Cumplit! O familie cu patru copii din Briceni a rămas fără casă în plină iarnă, după ce locuința a luat foc

O familie cu patru copii din satul Halahora de Jos, raionul Briceni, a rămas pe drumuri, în plină iarnă, după ce focul le-a mistuit casa. Oamenii nu au reuşit să salveze nimic. Toate bunurile agonisite într-o viaţă au fost înghiţite de flăcări. Soţii Crijanovschi cer acum ajutorul oamenilor de bună credinţă pentru a-şi putea construi o nouă locuinţă.

separator
capturallcapturac

Angela Crijanovschi susţine că soţul ei nu era acasă în momentul izbucnirii incendiului. Femeia i-a luat pe cei patru copii şi a ieşit în grabă afară. Vecinii au sărit în ajutor cu găleţi cu apă, însă fără succes.

capturaccbig-focul-le-a-mistuit-casa-o-familie-cu-patru-copii-din-briceni-a-ramas-pe-drumuri-in-plina-iarna-video

Când au ajuns pompierii, nu au mai avut ce salva. Focul, care cel mai probabil a pornit de la un scurt circuit, s-a extins cu repeziciune şi a distrus totul în calea sa. Soţii Crijanovschi au privit neputincioşi cum munca lor de-o viaţă le arde. În urma incendiului, au rămas doar cu hainele de pe ei.

capturann

Tragedia e şi mai mare, dacă luăm în calcul că locuinţa care a ars tocmai fusese reparată. După incendiu, cei şase membri ai familiei Crijanovschi se înghesuie într-o cameră din casa bunicii.

Familia este disperată şi cere ajutorul oamenilor de bună credinţă ca să-şi poată construi o nouă casă.

Cei care doresc să ia legătura cu familia o pot face sunând la numărul de telefon 060 09 12 00.captura

sursa: www.jurnal.md

Proiect emoționant pe unica.md! Ana Danilescu vă invită la un podcast dedicat persoanelor care luptă pentru viață

În această primăvară revista unica.md vine cu o noutate uimitoare! Echipa noastră de creație, alături de Ana Danilescu, a lansat un proiect absolut inedit și plin de speranță, dedicat persoanelor care luptă pentru viață, dar și celor care îi sprijină, familiilor care au apropiați bolnavi de cancer și trec prin acest calvar care le macină existența din cauza acestei maladii nemiloase. Este vorba de un podcast cu producătoarea Ana Danilescu, o supraviețuitoare a cancerului, care a pierdut și o persoană dragă din cauza acestei boli crunte, pe mama sa.

În acest proiect o veți cunoaște pe Ana în calitate de prezentatoare și un exemplu uimitor de curaj pentru aceste persoane. Ea vine să aducă o rază de speranță cu informații utile și profesioniste de la specialiști în oncologie, dar și cu povești emoționante ale persoanelor care luptă sau au trecut prin această boală.

„Aleg să trăiesc”: #SUNTVOCE cu Ana Danilescu, astfel se numește proiectul pe care îl găsiți pe platformele unice.md.

Proverbul „Dumnezeu nu-ți dă mai mult decât poți duce” se manifestă în viața Anei Danilescu, moderatoarea emisiunii pe unica.md, care a întâmpinat provocări majore cu o reziliență remarcabilă.

”Am pierdut oameni dragi din viața mea în urma cancerului și am trecut și eu prin această experiență, ceea ce m-a motivat să povestesc istoria mea și să ofer ocazia de a-și spune povestea și celor ce au avut curajul să treacă prin provocări dure și sunt o voce. ”, spune Ana Danilescu.

Aceast proiect #SUNTVOCE este despre toți cei care au curajul să-și privească provocarea în față și să-și spună istoria. „Sunt Voce” este o platformă pentru toți cei care caută surse de inspirație, motivație și ghidare în momentele sumbre din viața lor. Totodată, #SUNTVOCE își propune să aducă istoriile reale a celor care transformă adversitățile în surse de inspirație, încurajând conștientizarea și asumarea propriilor experiențe pentru a trăi o viață plină de sens.

Îi mulțumim Anei pentru încrederea acordată echipei unica.md în realizarea acestui proiect, dar și pentru experiența inedită care a trezit emoții copleșitoare după cadru întregii redacții.

Vă invităm să vizionați primul episod, în speranța că veți veni cu aprecieri și comentarii.

Îi urăm succes Anei, iar echipa unica.md promite să vă aducă și alte episoade la fel de interesante.

10 trucuri pentru a slăbi rapid până la vară. Sfaturile unui medic

Pierderea rapidă în greutate până la vară – posibilă cu ajutorul unor trucuri ușoare. Nutriționistul rus Dr. Tatyana Selezneva dezvăluie care sunt acestea și cum să slăbești complet în siguranță până vara.

Medicul indică 10 trucuri care vă vor ajuta să vă puneți corpul în ordine.

  1. Fără un plan, mâncatul în exces este întotdeauna o posibilitate. Luați un mic dejun și un prânz copios pentru a evita mesele de seară și de la miezul nopții.
  2. Eliminați mâncarea de tip fast-food. Eliminați „vechiturile” alimentare: fast-food, alimente procesate, carne procesată, sucuri zaharoase, limonadă, sucuri ambalate, sos de soia, marinate, alcool.
  3. Atunci când creați un meniu, puneți accent pe alimentele proteice și pe carbohidrații complecși (legume, fructe, cereale), grăsimile naturale trebuie să fie prezente cu moderație.
  4. Proteinele ar trebui să reprezinte cel puțin 20% din structura alimentelor – reprezintă materialul de bază pentru construcție.
  5. Controlați consumul de zahăr și sare. Se recomandă să nu consumați mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi și 3-5 grame de sare pe zi.
  6. Beți zilnic 1-1,5 litri de apă pură.
  7. Adăugați mai multe legume verzi în alimentația dumneavoastră, în special cele crude.
  8. Mergeți la culcare înainte de ora 23:00 și dormiți 7-8 ore.
  9. Arderea grăsimilor este excelentă în timpul somnului. Rămâneți la o activitate fizică regulată.
  10. Controlați stresul – nu vă stresați din cauza unor lucruri mărunte.

„Creați un deficit caloric moderat, consumând ceva mai puține calorii decât arde corpul dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să slăbiți treptat fără să vă stresați organismul.”

„Asigurați-vă că dormiți și vă odihniți suficient, deoarece stresul și lipsa somnului pot duce la exces de greutate și la creșterea apetitului”, recomandă expertul.

„Beți multă apă pe tot parcursul zilei pentru a vă menține corpul hidratat și pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor. Implementați treptat modificările stilului de viață, astfel încât acestea să devină obișnuite și pe termen lung. Evitați dietele drastice și exercițiile fizice extreme, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră”, spune nutriționistul.

„Țineți un jurnal alimentar și de activitate pentru a vă urmări progresul și pentru a vă evalua realizările. Urmând aceste metode ușor de pus în aplicare, puteți slăbi până la vară și vă puteți crea un stil de viață sănătos și echilibrat, fără fără și fără a vă afecta organismul”, recomandă Dr. Ponomareva.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. A suferit peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a suferit de boală un timp record de 613 zile, boala transformându-se într-o variantă nouă unică, care a derutat cercetătorii medicali.

Pacientul, sl cărui nume nu a fost dezvăluit, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu varianta omicron în februarie 2022, potrivit Time, citând cercetări de la Universitatea din Amsterdam. Este cea mai lungă perioadă de timp în care cineva a fost infectat cu virusul, susțin cercetătorii. 

Cel mai lung caz de infecție Covid este de 20 de luni

Sistemul imunitar  al pacientului, care suferea deja de o boală de sânge înainte de a contracta COVID, nu a reușit să producă suficiente celule albe din sânge sau anticorpi pentru a combate virusul, în ciuda faptului că a primit vaccinul de mai multe ori.

În timp ce majoritatea oamenilor pot depăși coronavirusul în câteva săptămâni, orice au încercat profesioniștii din domeniul medical pentru vindecarea pacientului nu a funcționat. Medicii au descoperit rapid că corpul său a devenit rezistent la Sotrovimab, un anticorp monoclonal pentru tratamentul timpuriu al COVID-19, după ce i-au luat peste două duzini de tampoane pe nas și gât în timp ce căutau să-i găsească tratament.

Ei au descoperit, de asemenea, că dezvoltarea unui anticorp anti-spike în prima lună a fost minimă și în curând și-au dat seama că sistemul imunitar al pacientului este incapabil să scape de virus.

Pacientul a murit în spital, în toamna anului 2023, din cauza sistemului imunitar slăbit și a unei tulburări de sânge de bază. 

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că virusul a suferit murații de aproape 50 de ori și, în cele din urmă, a creat o variantă ultra-mutată, potrivit publicației. Nu existau semne că varianta mutantă în stil Frankenstein ar fi infectat alți oameni.

Deși un caz Covid de 20 de luni care a suferit mutații pare înfricoșător, Magda Vergouwe, studenta la medicină de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, care va prezenta cazul la Congresul Global ESCMID din Barcelona, a declarat:

„Durata infecției în acest caz este extrem. Infecțiile prelungite la pacienții imunocompromiși sunt mult mai frecvente în comparație cu comunitatea generală”, a spus Vergouwe.

„Acest lucru subliniază riscul de infecție persistentă, deoarece pot apărea variante virale unice datorită evoluției extinse.”

Nu toate cazurile Covid puternic mutante au fost recunoscute medical

Oamenii de știință care studiază datele genomice din apele uzate au descoperit, de asemenea, dovezi că oamenii ar fi avut cazuri de Covid puternic mutate de mai bine de patru ani, dar nu erau conștienți, potrivit Time.

Vergouwe a explicat că cazul este adăugat la rapoartele de pacienți testați pozitiv pentru aceeași infecție de peste un an, dar ea a remarcat că a fost cel mai lung caz pe care l-a văzut vreodată.

Cel mai extins caz de COVID-19 înregistrat vreodată înainte de acesta a fost de la un britanic care a suferit de virus timp de 505 zile înainte de a muri. Cercetările au arătat că 24,4% dintre adulții americani care au primit un test COVID-19 pozitiv au prezentat simptome care au persistat timp de trei luni sau mai mult.

sursa

Varză călită cu cartofi
Articolul anterior
Cel mai scump și oribil pulover de Crăciun din lume!
Articolul următor