Când vine vorba de postul negru, părerile sunt împărţite. Unele persoane îl consideră dăunător şi inutil, pe când altele îl tratează cu seriozitate și se bucură de beneficiile acestuia.
Principalul beneficiu al postului negru constă în miraculoasa lui putere de vindecare a organismului. Desigur, nu îl va vindeca propriu-zis într-o singură zi, dar ajută la sporirea vindecării acestuia. Poate că te confrunţi cu o serie de vicii la care vrei să renunţi sau pur şi simplu nu te simţi în apele tale în ultima vreme, o singură zi de post negru va accelera metabolismul tău şi te va ajuta să îţi recapeţi vitalitatea de odinioară.
Chiar şi alimentele pe care le consumi zilnic şi faţă de care nu realizezi cât sunt de dăunătoare îţi vor încetini metabolismul şi te vor face să te simţi lipsit de vitalitate – zahăr rafinat, cafea, sare, tutun sau alcool.
Iată ce beneficii aduce postul negru
- Elimină tensiunea acumulată la nivelul corpului
- Reduce insomniile
- Ajută procesul de detoxifiere
- Îmbunătăţeşte funcţiile sexuale
- Induce frecvent o senzaţie de euforie
- Te scapă rapid de kilogramele în plus
- Reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale
- Eliberează corpul de toxine
- Îmbunătăţeşte activitatea metabolismului
- Postul măreşte plăcerea de a mânca
- Contribuie la refacere şi la încetinirea procesului de îmbătrânire
- Poate fi utilizat pentru a descoperi sursele alergiilor în alimente
- Postul reprezintă un regulator care educă corpul spre a consuma numai atât cât îi este necesar
Desigur, toate aceste beneficii se vor resimţi în anumite condiţii. Se recomandă ca, după postul negru, dieta să fie echilibrată şi uşoară. Practic, postul negru, deşi durează o singură zi, încurajează un stil de viaţă sănătos ulterior.
Ce mâncăm după o zi de post
La sfârşitul postului de 24 ore, se recomandă o salată de legume crude, cu o bază de morcovi raşi şi varză tocată. Pentru dres la salată, folosește suc de lămâie sau de portocale. Această hrană va acţiona ca o mătură în cei 10 metri de intestine și va da ceva de lucru muşchilor aflaţi de-a lungul tractului gastrointestinal. Salata poate fi urmată de 1-2 legume gătite, de exemplu roşii înăbuşite. Roşiile fierte în abur nu formează aciditate decât dacă le mâncaţi cu pâine albă rafinată, chimicalizată. Poți mânca o serie întreagă de verdeţuri, cum ar fi spanacul, conopida, sfecla cu frunze comestibile, pastă de ţelină gătită sau fasole verde. Atenţie! postul nu va fi niciodată întrerupt cu produse animale, cum ar fi carnea, laptele, brânza, untul, peştele, și nici cu nuci sau seminţe. După ce aţi ţinut un post de 24-36 ore, aşteptaţi până la a doua masă, când veţi putea mânca puţin şi din produsele interzise mai sus.
Și nu uita: Postul întotdeauna trebuie însoţit de milostenie.
Sursa: Postul-un miracol, Paul C.Bragg, www.csid.ro