Mâine e weekend și ai tot timpul la dispoziție, așa că te îndemnăm să încerci rețeta blogeriței Valerie’s Food: TARTĂ DE CIOCOLATĂ CU ZMEURĂ. Textura sa cremoasă se potrivește perfect cu zmeura proaspătă (sau congelată) și este ideală pentru temperaturile de afară, servită cu un ceai gustos.
Ingrediente pentru crusta de biscuiți:
- 270 gr. – biscuiți
- 80 gr. – unt (topit)
Ingrediente pentru umplutură:
- 180 gr. – ciocolată neagră
- 180 gr. – ciocolată cu lapte
- 200 gr. – smântână dulce 23%
- 50 gr. – lapte
- 25 gr. – unt
Ingrediente pentru decor:
- 300 gr. – zmeură proaspătă sau congelată
- frunze de mentă
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 170 de grade C.
- Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina (textura se aseamănă cu nisipul umed). Pune amestecul obținut într-o tavă rotundă detașabilă, presează-l bine (să obții circa 3 cm. pe margini) și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.
- Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.
- Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă mixtura peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.
- După câteva minute, amestecă cu telul ciocolata și mixtura turnată mai devreme până obții un sos gros (care pe măsură ce se răcește, se îngroașă). Toarnă compoziția obținută în crusta preparată inițial.
- Pune tarta la frigider pentru 4-6 ore (sau pentru toată noaptea).
- Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă. Poftă bună.