Ștefan Bănică își bucură fanii cu o nouă piesă despre mamă

Ştefan Bănică aduce în dar fanilor un mărţişor muzical, o piesă nouă, despre mamă, care se va afla pe următorul material discografic, al şaisprezecelea album de autor din cariera interpretului, ce va fi lansat în acest an.

separator
17022320_10154558131109107_6823435382708611578_n

Anterior, artistul menționa că datorează tot ceea ce este celor care i-au dat viaţă, părinţilor săi.

,,Pentru tatăl meu am scris un cântec în 1996, intitulat “Lui”, la un an după ce s-a dus dintre noi. Dar mamei mele nu i-am dedicat niciun cântec, deşi merită nu un cântec, ci o operă întreagă pentru tot ce a făcut pentru mine. Şi mi-am dat seama că trebuie să fac acest lucru atâta timp cât suntem încă împreună pe pământul ăsta şi ne putem bucura unul de celălalt. Aş vrea să ascultaţi acest cântec cu sufletul şi să va gândiţi fiecare, indiferent de vârstă, la cea care v-a dat viaţă şi, prin acest cântec, să-i aducem fiecare dintre noi un modest omagiu pentru dragostea cu care ne-a crescut şi, de multe ori, pentru sacrificiile pe care le-a făcut pentru noi”, declară Ştefan Bănică.

Noul single va putea fi ascultat live pe data de 4 martie la cele două concerte acustice “Te iubesc, femeie!”, pe care artistul le va susține la București.

Ștefan Bănică a postat varianta audio a piesei pe pagina sa de socializare și a scris:

,,La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor! Să aveți o zi frumoasa, să fiți sanatoase, fericite și, mai ales, iubite! Cadoul meu pentru voi, la început de primavara, este single-ul „Mama”.

Fanii s-au arătat încântați de noua piesă a interpretului. Într-un timp foarte scurt, postarea a adunat zeci de mii de vizualizări. Ascultă și tu piesa ,,Mama”!

sursa: Facebook/Stefan Banica

Rusia: Doi jurnaliști ruși, arestați pe motiv că au colaborat cu o fundație fondată de Alexei Navalnîi

Doi jurnaliști ruși au fost arestați sub acuzația de „extremism” și vor rămâne după gratii în așteptarea procesului. Autoritățile ruse îi acuză pe cei doi că au lucrat pentru un grup fondat de Alexei Navalnîi, relatează Hotnews.

Konstantin Gabov și Serghei Karelin au negat ambii acuzațiile. Ei riscă între doi ani și șase ani pentru presupusa „participare la o organizație extremistă”, potrivit legislației ruse care a scos în afara legii organizațiile fondate de fostul lider al opoziției ruse care a decedat într-o pușcărie din Siberia în februarie.

Gabov și Karelin sunt acuzați că au pregătit materiale pentru un canal YouTube condus de Fundația Navalnîi pentru Combaterea Corupției.

Gabov, care a fost reținut la Moscova, este un producător independent care a lucrat pentru mai multe organizații, inclusiv pentru Reuters.

Karelin, care are dublă cetățenie rusă și israeliană, a fost reținut vineri seara în regiunea Murmansk, din nordul Rusiei. În vârstă de 41 de ani, el a lucrat pentru mai multe publicații, inclusiv pentru Associated Press. A fost cameraman pentru publicația germană Deutsche Welle până când Kremlinul a interzis agenției să opereze în Rusia în februarie 2022.

„Associated Press este foarte îngrijorată de detenția videojurnalistului rus Serghei Karelin”, a declarat agenția de presă într-un comunicat. „Căutăm informații suplimentare.”

Cei doi sunt doar ultimii jurnaliști arestați pe fondul unei represiuni demarată de guvernul rus asupra disidenței și a presei independente, care s-a intensificat după invadarea pe scară largă a Ucrainei în urmă cu mai bine de doi ani.

Guvernul rus a adoptat legi care incriminează ceea ce consideră informații false despre armată sau declarații considerate că discreditează armata, interzicând efectiv orice critică la adresa războiului din Ucraina sau discurs care se abate de la narațiunea oficială a Kremlinului.

Vineri, un jurnalist al ediției ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost reținut sub acuzația de răspândire de informații false despre armata rusă.

Un rus a fost arestat în Germania după ce ar fi ucis doi ucraineni

Poliţia germană a arestat, sâmbătă seară, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa, citată de Digi24.RO.

Doi bărbaţi ucraineni au fost înjunghiaţi mortal, sâmbătă seară, la un mall din oraşul Murnau, situat în landul Bavaria (sud-estul Germaniei). La scurt timp, poliţia a arestat un bărbat cu cetăţenie rusă, în vârstă de 57 de ani, pe care îl consideră principalul suspect.

Poliţia a declarat că motivul crimei încă este neclar. „Ne aflăm deocamdată la începutul anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Daniel Katz.

Dubla crimă s-a produs în jurul orei locale 17:15 (15:15 GMT) în faţa unei băcănii din Murnau. Iniţial, autorul a reuşit să fugă, dar el a fost prins la scurt timp la domiciliul său, situat nu departe de locul crimei.

Potrivit poliţiei locale, victimele sunt doi bărbaţi ucraineni, cu vârste de 23 de ani şi 36 de ani, care trăiau în districtul Garmisch-Partenkirchen. Suspectul urmează să fie adus duminică în faţa unui judecător, procurorii cerând plasarea sa în arest preventiv.

Kate Middleton și Prințul William împlinesc 13 ani de căsnicie

Kate Middleton și Prințul William s-au căsătorit în urmă cu 13 ani, pe 29 aprilie 2011, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, la Westminster Abbey din Londra. O sărbătoare legală a fost declarată în această zi în Regatul Unit. Deși au trecut 13 ani de la fastuosul eveniment, nimeni nu poate uita rochia Alexander McQueen a Prințesei, diadema Cartier Halo împrumutată de la Regina Elisabeta sau sărutul cuplului de pe balconul Palatului Buckingham, scrie unica.ro.

Kate și William s-au cunoscut pe vremea când erau colagi la Colegiul St. Andrews în 2003 și, deși și-au păstrat dragostea în mare parte ascunsă în timpul anilor de facultate, în cele din umră au fost nevoiți să o prezinte întregii lumi. Nunta lui William și Kate a fost o manifestare prin excelență a fastului regal, însă nu este de mirare ținând cont că cei doi vor ajunge Regele și Regina Marii Britanii.

Așa cum este obișnuit în cazul nunților regale, au existat numeroase speculații cu privire la rochia de mireasă, iar aceasta cu siguranță nu a dezamăgit. Rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost o creație uluitoare concepută de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și a devenit imediat una dintre cele mai iconice rochii de mireasă din toate timpurile. Creația personalizată din fildeș și dantelă s-a inspirat clar din rochia de mireasă a lui Grace Kelly, așa cum se vede din mânecile lungi din dantelă, decolteul în V, fusta plină și trena lungă.

Burton și Kate au inclus detalii sentimentale în aspect, cum ar fi trandafiri din dantelă tăiate manual, narcise, ciulini și trifoi țesute în mâneci pentru a simboliza Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Burton a cusut și o panglică albastră în interiorul rochiei pentru a reprezenta „ceva albastru”. Kate Middleton și-a accesorizat rochia de mireasă cu tiara Cartier Halo, care i-a fost împrumutată de regina Elisabeta a II-a.

Kate Middleton s-a machiat singură în ziua nunții

Într-o mișcare neconvențională, Kate Middleton și-a făcut propriul machiaj de nuntă, în loc să aducă un profesionist pentru ziua cea mare. Cu toate acestea, ea a fost pregătită corespunzător. În săptămânile premergătoare nunții, Kate a luat lecții de machiaj de la echipa lui Bobbi Brown, primind „asistență în materie de machiaj” de la artistul de make-up al mărcii, Hannah Martin.

Aspectul final a fost unul perfect, întrucât mireasa a optat pentru obaji roșii însoțiți de un smokey eye gri ce i-a completat coafura.

„Catherine arăta absolut uluitoar. Nu aș fi schimbat nimic la machiajul ei. Arăta frumoasă, proaspătă și, cel mai important, fericită”, a spus la vremea respectivă Brown.

Lista de invitați i-a dat bătăi de cap lui William

Într-un interviu din 2012, Prințul William a dezvăluit că el și viitoarea sa mireasă s-au luptat cu lista de invitați pentru nuntă.

„Mi s-a dat o listă la prima întâlnire cu 777 de nume și nu știam niciunul dintre ele. A fost un pic descurajantă și a fost ca și cum asta pare să fie lista de invitați aranjată – nu există loc pentru prieteni sau familie”, a spus atunci Prințul William.

Însă, Prințul de Wales a apelat la bunica lui, regretata regină Elisabeta a II-a pentru „sprijin moral” și „un pic de sprijin”, pe care ea le-a oferit cu bucurie.

„Ea a spus: „Nu fi atât de ridicol, scapă de listă și începe de la prietenii tăi””, i-a răspuns aceasta.

Pe lângă prietenii apropiați și familia, membri ai familiiilor regale din străinătate, diplomații și politicienii, câteva vedete de top au ajuns și pe lista invitaților. Unii dintre invitații celebri ai nunții ai lui William și Kate au fost David și Victoria Beckham, Sir Elton John și partenerul său, David Furnish, actorul Rowan Atkinson și regizorul Guy Ritchie.Official Portraits of the wedding of Prince William and Catherine Middleton, London, Britain - 29 Apr 2011

Istoria verighetei Prințesei Catherine

În timpul ceremoniei de nuntă, mirele i-a pus o verighetă simplă pe deget lui Kate Middleton, care mai târziu avea să ajungă după inelul de logodnă cu safir ce i-a aparținut Prințesei Siana. Verigheta Prințesei Catherine a fost făcută dintr-o pepită de aur galez ce se află în familia regală de secole. Acea pepită a fost folosită pentru a face verighete pentru Regina Elisabeta, Prințesa Diana și Meghan Markle, printre altele.

William nu a primit o verighetă în timpul ceremoniei pentru că așa și-a dorit el. Un consilier de la Palat a vorbit despre lipsa verighetei mirelui, înainte de nuntă, spunând: „Totul depinde de preferințele personale. Nu este genul care să poarte bijuterii. Nu a purtat niciodată niciuna. A decis că nu vrea să poarte una nici acum”.

Alegerea de a renunța la verighetă nu este una neobișnuită în familia regală, deoarece bunicul său, Prințul Philip, nu a purtat niciodată o verighetă.

Secretul din buchetul de mireasă al lui Kate Middleton

Deși existau sute de zeci de aranjamente florale care împodobeau atât Westminster Abbey, cât și Palatul Buckingham, niciun buchet de flori nu era la fel de important ca buchetul pe care Kate îl ținea în mâini. Acesta a fost realizat din crin de vale, zambile și o crenguță de mirt, așa cum este tradiția regală. Însă, Kate a vrut să adauge o floare specială, cu trimitere la viitorul ei soț: o floare europeană numită „Sweet William”.

Westminster Abbey a fost decorată cu șase arbori de arțar englezesc și doi arbori de carpen, toți având o înălțime de 6 metri pentru a oferi spațiului o ambianță destul de naturală și plăcută. Un covor roșu lung a străbătut culoarul de la ușile duble până la altar. Continuare pe www.unica.ro

Argumente pro şi contra alăptării
Articolul anterior
Prima apariție publică a Adrianei Ochișanu după ce a născut
Articolul următor