Pască de la Julia Rodnitki

Pentru că e sărbătoare în casa ta și toate gospodinele prepară bunătăți de Paști, îți propunem o rețetă deosebită de pască dulce cu stafide și fructe uscate. Pe lângă faptul că e foarte delicioasă și conține doar ingrediente sănătoase, prăjitura arată la fel de bine și, cu siguranță, vei alinta papilele gustative tuturor ai casei după ce o vei prepara.

separator
17910739_1454646277931246_210861310_n

Rețeta ne-a împărtășit-o bloggerul culinar Julia Rodnitki. Iată, mai jos, pas cu pas, cum se prepară pasca dulce cu stafide, fructe uscate și nuci. Savurați cu plăcere!17965871_1454646284597912_2007940430_n

Ingrediente:

-3 kg făina

-0,6 kg lapte

-24 gălbenușuri

-1 kg zahar

-0.9 kg unt

-0.26 kg ulei de floarea soarelui

-0,2 kg smintina

-3 pl. drojdie dr.Oetker

-0,15 kg stafide (înmuiate preventiv în rom)

-0,2 kg fructe uscate

-0,2 gr nuci grecești( mărunțite)

Pentru glazură:

-0,2 kg zahar pudra dr. Oetker

-2 albușuri de ou

-1 lingura suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Acoperim cu rom stafidele! Fierbem în sirop obișnuit: 50 gr apă și 60 gr zahăr. Adăugăm extractul de vanilie de la Dr. Oetker și adăugăm fructele uscate.

17918823_1454646187931255_403057043_n17909265_1454646181264589_1058921359_n

2. În bolul mixerului cernem făina. Adăugăm drojdiile și amestecăm. Turnăm laptele cald și începem să amestecăm la o poziție mică a mixerului sau până se omogenizează bine, amestecăm cu mâinile. Lăsăm compoziția să se odihnească 20 minute.

3. Adăugăm zahărul, smântâna și gălbenușurile. Începem să amestecăm aluatul. Peste 10 minute de amestec neîntrerupt începem să adăugăm, pe bucăți, untul care este la temperatura camerei. Amestecăm continuu și treptat adăugăm uleiul.

4. Este indicat să ungem mâinile cu ulei atunci când amestecăm aluatul. La sfârșit adăugăm stafidele scurse de rom și nucile mărunțite. Punem aluatul într-un bol mai mare, îl acoperim cu pelicula alimentară și punem aluatul în frigider pentru 10-12 ore pentru fermentare lentă.

5. După ce au trecut 10-12 minute, scoatem aluatul de la frigider, îl frământăm puțin, îl porționăm câte 300-500 grame în forma rotundă. Gramajul depinde de numărul si mărimea cozonacului dorit. Bucățile formate le punem în forme și le acoperim cu pelicula alimentară sau cu un prosop și îi lăsam pentru 1,5- 3 ore la temperatura camerei.17918987_1454646264597914_1687190583_n

6. Ungem cozonacii crescuți cu amestec de gălbenușuri și lapte. În cuptorul încălzit preventiv până la 180 grade punem cozonacii de la 40 până la 50 de minute, în funcție, de mărimea lor.17918370_1454646247931249_1488480457_n

Pentru glazură: Batem albușurile cu sucul de lămâie până obținem o spumă densă. Adăugăm treptat câte o lingură de zahar tos. Punem glazura pe cozonacii calzi și presărăm cu perle din zahăr și cu nuci.17965371_1454646251264582_1969624134_n17918975_1454646287931245_677323529_n

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Deserturi sănătoase și delicioase, în meniul unui local din Chișinău

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv în plus pentru a vizita localul Millor Cafe. Patiserul localului au introdus în meniu noi deserturi în combinații savuroase, fără prea mult zahăr și din ingrediente naturale!

Cei care sunt în cautare de experiențe noi, dar și gurmanzii, pot încerca mouse-ul cu coacăza, o combinație inedită. Mixul dintre mousul dulce și piureul de coacăză îți va aprinde spiritul și te va scoate din cotidianul culinar.

O altă surpriză pe care o vei putea găsi în noul meniu dulce Millor Cafe este desertul mouse din iaurt grecesc, făcut după o rețetă proprie. Cu siguranță gustul acestui mouse va satisface și cele mai exigente pofte.

Iar amatorii de torturi TIRAMISU au și ei o surpriză. Un altfel de desert, cu icre din cafea și cremă fină și ușoară. Iar gustul pișcotelor îmbibate în rom te vor cuceri!

Așadar dacă ți-e poftă de ceva dulce, cu siguranță vei gasi ceva pe gustul tău la Millor Cafe!

👉Te așteptăm pe Alecu Russo 16/1
👉Detalii:  0687 77 395


Departe de casă! Unde sărbătorește Paștele Emilian Crețu
Articolul anterior
Melodia plină de umor a lui Andrei Bolocan! Cum și-a felicitat fanii
Articolul următor