Prognoza meteo! Află când se încălzește vremea

După trei zile de vreme posomorâtă și ploi, e firesc să ne întrebăm când se va încălzi afară. Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat ne aduc o veste bună: chiar dacă ne vom bucura de temperaturi generoase de primăvară abia spre sfârșitul săptămânii, ploile vor conteni începând chiar de luni.

separator
yyyyy

Potrivit sinopticienilor, în următoarele trei zile, temperatura aerului va fi cuprinsă între +4… +9 grade Celsius ziua și 0… +5 grade noaptea. Totodată, se așteaptă precipitații slabe în raioanele de nord ale țării.

Joi și vineri vom avea între +5… +10 grade Celsius pe timpul zilei, iar soarele își va face apariția intermitent, pe fundalul unui cer parțial înnorat.

Temperaturile vor crește, însă, spre sfârșitul săptămânii. În weekend vom avea parte de vreme frumoasă, cu temperaturi de până la +16 grade Celsius în termometre și mult soare.

Captură ss

Străzile municipiului Chișinău au fost aproape pustii de Paște

Ne-am obișnuit să vedem străzile capitalei înghesuite de mașini, iar în ore de vârf, ambuteiaje de minute în șir. Situația e total opusă în ziua de Paște. Azi, arterele Chișinăului sunt aproape pustii. Iată cum am surprins orașul în imagini, scrie agora.md.

În mare parte, străzile din Chișinău sunt la 5 mai aproape pustii. Iar în regiunile în care fluxul de mașini este activ, se circulă cu ușurință.

Rar, prin parcurile capitalei, pot fi observați oameni ieșiți la plimbări. Însă imaginile de duminică duc mai curând la gândul că mulți dintre locuitorii Chișinăului au ales să sărbătorească în afara orașului.

Iată cum arată arterele capitalei.

CNA și Universitatea de Stat din Moldova au semnat un acord de colaborare

Centrul Național Anticorupție și Universitatea de Stat din Moldova au lansat un parteneriat care prevede o cooperare constructivă în domeniul formării profesionale a ambelor instituții. Principiile de colaborare, obiectivele și obligaţiunile părților sunt reflectate într-un Acord, care a fost semnat de directorul CNA, Alexander Pînzari, și rectorul USM, Igor Șarov, scrie jurnal.md.

Potrivit Acordului, instituțiile au convenit să facă schimb de informații și experiență, să organizeze întâlniri, cursuri de formare continuă, mese rotunde, seminare și ateliere de lucru pentru angajații USM și CNA. Totodată, se vor desfășura stagii de practică în cadrul programelor educaționale pentru studenții Facultății de Drept și Facultății de Științe Economice din cadrul USM.

Directorul CNA, Alexandr Pînzari, a menționat că semnarea acestui acord are mai multe avantaje.

„Sunt convins că acest acord va pune bazele unei cooperări eficiente și benefice pentru ambele instituții și va contribui la promovarea integrității, dezvoltarea programelor anticorupție, inclusiv prin desfășurarea de către ofițerii CNA a lecțiilor publice cu privire la evaluarea integrității profesionale și consolidarea unui sistem viabil de integritate atât în mediul academic, cât și în rândul studenților”, a declarat Pînzari.

Prezentul Acord intră în vigoare la data semnării și se încheie pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de a fi prelungit pe un nou termen, prin convenirea în scris a ambelor părţi.

Nenorocire la Tohatin! Un copil de 14 ani, lovit de o mașină în timp ce traversa strada pe zebră

Un băiat de 14 ani a fost lovit pe trecerea de pietoni, în apropiere de localitatea Tohatin din municipiul Chișinău.

Imaginile au fost expediate pe un canal de telegram.

Deocamdată nu se cunoaște în ce stare este copilul, iar poliția nu a venit cu detalii.

Săptămâna începe fără energie electrică în mai multe localități din țară!
Articolul anterior
Dima Bilan s-a ras pe cap!
Articolul următor