Iese foarte bună, fiindcă nu este un pește uscat face crusta gustoasă și carnea râmâne fragedă ș moale, deloc înecăcioasă. Recomand să nu-l faceți întreg, da jumătăți sau bucăți, să vă fie mai ușor de manevrat pe grill.
Ingrediente:
dorada 2 buc
ulei 0.5 lingurițe
sare 0.5 lingurițe
Mod de preparare:
Peștele se curăță și spală bine, îl uscați bine cu niște șervețele de hârtie. Stropiți cu puțin ulei și îl întindeți ușor cu degetele sau o pensulă.
Se poate presăra sarea acum sau după ce o gătiți chiar la servire.
Încingeți bine tigaia grill, puneți o bucată de hârtie de copt în ea și pe hârtie peștele.
Dar atenție, tigaia chiar trebuie să fie foarte fierbinte!
Lăsați peștele cam 7-10 minute să stea nemișcat(încercați să nu umblați la el în timp ce se face).
Apoi cu o spatulă întoarceți atent pe partea cealalta și mai lăsați 7-10 minute.
Îl serviți cu orice garnitură vă place – aici o salată fresh de mango cu castravete – urmează și rețeta :)
Și aici o secțiune, carnea de doradă este foarte gustoasă și fragedă.
Poftă Bună!