Prețuri uriașe la mărar și pătrunjel în magazinele din Capitală!

În plină iarnă, prețurile la verdețuri au crescut foarte tare în magazinele și piețele agroalimentare din Capitală, iar consumatorii se simt de-a dreptul indignați și puțin dispuși să plătească prețuri ,,fantastice” pe câte un mănunchi de pătrunjel sau mărar verde.

separator

Mai mult, aceștia se întreabă dacă oare prețul este unul real ori vânzătorii speculează pe seama acestui caz.

,,Nici nu mai știu ce sa spun… cred ca zeamă o sa maninc la primăvară”, scrie unul dintre utilizatorii de Facebook după ce a împărtășit prietenilor virtuali imaginea de mai jos, iar acestora cu greu le venea să-și creadă ochilor prețurile afișate pe etichetă.

15894461_10206196661875872_8394620764483861657_n

În cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că prețul ar fi de 228,20 lei pentru mărar, respectiv 102,90 lei pentru pătrunjel, care, chiar și așa, nu este unul foarte mic.

,,La nr.1 mărarul este 217 lei, iar pătrunjelul 94!!!”, a scris în secțiunea de comentarii un alt utilizator de Facebook.

15975178_401208833558780_133787562385445140_o15977683_401208880225442_1627263521017485774_n

Dieta de 8 ore! Slăbeşti 4 kg cu cea mai scurtă cură de slăbire din lume

Aceasta reteta de 8 ore este numita si „cea mai scurta cură de slăbire din lume”. Este extrem de eficienta iar rezultatele sale se vad imediat, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci este sa mananci tot ce iti doresti intr-o perioada de 8 ore in timpul zilei. La prima vedere, pare simplu, insa exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, trebuie sa mananci doar opt ore pe zi, iar in restul de 16 ore ai voie sa bei doar apa, ceaiuri din plante sau limonada fara zahar.

Expertii recomanda ca cele opt ore sa fie in intervalul 9:00 – 17:00 pentru ca atunci se obtin cele mai bune rezultate.

Timpul dintre mese nu ar trebui sa fie mai mic de patru ore. Poti manca orice alimente sanatoase, fara sa exagerezi cu cantitatile, scrie girly.ro.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

De ce nu poți slăbi? Ce greșeli alimentare trebuie evitate?

Există mai multe motive pentru care unele persoane pot avea dificultăți în a slăbi. Unele dintre aceste motive includ:

  1. Excesul caloric: Consumul de calorii în exces în raport cu necesitățile organismului poate duce la acumularea de grăsime și dificultăți în pierderea în greutate. Este important să fii atent la dimensiunea porțiilor și să ai o dietă echilibrată, bogată în nutrienți esențiali, dar sănătoasă caloric.Lipsa de activitate fizică: O viață sedentară poate încetini metabolismul și poate face mai dificilă arderea caloriilor și pierderea în greutate. Incorporarea exercițiilor fizice regulate în rutina ta poate ajuta la stimularea metabolismului și la arderea caloriilor.Alegerea alimentelor nepotrivite: Consumul excesiv de alimente bogate în calorii, grăsimi saturate, zahăr și carbohidrați procesați poate împiedica pierderea în greutate. Este important să faci alegeri alimentare sănătoase, cum ar fi consumul de alimente bogate în fibre, proteine slabe și grăsimi sănătoase.Lipsa somnului: Lipsa de somn poate afecta hormonii care controlează senzația de foame și sațietate, ceea ce poate duce la creșterea poftelor alimentare și la consumul excesiv de calorii. Asigură-te că dormi suficient în fiecare noapte pentru a sprijini eforturile tale de pierdere în greutate.Stresul și gestionarea emoțiilor: Stresul cronic poate duce la creșterea poftelor alimentare și la consumul excesiv de alimente, în special de alimente bogate în calorii și zahăr. Învățarea de tehnici eficiente de gestionare a stresului și a emoțiilor poate fi utilă în susținerea eforturilor tale de pierdere în greutate.

  2. Pentru a slăbi eficient, este important să eviți anumite greșeli alimentare, cum ar fi:
  3. Consumul excesiv de alimente procesate și bogate în calorii, grăsimi saturate și zahăr.Sări peste mese sau să te înfometezi, ceea ce poate duce la supraalimentare ulterioară.Consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, care pot adăuga calorii inutile la dieta ta.Consumul de porții prea mari de alimente sau mâncatul rapid, fără să acorzi atenție senzației de sațietate.Consumul excesiv de alcool, care poate adăuga calorii și poate inhiba arderea grăsimilor.Neglijarea hidratării adecvate, care poate duce la confuzie între senzația de foame și cea de sete.
  4. Prin evitarea acestor greșeli alimentare și adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, poți să îți sprijini eforturile de pierdere în greutate. Consultarea unui nutriționist sau a unui medic poate fi utilă în dezvoltarea unei strategii personalizate pentru pierderea în greutate.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Dieta care ajută femeile să trăiască mult mai mult: rezultatele unui studiu făcut timp de 25 de ani

Femeile care au urmat o dietă mediteraneană au trăit mult mai mult decât cele care nu au făcut-o, potrivit unui nou studiu care a urmărit peste 25.000 de femei timp de 25 de ani.

„Pentru femeile interesate de longevitate, studiul nostru arată că urmarea unui model alimentar mediteranean ar putea duce la reducerea cu aproximativ un sfert a riscului de deces pe o perioadă mai mare de 25 de ani, cu beneficii atât pentru cancer, cât și pentru mortalitatea cardiovasculară, principalele cauze de deces”, a declarat într-un e-mail pentru CNN autorul principal al studiului, Dr. Samia Mora, cardiolog la Brigham and Women’s Hospital și profesor de medicină la Harvard Medical School din Boston.

Dieta mediteraneană se caracterizează printr-o bucătărie simplă, bazată pe plante, în care o mare parte din fiecare masă se concentrează pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și semințe, cu câteva nuci și un accent deosebit pe uleiul de măsline extravirgin. Grăsimile, altele decât uleiul de măsline, cum ar fi untul, sunt consumate rar, dacă nu chiar deloc, iar zahărul și alimentele rafinate trebuie evitate.

Carnea roșie este folosită cu moderație

Carnea roșie este folosită cu moderație, de obicei doar pentru a da gust unui fel de mâncare. Este încurajat consumul sănătos de pește gras, care este plin de acizi grași omega-3, în timp ce ouăle, lactatele și carnea de pasăre sunt consumate în porții mult mai mici decât în dieta occidentală tradițională.

„În acest studiu, respectarea dietei mediteraneene a fost un indicator pentru calitatea alimentației. Cei care au urmat-o întocmai au consumat mai multe leguminoase, mai multe legume, mai multe fructe, mai puțină carne și mai puține carne procesată”, a declarat doctorul David Katz, specialist în medicină preventivă și stil de viață, care a fondat organizația non-profit True Health Initiative, o coaliție globală de experți dedicată medicinei bazate pe dovezi privind stilul de viață.

În timp ce studiul a fost observațional și, prin urmare, nu a putut arăta o cauză și un efect direct, „constatarea este în întregime în concordanță cu multe alte studii despre dieta mediteraneană, acum faimoasă și sănătoasă”, a declarat Katz, care nu a fost implicat în cercetare.

De ce este important studiul femeilor

Dieta mediteraneană are o listă lungă de laude științifice: Stilul mediteranean de alimentație poate reduce riscul de cancer de sân, demență, depresie, diabet, colesterol ridicat și pierderea memoriei. Respectarea dietei poate duce, de asemenea, la oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă. De asemenea, este bună pentru pierderea sănătoasă în greutate.

În toate aceste date, însă, sunt puține detalii despre modurile specifice în care dieta mediteraneană poate afecta femeile, mai ales pe termen lung.

Creierul unei femei funcționează diferit la nivel molecular față de cel al unui bărbat. Dimensiunea inimii unei femei poate fi diferită de cea a unui bărbat, iar femeile au simptome complet diferite în cazul unui atac de cord față de bărbați. Femeile metabolizează alcoolul și medicamentele în mod diferit față de bărbați.

Fiecare îmbucătură contează

În noul studiu, publicat vineri în revista JAMA Network Open, cercetătorii au întrebat 25.315 femei sănătoase participante la Women’s Health Study despre dieta lor și au colectat sânge și alți biomarkeri între 1993 și 1996. Aceste femei au fost reevaluate între 2018 și 2023.

Studiul a constatat că respectarea îndeaproape a dietei mediteraneene nu numai că a redus cu 23% riscul de deces timpuriu, dar a diminuat cu 17% riscul de a muri din cauza cancerului și cu 20% riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

„A existat o creștere graduală a beneficiilor – cu cât mai mult angajament, cu atât mai multe beneficii”, a declarat autorul principal Shafqat Ahmad, profesor asociat de epidemiologie moleculară la Universitatea Uppsala din Suedia, într-un e-mail.

Fiecare creștere a alinierii la dieta mediteraneană a fost asociată cu un risc cu 6% mai mic de mortalitate din toate cauzele și cu un risc redus cu 5% de a muri fie de boli de inimă, fie de cancer, a spus Ahmad.

Vrei să începi dieta mediteraneană?

Nu este greu să încorporezi în viața ta un stil de alimentație mediteranean, spun experții. Începeți prin a adăuga mai multe legume și leguminoase la fiecare masă și folosiți toate tipurile și culorile pentru a obține o gamă cât mai largă de nutrienți, fitochimicale și fibre. Gătiți-le, prăjiți-le sau ornați-le cu ierburi și puțin ulei de măsline extravirgin.

Adăugați cereale integrale și fructe la fiecare masă, dar folosiți nucile și semințele ca garnitură sau mică gustare, din cauza conținutului lor mai mare de calorii și grăsimi.

Reduceți mult consumul de carne roșie. În schimb, orientați-vă spre pește și alte fructe de mare, care sunt consumate adesea de cel puțin două ori pe săptămână. Obțineți cât mai multe proteine din fasole și alte leguminoase. Începeți cu o masă pe bază de fasole pe săptămână, apoi adăugați două și construiți de acolo mesele fără carne.

Amestecați brânză și iaurt zilnic până la săptămânal în porții moderate. Puiul, carnea de porc și ouăle sunt OK ocazional. Păstrați dulciurile pentru ocazii speciale și satisfaceți-vă pofta de dulce cu fructe proaspete și congelate, scrie CNN.

sursa

La Shopping MallDova a nins cu daruri
Articolul anterior
Alex Mladin, fost concurent X Factor, o atacă dur pe Olga Verbițchi!
Articolul următor