Bradul din centrul Capitalei ar semăna leit cu cel din Montreal!

Locuitorii orașului canadian Montreal își critică bradul. Acesta este înalt și are multe luminițe, însă, internauții nu sunt încântați de el.

separator

3888411Bradul de Crăciun instalat de primăria din Montreal în centrul orașului a provocat un val de nemulțumire. Canadienii au început să se revolte când au văzut că podoabele sunt și acestea destul de modeste și au scris pe rețelele de socializare că bradul este de-a dreptul o „uratenie”, ori o „rusine”.

3888421Canadienii au vrut să doboare recordul și au găsit un brad cu 2-3 metri mai mare decât cel din New York.

duqug_kqzownw8ukbkwrgw-article

Pe de altă parte, internauții moldoveni spun că bradul din Montreal ar putea face concurență celui instalat în acest an în PMAN, care este la fel de ,,slab și înalt”. 13

Centrul de Fertilitate Medpark te invită la Ziua Ușilor Deschise/P

Echipa de medici reproductologi și embriologi ai Spitalului Internațional Medpark vă invită la o discuție deschisă despre fertilitate și călătoria spre visul de a deveni părinte.

Echipa de medici reproductologi și embriologi ai Spitalului Internațional Medpark vă invită la o discuție deschisă despre fertilitate și călătoria spre visul de a deveni părinte.

Problemele de concepere sunt mai comune decât ai putea crede. Unul din 6 cupluri nu reușesc să obțină o sarcină în decurs de un an sau chiar mai mult, dar aceasta nu trebuie să fie un impediment spre dorința de a vă ține în brațe copilașul mult așteptat. Medicina modernă vă oferă soluții cu șanse înalte de reușită.

Pe data de 12 aprilie, ora 11.00, vă invităm la Ziua Ușilor Deschise, pentru a afla din prima sursă:

  • Care sunt cauzele care pot sta în calea conceperii unei sarcini?
  • Cum poate fi stabilit diagnosticul corect?
  • Ce metode de tratament există pentru diverse probleme de fertilitate?
  • Când este necesar să apelezi la Fertilizarea In Vitro?
  • De ce depinde succesul Fertilizării In Vitro?

Centrul de Fertilitate Medpark este singurul din Republica Moldova, dar și din regiune (România, Ucraina), care a obținut certificarea europeană în medicină reproductivă (ESHRE) în urma unei verificări foarte riguroase a proceselor, siguranței și calității procedurilor medicale. Echipa internațională alcătuită din medici din Republica Moldova și Turcia a ajutat peste 4000 de cupluri să devină părinți, iar rata de succes a procedurilor FIV, de peste 55%, vorbește despre profesionalism și control la fiecare etapă.

De ce să vii la eveniment?
  • vei cunoaște informație medicală valoroasă, bazată pe studii și experiența instituțiilor medicale lideri pe piața internațională,
  • vei putea adresa toate întrebările care te preocupă, inclusiv în mod anonim,
  • vei vedea infrastructura Centrului de Fertilitate Medpark și imagini exclusive din interiorul laboratorului de embriologie,
  • vei beneficia de o REDUCERE de 5000 lei pentru pachetul FIV, în cazul în care veți avea nevoie de această procedură.

Atenție! Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Înregistrează-te AICI ACUM. Te așteptăm cu drag!

Unii copii au nevoie de ajutor ca să vină pe lume!

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Oamenii și labradorii au aceeași genă care îi face să mănânce prea mult

Câinii cărora le este mereu foame şi care sunt predispuşi la a fi supraponderali au în comun o parte de biologie cu unii oameni predispuşi la obezitate, arată un studiu publicat în revista Science.

Este vorba despre o sursă genetică a tendinţei multora dintre câinii labrador – şi a unor oameni – de a mânca prea mult. Cercetătorii au descoperit că modificările unei anumite gene, una dintre cărămizile codului biologic care produce schema după care funcţionează corpul nostru, alterează semnalele chimice care îi spun creierului nostru că am mâncat destul. Oamenii de ştiinţă britanici spun că descoperirile lor, publicate în revista Science, arată un lucru „puternic” despre biologia riscului de obezitate. „Studiind câinii, am identificat o nouă biologie interesantă”, a explicat cercetătorul-şef dr Eleanor Raffan de la departamentul de fiziologie, dezvoltare şi neuroştiinţe al Universităţii Cambridge, potrivit BBC, preluată de News.ro.

Ea a adăugat că descoperirea arată că „proprietarii de câini supli nu sunt superiori moral – şi acest lucru este valabil şi pentru oamenii supli”. „Dacă ai un risc genetic ridicat pentru obezitate, eşti predispus să iei în greutate dacă nu faci eforturi uriaşe să nu se întâmple asta. Iar cei cu un risc genetic scăzut nu trebuie, pur şi simplu, să se străduiască atât de mult”, a spus ea.

Această legătură biologică între câini şi oameni a venit din examinarea de către cercetători a geneticii a 250 de labradori. Echipa a căutat piese din codul genetic care erau comune la câinii supraponderali. Ei au ales o genă anume – numită DENND1B – care a fost asociată cu o masă corporală mai mare la labradori. Iar când au căutat într-o bibliotecă de informaţii genetice de la mii de persoane, ei au descoperit că aceeaşi genă era asociată cu o masă corporală mai mare şi la oameni. Înainte de acest studiu privind genetica labradorilor, a spus dr. Raffan, „nimeni nu suspecta că genele au vreo legătură cu obezitatea”. Gena interferează cu o cale neuronală care ajută la reglarea apetitului. Dr. Raffan a explicat: „Ea schimbă predispoziţia la creştere în greutate pentru că modifică un sistem care este implicat în reglarea senzaţiei de foame şi a câtă energie consumăm”.

„Obezitatea nu este legată de voinţă scăzută”

Descoperirea ar putea ajuta la dezvoltarea, în viitor, de noi medicamente pentru obezitate. Însă oamenii de ştiinţă afirmă că ele arată cât de mult trebuie să se străduiască oamenii – şi proprietarii de câini – care au această predispoziţie genetică pentru a contrabalansa efectele. Un alt membru al echipei de cercetare, Alyce McClellan, de la Universitatea Cambridge, a adăugat că rezultatele subliniază „importanţa unor căi neuronale în controlul apetitului şi al greutăţii corporale”. Descoperirea adaugă la o imagine care se creionează a acelor căi neuronale şi a impulsurilor biologice aflate în spatele acţiunii de a mânca prea mult. O serie de medicamente pentru slăbit, între care Ozempic, ţintesc o parte din această biologie, iar popularitatea lor a explodat în ultimii ani. „Ce am identificat aici este o cale neuronală diferită (de cea ţintită de aceste medicamente)”, a explicat dr. Raffan. „Dar este vorba despre aceeaşi importantă parte biologică, aceea că obezitatea nu este legată de a avea o voinţă scăzută”, a spus ea.

Vitamina care nu trebuie să le lipsească femeilor: protejează de cancer la sân și osteoporoză

Vitamina care să nu le lipsească femeilor. Toate femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D pentru a reduce riscul de cancer la sân, potrivit unui medic britanic, scrie doctorulzilei.ro.

Profesorul Kefah Mokbel, chirurg la London Breast Clinic, susține că administrarea de vitamina D ar putea salva aproximativ o mie de vieți anual. El a început să prescrie vitamina D pacientelor sale și recomandă tuturor femeilor, inclusiv celor care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân, să ia acest supliment.

„Cred că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratuit suplimente de vitamina D, deoarece aceasta este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, a declarat profesorul Mokbel.

Profesorul subliniază că există dovezi științifice care arată că femeile cu niveluri mai ridicate de vitamina D au șanse mai mari să combată boala. Studiile arată, de asemenea, că femeile cu niveluri mai crescute de vitamina D au un risc redus de a dezvolta cancer la sân.

O analiză globală a unui studiu prospectiv amplu, împreună cu două trialuri clinice randomizate, realizată de cercetătorii de la Universitatea California, San Diego School of Medicine, a examinat legătura dintre nivelurile ridicate de vitamina D în sânge și un risc mai scăzut de cancer la sân.

Concluziile lor sugerează că niveluri mai mari ale vitaminei D sunt asociate cu o reducere „semnificativă” a riscului de cancer mamar. Aceste descoperiri au fost publicate în revista „PLOS ONE”.

Rolul extins al vitaminei D

Deși vitamina D este bine cunoscută pentru rolul său în menținerea sănătății sistemului osos, cercetările recente au arătat că aceasta joacă un rol crucial și în susținerea sistemului imunitar și în reglarea diviziunii celulare, ambele fiind esențiale în prevenirea și combaterea cancerului.

Conform Harvard School of Public Health din SUA, deficitul de vitamina D poate crește riscul de a dezvolta diverse boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, scleroză multiplă și boli infecțioase precum tuberculoza și gripa.

Profesorul Mokbel menționează că, după ce a testat nivelurile de vitamina D la pacientele sale, a descoperit că jumătate dintre acestea aveau un deficit de vitamina D.

„Am recomandat vitamina D tuturor pacientelor mele, deoarece nivelurile mai mari protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea celulelor canceroase”, explică chirurgul.

Atenție! Consultați întotdeauna un medic înainte de a începe orice supliment!

Ajută un copil să crească în braţele mamei! Iată cum o poți face
Articolul anterior
Antonia a devenit mamă pentru a treia oară!
Articolul următor
Close menu