Fragment din cartea lui Nelu Stratan. Era despre o iubire interzisă

Una dintre cele mai bune prietene ale interpretului care s-a stins din viață acum două zile era Ludmila Bălan. Aceasta a prezentat chiar și un fragment din cartea lui Nelu, pe care n-a reușit s-o termine, dar era despre o dragoste neîmpărtășită.

separator

BBI

Potrivit mamei lui Dan Bălan, Nelu Stratan trebuia să publice o carte, iar ea urma să fie vocea variantei audio.

„Nelu Stratan scria o carte …Despre Marea lui Dragoste !!! Pe eroii din carte ii cheama Marcus si Lena , dar de fapt e vorba despre Nelu si iubita lui. Istoria acestei iubiri este atat de fascinanta , emotionanta, cutremuratoare,incat Nelu vroia s-o afle toata lumea! Cand mi-a spus aceasta Poveste de Dragoste, am plans … A fost o iubire interzisa… El o scria in limba rusa, dar urma sa fie tradusa si in limba romana. Ținea neaparat sa apara si varianta audio a acestei carti si m-a rugat sa fiu eu vocea naratorului.”

11181376

Îți prezentăm un fragment din cartea care urma să fie lansată:

„De la tine miroase atât de gustos, îi spuse Marcus cu greu dezlipindu-și buzele sale de ale ei.
În răspuns, Elena doar i-a zâmbit cu sfială, încercând să oprească valul de emoție care s-a răspândit prin tot corpul și au luat-o în stăpânire. Acest prim sărut a aprins-o într-o clipă… Fața i s-a îmbujorat de emoție, ardea pe dinăuntru, iar gândurile îi pluteau simplu și ușor pe valul acestei noi realități. De mult nu a mai trăit astfel de senzații și în fiecare noapte își imagina aceste întâlniri cu Marcus… Abia aștepta ora întâlnirii… Și aceasta era o chestiune de timp. Așteptând să-l vadă, imaginația îi desena conturul trăirilor plăcute din trecut. Erau și discuții, plimbări și săruturi… Din cauza acestor vise, spațiul din pieptul ei se micșora tot mai mult… Imediat o cuprindeau fiorii și această excitare tandră îi umplea sufletul dincolo de orice limită… Acum, în realitate, totul părea mult mai strălucitor, mult mai senzual decât își imagina ea. Și sufletul i-a zburat… i-a zburat într-o clipită în căutărea dorinței, ca mai apoi să se întoarcă în această poveste pe care a așteptat-o atât de mult timp.
–    Din păcate, trebuie să plec, a spus Elena cu voce joasă, ascunzându-și în continuare trăirea arzătoare provocată de acel prim și mult dorit sărut. – Mama cred că își face griji și curând o să înceapă să mă sune. Și pe urmă… mâine trebuie să mă trezesc dimineață devreme… de obicei, mă străduiesc să nu întârzii la lecții…
–    Bine… a spus Marcus cu puțină tristețe în glas… Eu te înțeleg…
S-a apropiat de ea ca să-i simtă încă o dată buzele moi, cu miros de vanilie. Marcus i-a sărutat ușor buzele Elenei și au trăit încă o dată acea senzație de parcă totul ar fi dispărut în jurul lor și ar fi rămas doar ei doi. Dezlipindu-se cu greu de buzele ei, Marcus a privit-o pe Elena și i-a zis:
–    Elena, am început un joc periculos… foarte periculos…
–    Mie nu îmi este frică, a răspuns fata.
Dintr-o dată, Elenei i s-a părut că îl cunoaște pe Marcus de foarte mult timp… poate o sută de ani… Îl cunoaște și are deplină încredere în el. Își dori să-l atingă încă o dată. Pe neașteptate i-a mângâiat ușor obrazul și l-a privit cu aceiași ochi inocenți.”

Escaladare în Georgia! Liderul opoziției, Levan Khabeishvili, a fost bătut brutal de poliție în timpul protestelor masive nocturne

Forțele de securitate din Georgia au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și grenade asurzitoare împotriva protestatarilor din fața parlamentului.

Aceștia intensificând brusc represiunea după ce legislatorii au dezbătut un proiect de lege privind „agenții străini”, considerat de opoziție și de țările occidentale ca fiind autoritar și de inspirație rusă.

Martorii oculari ai Reuters au văzut cum unii ofițeri de poliție i-au atacat fizic pe protestatari, care au aruncat cu ouă și sticle în ei, înainte de a folosi gaze lacrimogene, tunuri cu apă și grenade asurzitoare pentru a-i forța pe manifestanți să părăsească zona din fața clădirii parlamentului.

Protestele continuă

Levan Khabeishvili, liderul celui mai mare partid de opoziție din Georgia, Mișcarea Națională Unită, a postat o fotografie pe X cu fața însângerată și cu un ochi vânăt. Un oficial al partidului a declarat pentru Reuters că Khabeishvili a fost bătut de poliție după ce a dispărut din centrul orașului Tbilisi.

După ce au fost dispersați din parlament, aproximativ două mii de protestatari au continuat să blocheze principalul bulevard Rustaveli din Tbilisi, baricadându-l cu mese de cafenea și coșuri de gunoi. Unii au strigat „sclavi” și „ruși” către poliție.

Mai devreme, poliția antirevoltă a folosit spray-uri cu piper și bastoane pentru a-i îndepărta pe unii protestatari care încercau să împiedice legislatorii să părăsească intrarea din spate a parlamentului.
Președintele georgian Salome Zourabichvili, un dușman declarat al guvernului ale cărui puteri sunt în mare parte ceremoniale, a declarat într-o postare pe X că represiunea a fost „total nejustificată, neprovocată și disproporționată” și că protestele au fost pașnice.

Proiectul de lege a accentuat diviziunile în această țară profund polarizată din sudul Caucazului.

Legea rusă din Georgia

Parlamentul, care este controlat de Visul Georgian și de aliații săi, va aproba probabil proiectul de lege, care trebuie să mai treacă încă două lecturi înainte de a deveni lege. Parlamentarii au încheiat sesiunea de marți fără a vota, iar dezbaterea va fi reluată miercuri.

Proiectul de lege ar impune organizațiilor care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca „agenți străini”.

Criticii georgieni au catalogat proiectul de lege drept „legea rusă”, comparându-l cu legislația Moscovei privind „agenții străini”, care a fost folosită pentru a reprima disidența în această țară.

sursa

Moldovenii revin acasă de sărbători? Cresc cozile la vamă

Poliția de Frontieră atenționează călătorii despre fluxul mărit în punctul de trecere a frontierei Costești, în ambele direcții de deplasare.

Moldovenii revin acasă de sărbători? La vama Costești s-au format coziFoto: Poliția de Frontieră

„În vederea fluidizării traficului transfrontalier au fost deschise toate benzile de circulație și suplinit numărul angajaților din prima linie de control”, informează PTF Costești.

Astfel, funcționarii punctului vamal vin cu un set de recomandări pentru călători:

  • Verificarea, din timp, a valabilității actelor de călătorie care acordă dreptul de traversare a frontierei de stat.
  • Utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, pentru a nu supraîncărca doar unele.
  • Consultare cu ofițerii de la call-centrul Poliţia de Frontieră (022 259 717) pentru a cunoaște care este situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public.

Compozitorul și dirijorul Gheorghe Mustea își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Compozitorul, dirijorul și profesorul universitar Gheorghe Mustea își sărbătorește astăzi, 1 mai, ziua de naștere.

Gheorghe Mustea împlinește 73 de ani. Compozitorul s-a născut în anul 1951, la Mândrești, Telenești. Și-a făcut studiile la Școala medie de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău, transmite newtv.md.

Gheorghe Mustea a compus muzică simfonică, muzică de operă, muzică pentru soliști, cor și orchestră, muzică instrumentală de cameră, corală, în stil popular (pentru orchestră de muzică populară, voce și orchestră de instrumente populare, instrumente populare solo și orchestră),de estradă, pentru copii (instrumentală, vocală și corală),pentru film, pentru teatru.

Artistul are în palmaresul său peste 1400 de concerte în țară și în străinătate și este președinte al Societății Muzicale din Chișinău.

Gheorghe Mustea deține titlul de Artist al Poporului, a fost decorat cu „Ordinului Republicii”, iar în 2013 a fost distins cu Premiul Național. Este membru titular al Academiei de Științe a Moldovei și Doctor Honoris Causa al Universități de Stat ”Alecu Russo” din Bălți.

Imagini video șocante! O mașină a lovit în plin o ambulanță. Medicul a fost aruncat pe ușa din spate
Articolul anterior
Madonna a mai adoptat doi copii! Află cine a criticat-o pentru acțiunea sa
Articolul următor