Reţinută de poliţişti, fiind bănuită de organizarea cerşetoriei şi sclavie

Activitatea criminală a unei femei, în vârstă de 55 ani, care racola persoane fără loc permanent de trai în scopul cerşitului pe străzile Capitalei a fost deconspirată de poliţiştii sectorului Botanica. Monitorizarea şi documentarea acţiunilor acesteia a durat aproximativ trei luni de zile. Într-un final ofițerii de investigație au constatat cu certitudine că, bănuita obţinea profituri băneşti impunătoare prin organizarea cerşitului, după ce racola şi adăpostea persoanele într-o locuinţă din strada Izmail. Aceştia erau obligaţi să cerşească în fiecare zi la intersecţii, centre comerciale sau în alte locuri aglomerate.

separator

Respectiv în rezultatul acţiunilor speciale de investigaţii poliţiştii au descins percheziţii autorizate în locuinţa unde erau cazate persoanele, fiind depistate două femei cu copii şi şase bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 ani şi 60 ani, fără loc permanent de trai. De asemenea au fost depistate şi ridicate mijloace financiare obţinute în urma cerşitului, printre care şi bancnote marcate transmise anterior sub controlul ofiţerilor de investigaţii. În acest context bănuita a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, iar persoanele care ar fi fost recrutate urmează a fi audiate ulterior în cadrul cauzelor penale iniţate pentru organizarea cerşetoriei, sclavia şi condiţiile similare sclaviei.

Dacă vinovăţia bănuitei va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen 3 ani până la 10 ani.

Poliţia Capitalei continuă investigaţiile în vederea identificării complicilor în acest caz, precum şi alte persoane care ar fi fost racolate pentru cerşit.

Mândrie pentru țara noastră! O moldoveancă joacă într-o nouă producție internațională

Cătălina Cazacu este o tânără actriță din Republica Moldova care și-a făcut studiile în actorie la East 15 Acting School.

Tânăra moldoveancă a obținut un nou rol într-o nouă producție internațională.

„Sunt cu adevărat recunoscătoare realizând că acesta este al treilea proiect internațional al meu, o altă experiență în care joc în fața unei camere, învăț să fiu cineva „nou” într-un mod natural, neforțat și lucrez alături de oameni uimitori”, a menționat Cătălina Cazacu, pe Facebook.

De asemenea, în toamna anului trecut, Cătălina Cazacu a apărut într-un episod din serialul Casualty, produs de BBC One.

Actrița Cătălina Cazacu s-a filmat într-o nouă producție internațională

gallery images

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit ieri, 3 mai, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Discuția a avut loc în contextul Sfintelor Sărbători de Paști și s-a referit la bucuria Învierii și reunirea familiilor în această perioadă, dar și la importanța unității, a bunei înțelegeri și a grijii față de aproapele nostru.

Șefa statului l-a îndemnat pe Înaltpreasfinţia Sa să contribuie la menținerea Păcii din țara noastră și din toată lumea. Creştinismul este o religie a Păcii, a Toleranţei şi a Iubirii aproapelui.

Concursul All About Photo Awards: O fotografie realizată în UTA Găgăuzia a devenit una dintre cele 50 câștigătoare ale competiției din întreaga lume

Maria Bratan, o fotografă din Ceadîr-Lunga, pentru al doilea an consecutiv a fost una dintre participantele concursului All About Photo Awards – The Mind’s Eye.

În acest an, ca și în precedentul, imaginea ei realizată în UTA Găgăuzia a devenit una dintre cele 50 de câștigătoare ale competiției din întreaga lume, transmite diez.md.

Fotografia este intitulată „Fetele din Găgăuzia” și urmează să fie publicată într-o revistă americană.

„Este incredibil de plăcut și motivant să cunoști că munca ta este apreciată de profesioniști. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această călătorie”, spune Maria Bratan.

Reamintim că, în 2023, fotografa Maria Bratan a devenit una dintre câștigătoarele concursului internațional All About Photo Award – The Mind’s Eye. Asta a fost prima ei participare în cadrul acestei competiții internaționale.

Ion Ungureanu este condus pe ultimul drum
Articolul anterior
O tânără, rănită grav în urma unui accident între două microbuze pe traseul Bălţi-Chişinău! Vezi video
Articolul următor