Stela Popa lansează cartea-poveste „Sofia-Păpădia”!

Pe 22 decembrie, Stela Popa lansează cartea-poveste „Sofia-Păpădia”, cea de-a treia din colecția „Povești pentru Dănuț”. Lansarea va avea loc la ora 15.00, la Librăria din Centru a Editurii Cartier.

separator

De ziua fiului ei, Stela Popa a lansat cartea „Semincioara Fermecată”

Ca și celelalte povești scrise de jurnalistă, „Sofia-Păpădia” este inspirată din realitatea zilelor noastre.

“Nu de puține ori când prezentam știrile aveam cazuri de copii abuzați, furați sau care aveau de suferit tocmai pentru că nu li s-au explicat niște lucruri acasă. Și dacă părinților le este greu să explice copiilor niște chestii mai pe înțelesul lor, atunci îi ajut eu prin această carte.”, a declarat Stela Popa pentru Unica.md.

Scopul Stelei Popa este ca prin intermediul poveștilor să-i învețe pe copii și alte lucruri pe lângă lectură.

„Pe lângă frumusețea textului, copiii vor învăța cum să se protejeze de străini, să nu se încreadă atât de ușor în oricine care le dă o ciocolată pe drum. În plus, vor învăța anotimpurile și de unde au apărut păpădiile. După succesul avut cu „Îngerii Mării” și „Semincioara fermecată”, mi-aș dori ca și „Sofia Păpădia” să fie la fel de îndrăgită de micii cititori. A avut grijă să dea culoare cărții pictorița Stela Damaschin-Popa, mamă a două fetițe minunate. Am avut și acum o colaborare minunată. Două mame știu rețeta perfectă pentru succesul garantat al unei povești. Mulțumesc pe această cale și patronului Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, pentru că a făcut posibilă apariția acestei minunate cărți în colecția „Cartier Codobelc”.”, a adăugat prezentatoarea TV.

15036213_686732371502111_6509291310765614614_n

Prima semi-finală Eurovison 2024: Vezi care sunt cele 10 țări calificate în finala concursului

Deși a avut o prestanță memorabilă, Moldova nu a acumulat suficiente voturi pentru calificarea în marea finală a Eurovision 2024. Țara noastră a fost reprezentată de Natalia Barbu, cu piesa „In The Middle”.

Cele 10 țări din prima semi-finală calificate pentru finala showului sunt următoarele: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda, Luxemburg.

Natalia Barbu a evoluat pe scena Eurovision Song Contest 2024! Video

Prima semifinală a competiției Eurovision Song Contest 2024 are loc chiar în aceste momente! Natalia Barbu a evoluat cu numărul 11. Artista a fost întâmpinată cu ropote de aplauze și a avut o interpretare superbă! Vezi, mai jos, momentul mult așteptat de public:

Prima semifinală este rezervată pentru 15 țări printre care se află:

1. Cyprus / Silia Kapsis – Liar

2. Serbia / TEYA DORA – RAMONDA

3. Lithuania / Silvester Belt – Luktelk

4. Ireland / Bambie Thug – Doomsday Blue

5. Ukraine / alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

6. Poland / LUNA – The Tower

7. Croatia / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

8. Iceland / Hera Björk – Scared of Heights

9. Slovenia  / Raiven – Veronika

10. Finland / Windows95man – No Rules!

11. Moldova / Natalia Barbu – In The Middle

12. Azerbaijan / FAHREE feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə Apar

13. Australia / Electric Fields – One Milkali (One Blood)

14. Portugal / iolanda – Grito

15. Luxembourg / TALI – Fighter

Lotul național de taekwon-do a cucerit șapte medalii la Campionatul European

Lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European, care a avut loc în orașul Koper, Slovenia.

Lotul național de taekwon-do a cucerit 7 medalii la Campionatul European

Foto: Moldpres.md

Sportivii din Republica Moldova au înregistrat cel mai bun rezultat la proba spargeri forță, categoria seniori, acolo unde lotul nostru, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și Vasile Panainte, s-a situat pe locul I în clasamentul pe echipe, transmite moldpres.md.

Igor Filimon și Ion Ilescu au cucerit medalia de aur și la proba tehnică Tull. Tot la aceeași probă, Filip Petrachii s-a situat pe locul II, iar Maria Ilescu a intrat în posesia medaliei de aur, în concursul feminin la categoria de vârstă veterani.

În urma acestor rezultate, lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, s-a situat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de țări.

VIDEO. Excursie cu gust la compania „ROGOB”! Consumatorii au rămas impresionați de condițiile din fabrică
Articolul anterior
Tragedie! Fata din Strășeni dată dispărută acum 5 zile a fost găsită moartă în ruinele unei case
Articolul următor