Dacă nu reziști temperaturilor înalte atunci când te afli în mașină, probabil vei încerca să folosești la maxim aerul condiționat. Însă, ar trebui să cunoști că și aerul condiţionat din maşină te poate îmbolnăvi. Este recomandat ca jetul de aer să nu fie îndreptat spre faţă. De asemenea, filtrele aparatului trebuie curăţate cu mare grijă şi frecvent.
Dacă mașina este parcată la soare, la o temperatură ce depășește 16 grade Celsius, nivelul benzolului în ea poate atinge chiar și 4000 de mg, ceea ce înseamnă de 40 de ori mai mult decât nivelul admis. Cei care intră într-o mașină care a stat mai multă vreme cu geamurile închise inhalează așadar o cantitate mai mare de benzol.
Benzolul este o substanță toxică care atacă rinichii, sistemul osos și ficatul. De asemenea, organismul nu are capacitatea să elimine această substanță cancerigenă.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
În instrucțiunile de exploatare ale autoturismelor este precizat faptul că, înainte de a porni aerul condiționat, trebuie deschise geamurile de la mașină timp de două minute, însă nu se spune și care este motivul.
Ei bine, motivul este acesta! Înainte ca aerul condiționat să-și facă efectul, răcorind spațiul, el „scuipă” în mașină aerul fierbinte acumulat, și care conține benzol, compusul cancerigen eliminat din plasticul supraîncălzit din mașina ta.
De aceea, pentru a elimina acest factor de risc, este recomandat ca de fiecare dată când intri în mașină, să lași geamurile deschise câteva minute. N-ar fi rău să le ții așa chiar și 1-2 minute după ce ai pornit motorul. E spre binele tău și al celor dragi!