Otravă pentru șoareci printre jucăriile copiilor la o grădiniță din Capitală

Printre materialele didactice şi jucăriile copiilor poţi găsi şi otravă pentru şoareci. Cel puţin asta susţin părinţii ai căror copii frecventează o grădiniță din Capitală şi care au expediat câteva fotografii drept confirmare pe adresa publicației Publika.md.

separator
otrava3_27091400

Este vorba despre grădinița-creșă nr. 16 din sectorul Buiucani al Captalei. Potrivit publika.md, Centrul de Sănătate Publică din Capitală s-a autosesizat în acest caz, dar nu a stabilit deocamdată dacă administraţia grădiniţei va fi sancţionată.

Fotografiile cu otrava de şoareci pusă printre jucării şi rechizite au fost surprinse de către mai mulţi părinţi într-o dimineaţa de luni când şi-au adus copiii la grădiniţă.otrava3_02210900otrava54_24285200

„Mi-a sunat un părinte şi a spus: – Uite ce am găsit noi. Eu eram foarte revoltată şi eram gata pusă pe roate să mă duc la procuratură cu pozele. Educatorii au început a plânge că nu vor să fie în puşcărie şi nu mai ştiu ce”, a declarat un părinte. 

Femeia spune că de mai multe ori a atenţionat managerii instituţiei despre mirosul înţepător al rozătoarelor şi a mucegaiului prezent în grupa copiilor.

„Miros foarte înţepător. Eu nu am văzut personal cum ei se plimbă guzganii şi şoarecii, dar am simţit miros. Eu sunt alergică şi când intram acolo mereu simţeam miros, simţeam miros şi de mucegai. Şi tot întrebam de ce în vestiar miroase a mucegai?”, a spus un părinte. 

Directorul instituţiei a recunoscut încălcarea comisă.

„Da este o greşeală că atunci trebuia mai întâi să se scoată toate materialele, pentru că de fapt după ce au fost în contact materialele celea, toate materialele didactice au fost nu doar scoase, dar chiar aruncate, lichidate”, a declarat directorul de la Creşa – Grădiniţa Nr. 16, Ana Bucşa. 

Imaginile au ajuns şi în vizorul Centrului de Sănătate Publică din Capitală care au verificat instituţia preşcolară. Pentru această încălcare specialiştii urmează să întocmească un proces verbal.

Potrivit medicului-șef al Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică, atunci ,,când se face deratizarea, când se face curăţenia, se iau toate obiectele şi se lasă camera curată, locul curat unde se face dezinfecţia, deratizarea”.

În acelaşi timp inspectorii au depistat şi alte încălcări, precum praful, păianjeni şi încăperi neaerisite.

Un alt moment a fost legat de cănile din sticlă din care beau ceai micuţii, dar şi lipsa fructelor şi a legumelor din meniul zilnic de câteva zile.

Grădiniţa-creşă numărul 16 este frecventată de 171 de copii.

Atenție! Scrisori false transmise din numele Ministerului Finanțelor

Ministerul Finanțelor avertizează despre scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor transferuri financiare.

Ministerul Finanțelor informează publicul că nu a contactat și nu va contacta prin responsabilii săi persoane private în vederea solicitării unor asemenea acțiuni sau a datelor personale și/sau financiare.

„În cazul recepționării unor astfel de notificări, rugăm să informați imediat organele de drept și Ministerul Finanțelor, sau alte instituții vizate.”, menționează instituția.

Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova

Compania Teleradio Moldova (TRM) a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu.

Este vorba despre compania ARHI-STRAT DECO SRL.

Potrivit întreprinderii, proiectul învingător reprezintă o abordarea inovatoare. Reprezentanții TRM mai afirmă că acesta răspunde necesităților pe care le are furnizorul național de radio și televiziune.

„A fost desemnat proiectul câștigător al concursul de soluții arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova. Conceptul propus de compania ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei Teleradio-Moldova”.

Viitorul sediu al instituției urmează a fi construit în următorii trei ani.

Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, îi felicită pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii moldoveni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Ambasadorul SUA, mesaj de Paști: Vă dorim o sărbătoare plină de armonie

În imaginile video publicate pe pagina de Facebook a Ambasadei, diplomatul apare alături de soția sa, ambii purtând cămăși tradiționale.

„Cu prilejul Paștelui, vă dorim o sărbătoare plină de armonie și bucurie alături de cei dragi. În aceste vremuri deloc ușoare, fie ca spiritul sărbătorilor pascale să aducă pace, bunăvoință și înțelegere peste tot în lume. Din partea noastră, a lui Michelle, a lui Annie și a mea, vă transmitem cele mai sincere urări și un Paște binecuvântat”, a spus ambasadorul.

Cine plătește la prima întâlnire? Reguli de aur
Articolul anterior
Revista Fashion Vip a premiat femeile celebre de la noi!
Articolul următor