casandra. Chiar dacă se spune că după nașterea prin cezariană îți revii mai greu, Felicia a dovedit contrariul. Aceasta a postat pe Instagram o fotografie în care arată la fel sau chiar mai bine decât înaintea sarcinii.

separator

Tânăra mămică și-a făcut o poză în oglinda din lift. Aceasta a optat pentru o ținută clasică, care s-a potrivit perfect pe silueta ei, nici urmă de burtică sau de kilograme în plus. Se pare că îi priește statutul de mămică.

jgy

Școala de Muzică ,,Maria Bieșu” din Chișinău a împlinit 50 de ani de la fondare

Primăria municipiului Chișinău informează că Școala de Muzică „Maria Bieșu” din Capitală a împlinit 50 de ani de la fondare. Cu această ocazie a fost organizat un concert jubiliar cu genericul: „50 de ani suntem Muzică Și Muzică dăruim”.

Școala de Muzică Maria Bieșu a împlinit 50 de ani de la fondareFoto: Primăria Chișinău

Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă de către Primăria Chișinău și Școala de Muzică „Maria Bieșu”.

Acesta a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățământului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.

Protagoniștii concertului au fost:

– Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari;

– Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus;

– Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova;

– Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii, maestru de concert Sergiu Soțchii;

– Soliști: Igor Podgoreanu – Artist Emerit, Valentin Tuhari – Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”;

– Invitat special: Vladimir Dragoș – Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov.

Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi. La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu. 

În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sunt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto. 

În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare.

Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, având un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev.

În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participând la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.

Maia Sandu îi felicită pe cetățenii moldoveni: ,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană”

Parlamentul European vota, pe 28 aprilie 2014, abolirea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, iar statul nostru devenea primul din Parteneriatul Estic care beneficia de acest regim. Datele Ministerului Afacerilor Externe arată că, timp de zece ani, peste 2,54 de milioane de cetățeni ai R. Moldova au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen.

În prezent, fără vize în UE pot călători toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv cei cu reședința în regiunea transnistreană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în contextul evenimentului.

,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii sunt europeni și merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămână garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a transmis Maia Sandu.

,,Dă-mă, mamă, după Iura”, o piesă din Moldova îi cucerește și pe românii de peste Prut

Magnat & Feoctist, doi artiști basarabeni, au lansat videoclipul pentru piesa „Dă-mă mamă după Iura” împreună cu ansamblul folcloric ,,Frunza Nucului”. În câteva zile, peste jumătate de milion de internauți au urmărit videoclipul.

Piesa a câștigat rapid popularitate pe internet, inclusiv în rândul românilor de peste Prut.

Autorul versurilor este Magnat & Feoctist. Regia videoclipului a fost realizată de Dumitru Ciulafli, iar producția este semnată de Radu Duminița.

,,Moldova ramâne numărul unu, în cultură, muzică și talent! Vă salut din Botoșani, frați moldoveni!”, ,,Îmi place enorm de mult stilul acesta al vostru, le mai dați o viață acestor cântece folclorice uitate, sunteți top”, ,,Bravo Ineștenii-Teleneștenii”, ,,Felicitari! Femeile sunt nr.1 în tot videoclipul”, sunt câteva dintre comentariile scrise de internauți.

Maratonul Copiilor – înscrie copilul tău în cursa bunătății!
Articolul anterior
Nuntă de lux în Rusia! Mireasa a purtat o rochie care a costat peste 300 de mii de euro
Articolul următor