Cei care vor să ducă un stil sănătos de viață și să se alimenteze corect, inevitabil, ar trebui să fie foarte atenți la produsele pe care le cumpără din magazine, deoarece majoritatea acestora sunt „contaminate” cu aditivi periculoși care ne cauzează boli.
Potrivit doctorului Pavel Chirilă, E-urile sunt definite în mod oficial ca substanțe utilizate pentru îmbunătățirea calității produselor. Specialistul se întreabă, însă, de ce un produs alimentar ar avea nevoie de o îmbunătățire calitativă?!
„Toate substanțele nealimentare, adică aditivii, medicamentele, noxele chimice profesionale, poluanții din mediu, și chiar plantele medicinale pot provoca diverse sindroame” la cei care le consumă în mod repetat și pe termen lung, spune doctorul Pavel Chirilă, în articolul ,,Efectul negativ al aditivilor, Greșeli în alimentația modernă”, publicat în Revista Naturalia.
În România, autoritățile au aprobat peste 70 de aditivi alimentari, care în alte țări sunt considerați toxici.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
În plus, spune medicul, ,,consumatorii nu pot avea acces la cunoaștere atâta timp cât unii aditivi sunt menționați sub denumiri vagi: afânători, îndulcitori artificiali, arome identic naturale sau conservanți în loc de benzoat de sodiu, salicilat, sorbat și alte substanțe chimice folosite”.
Foarte multe din produsele pe care le folosim cu regularitate, precum pâinea, apa îmbuteliată, conservele de carne, supele instant și borșurile la plic conțin aditivi asociați cu numeroase reacții alergice și cancer.
,,Cele mai contrafăcute alimente care se vând în magazine sunt: pâinea neagră, lactatele, mierea de albine, uleiul de măsline, bulionul, carnea și cafeaua”, subliniază specialistul.
În perioada sărbătorilor, există riscul de a face cumpărături nesănătoase și în cantități mari.
Doctorul Pavel Chirilă a publicat o listă cu cele mai periculoase E-uri din alimente și bolile pe care acestea le produc.
Pentru a evita riscul de îmbolnăvire, printează această listă și ia-o cu tine la cumpărături! Evită produsele care conțin acești aditivi alimentari. La un moment dat, îi vei ști pe de rost chiar!