Cum arată Shannen Doherty la o lună după începerea tratamentului chimioterapeutic?

După ce a fost diag­nosticată în martie 2015 cu o formă de cancer la sân şi ulterior cu un cancer la ganglionii limfatici, actriţa din filmul Beverly Hills 90210 luptă pentru fiecare clipă din viaţa sa.

separator

9b09ba72e90d2442df8ab41afb02548bShannen a aflat la finele lui 2014 că are o formă de cancer la sân, dar din cauza impresarului ei care nu îi plătise asigurările de sănătate nu a început tratamentul decât în 2015. După ce i-au fost extirpaţi sânii, medicii i-au dat o veste groaznică: maladia îi atacase nodulii limfatici.

Shannen Doherty a început tratamentul împotriva cancerului. Face radioterapie şi de aproape o lună a început şedinţele de chimioterapie. Părul i-a căzut, are tenul palid şi ridurile accentuate. Însă dorinţa de a supravieţui îi dă o forţă incredibilă.

„Nu e uşor să lupţi cu moartea, dar când cei dragi sunt lângă tine simţi că prinzi aripi”, scrie Shannen pe pagina ei de facebook.
14563455_10154528891136730_4927396113020533747_n14516611_10154545098366730_960831452230422356_n

shannen_doherty_77671600Mai mult, după fiecare şedinţă de chimioterapie, actriţa merge la sală pentru a face mişcare cu instructorul său personal şi a elimina toxinele din organism.

cattura

,,Lasă-mă să-ți spun…. shaking-ul dă rezultate alături de Neda, cea care mă ajută să fac mişcare şi să elimin toxinele din corp. Da, eram obosită, da, am vrut să mă bag în pat, dar am ales să fac mişcare pentru a mă simţi mai bine. Orice tip de exercițiu în timpul bolii este binevenit”, scrie Shannen pe pagina sa de Facebook.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Nu toate reporteriţele de la Deşteptarea au trecut testul rezistenţei. Iată meniul cărei tinere nu i-a fost pe plac Galinei Tomaş
Articolul anterior
Cântărea 152 kg la o nuntă. Cât a slăbit după eveniment?
Articolul următor