A fost inaugurat un nou centru de recoltare ”INVITRO Diagnostics”

Laboratorul Medical ”INVITRO Diagnostics” a inaugurat astăzi un nou centru de recoltare, de data aceasta în sectorul Ciocana, la adresa bd. Mircea cel Bătrân, 3 – pe artera prinicipală a sectorului.

separator

invitro29

Noul centru de recoltare ”INVITRO Diagnostics” este comod amplasat în infrastructura sectorului Ciocana, la parterul unui spațiu nelocativ și în imediata vecinătate a stației de transport public, centre comerciale și alte instituții cu circuit sporit de persoane. Noul sediu este unul exclusivist în materie de amenajare și dotări conform celor mai exigente standarde internaționale. Aici vor activa, de asemenea, un medic internist și un medic ginecolog, fapt care va facilita accesibilitatea populației la servicii ireproșabile de sănătate și analize medicale de conformitate europeană, inclusiv pentru populația sectorului Ciocana. Astfel, ”INVITRO Diagnostics” contribuie la angajamentul său pentru o societate mai sănătoasă! 

 La inaugurare au venit în calitate de oaspeți de onoare pretorul sectorului Ciocana Galina Bostan, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, USMF ”N. Testemițanu”, Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate, conducători ai instituțiilor medico-sanitare publice și asociațiilor profesionale. Invitatul special la evenimentul ”Invitro Diagnsotics” a fost domul Philip Davies, Președintele Asociației Internaționale de prevenție a cancerului de col uterin.

invitro2

În debutul evenimentului, Directorul medical al ”INVITRO Diagnostics” Boris Gîlca, doctor în științe medicale a mulțumit autorităților pentru parteneriatul public-privat de excepție și colaborarea valoroasă antreprenorială și grija autentică pentru oameni.

”Dorim să stabilim în continuare cele mai înalte standarde în serviciile medicale de laborator din Republica Moldova, cele mai moderne tehonologii ale industriei mondiale de laborator, cu implicarea celor mai buni profesioniști în domeniu, prin executarea celor mai moderne teste cu o complicată încărcătură tehnologică și cu un sistem informațional de raportare on-line către medic și pacient. Și principalul – un diagnsotic de laborator de cea mai înaltă calitate și rapiditate de testare”. 

Pretorul de Ciocana, doamna Galina Bostan a menționat importanța crucială a inaugurării noului centru de recoltare ”INVITRO Diagnostics” și a apreciat prezența celui mai performant laborator medical în sector.

”Este o activitate foarte responsabilă, dirijată de respect și grijă pentru oameni”, a punctat pretorul Galina Bostan.

Reprezentanții autorităților de sănătate au salutat extinderea rețelei laboratorului medical ”INVITRO Diagnostics” apreciind implicarea solidă în responsabilitatea socială corporativă prin efectuarea screening-ului gratuit pentru populația municipiului Chișinău.

Președintele Asociației Internaționale de prevenție a cancerului de col uterin Philip Davies a menționat că

”performanța și tehnologiile moderne ”INVITRO Diagnostics” sunt comparabile cu standardele medicinii de laborator din Occident, iar programele de screening promovate de laboratorul dat pot servi ca model și pentru unele țări europene. Populația trebuie încurajată pentru analize medicale preventive. În așa mod vom avansa cu speranţa de viaţă sănătoasă şi longevitate”.

Laboratorul medical ”INVITRO Diagnostics” are cel mai mare portofoliu de analize medicale (mii de teste) și este unicul laborator medical din Republica Moldova care întrunește cerințele internaționale de control al calității în medicina de laborator.

Laboratorul furnizează constant calitate complementată cu rapiditate: majoritatea testelor (95%) sunt efectuate imediat sau timp de o zi (timpul mediul de prelucrare a unei analize medicale este de 50 min.). Rezultatele testelor sunt remise la adresa electronică autorizată de client, iar în ”Cabinetul personal” pe www.invitro.md toate investigațiile pot fi vizualizate on-line și arhivate.

17361844_1402817563126050_2117061148592744694_n

Recent, Andreea Marin, vedeta și realizatoarea TV din România a devenit prin bunăvoința sa Ambasadorul Sănătății și imaginea oficială a laboratorului medical ”Invitro Diagnostics”.

 Pentru detalii contactați  ”Invitro Diagnostics”: tel. 022 903 999 și 078 903 999; e-mail: info@invitro.md

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Alimentul de primăvară care ”înnoiește” sângele și arde grăsimea
Articolul anterior
Trupa „Tharmis” a luat 4 de „DA” la Românii au Talent!
Articolul următor