La întâlnirea cu cititorii, Stela Popa le-a dezvăluit cum se va numi și când va fi lansată următoarea poveste

Astăzi, scriitoarea Stela Popa și-a început ziua înconjurată de copii. Prezentatoarea TV le-a dat întâlnire în incinta Filialei Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, acolo unde au stat la sfat pe îndelete, au recitat, au făcut schimb de cărți și multe selfie-uri.

separator

P70202-101619 (Copy)

Copiii și autoarea lor preferată au vorbit despre „Sofia Păpădia”, picii de la Gimnaziul nr. 7 și de la Liceul „Ion şi

Doina Aldea-Teodorovici” au transpus impresiile lor despre poveste în scenete și desene.

Pentru că tot a fost o întâlnire de suflet, Stela Popa le-a dezvăluit copiilor un secret. Aceasta le-a spus cum se va numi și când va fi lansată următoarea poveste.

“De ce are nevoie o țară în frutea sa? De un rege? V-ar plăcea să se numească Regele cel Înțelept? Atunci ne vedem la primăvară să  lansăm povestea împreună.”, a spus autoarea.

P70202-111135 (Copy)

Oaspeții de onoare, scriitorii Iulian Filip și Claudia Partole au vorbit cu cei mici, le-au insuflat să citească cât mai multe povești și s-au dat cu părerea referitor la cea mai proaspătă poveste a Stelei Popa.

“Cei care fac poveștile sunt niște Dumnezei. Ce a făcut Stela Popa? A mers pe urzeala legendei, dar a purtat această Sofie, care trebuie să devină păpădie, prin structura basmelor și a trecut-o prin toate întâmplările. Stela Popa s-a aventurat și a amestecat personaje din diferite mitologii, iar ca să faci lucrul ășta, trebuie să fii foarte virtuos.„, a declarat Iulian Filip.

P70202-104014 (Copy)

“Îmi plac foarte mult poveștile, am citit toate cărțile Stelei Popa și mi-au rămas în inimă, iar de această Sofie Păpădie încă mai sunt îndrăgostită. Stela Popa vine din poveștile cele cunoscute, dar norocul ei este că ieșind din povești, și-a creat propria poveste.„, a menționat Claudia Partole.
P70202-110953 (Copy)P70202-102234 (Copy)P70202-111131 (Copy)

Maia Sandu îi felicită pe cetățenii moldoveni: ,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană”

Parlamentul European vota, pe 28 aprilie 2014, abolirea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, iar statul nostru devenea primul din Parteneriatul Estic care beneficia de acest regim. Datele Ministerului Afacerilor Externe arată că, timp de zece ani, peste 2,54 de milioane de cetățeni ai R. Moldova au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen.

În prezent, fără vize în UE pot călători toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv cei cu reședința în regiunea transnistreană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în contextul evenimentului.

,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii sunt europeni și merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămână garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a transmis Maia Sandu.

,,Dă-mă, mamă, după Iura”, o piesă din Moldova îi cucerește și pe românii de peste Prut

Magnat & Feoctist, doi artiști basarabeni, au lansat videoclipul pentru piesa „Dă-mă mamă după Iura” împreună cu ansamblul folcloric ,,Frunza Nucului”. În câteva zile, peste jumătate de milion de internauți au urmărit videoclipul.

Piesa a câștigat rapid popularitate pe internet, inclusiv în rândul românilor de peste Prut.

Autorul versurilor este Magnat & Feoctist. Regia videoclipului a fost realizată de Dumitru Ciulafli, iar producția este semnată de Radu Duminița.

,,Moldova ramâne numărul unu, în cultură, muzică și talent! Vă salut din Botoșani, frați moldoveni!”, ,,Îmi place enorm de mult stilul acesta al vostru, le mai dați o viață acestor cântece folclorice uitate, sunteți top”, ,,Bravo Ineștenii-Teleneștenii”, ,,Felicitari! Femeile sunt nr.1 în tot videoclipul”, sunt câteva dintre comentariile scrise de internauți.

,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa

Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

„Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

„Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

Atenție! Pește viu, periculos pentru consum, într-o gheretă din sectorul Botanica al Capitalei
Articolul anterior
Lilia Plaiu vrea să-și vadă copilașii mari. Ajut-o să învingă cancerul!
Articolul următor