Ce a făcut Melania Trump în timp ce soţul ei purta discuții cu liderii lumii?

Săptămâna aceasta mai mulți președinți de țară s-au întrunit la un summit al statelor NATO desfășurat la Bruxelles. Liderii mondiali au venit la reuniune însoțiți de jumătățile lor, așa cum dictează codul protocolar. În timp ce Președintele SUA purta discuţii cu liderii lumii, Melania Trump, Prima Doamnă a Americii, se întreţinea cu celelalte soţii de preşedinţi în cadrul unei vizite oficiale la Muzeul de Artă modernă din Bruxelles.

separator
Turkey's first lady Emine Erdogan, Iceland's Thora Margret Baldvinsdottir, France's first lady Brigitte Trogneux, U.S. first lady Melania Trump, Slovenia's Mojca Stropnik, Bulgaria's Desislava Radeva, Belgium's Amelie Derbaudrenghien and Norway's Ingrid Schulerud- Stoltenberg visit the Magritte Museum in Brussels, May 25, 2017. REUTERS/Francois Lenoir

Melania Trump a fost însoţită de Brigitte Trogneux, soția președintelui francez, Desislava Radeva, soția preşedintelui bulgar, Amelie Derbaudrenghien, partenera prim-ministrului belgian, și alte personalități. Doamnele au admirat lucrările celui mai faimos pictor suprarealist belgian, Rene Magritte. 40C9A21000000578-4542060-image-m-3_1495728048184

Pentru vizita ei la muzeu, Melania Trump a îmbrăcat un costum clasic din două piese de culoarea bej, fusta dreaptă cu șliț pe o parte conturându-i perfect silueta până în dreptul genunchilor.

zxc

Reprezentanții muzeului au declarat pentru mass media că Prima Doamnă a Americii a arătat un interes deosebit curentului suprarealist.40C995E700000578-4542060-image-a-44_1495727332333

sursa

Parlamentul Ucrainei a adoptat o rezoluție care confirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și exclude alegerile în timp de război

Parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluție care afirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și confirmă că alegerile nu sunt posibile decât după încheierea războiului. Astfel, rezoluția vine ca o respingere a lui Trump și Putin, care au sugerat că Zelenski este ilegitim deoarece nu a organizat alegeri în timpul războiului cu Rusia, scrie ABC News citat de digi24.ro.

Parlamentul a adoptat rezoluția la a doua încercare, după ce luni, în cadrul votului inițial, nu a obținut un sprijin suficient. Zelenski a declarat duminică că ar demisiona dacă acest lucru ar însemna pace pentru țara sa, adăugând că ar face acest lucru și dacă acest lucru ar însemna aderarea Ucrainei la NATO. Parlamentul a precizat marți că Zelenski a fost ales în alegeri legitime și că mandatul său nu este pus la îndoială. De asemenea, Parlamentul a precizat că nu pot fi organizate alegeri până la ridicarea legii marțiale, după instaurarea unei „păci juste și durabile”.

Zelenski a fost ales cu o majoritate de voturi în 2019, dar mandatul său a expirat în luna mai a anului trecut.  Așadar, Ucraina se află acum sub legea marțială care, în conformitate cu constituția sa, interzice organizarea de alegeri. Majoritatea ucrainenilor, inclusiv principalele partide de opoziție, sunt de acord că organizarea de alegeri acum, pe fondul războiului, nu este posibilă, deoarece milioane de oameni sunt refugiați în străinătate, iar sute de mii luptă. Alegerile ar putea fi, de asemenea, o oportunitate pentru Rusia de a diviza țara în timp ce aceasta încearcă să se apere.

Un nou AI poate să modeleze şi să proiecteze codul genetic pentru toate domeniile vieţii

În colaborare cu Nvidia şi reunind cercetători de la Universitatea Stanford, UC Berkeley şi UC San Francisco, Arc Institute a creat cel mai mare model AI pentru biologie, numit Evo 2.

Noul AI a fost antrenat pe ADN-ul a peste 100.000 de specii din întregul arbore al vieţii. Datorită înţelegerii profunde a vieţii pe care o posedă, acesta poate  identifica modele în secvenţele genetice pentru care cercetătorii ar avea nevoie de ani de zile pentru a le descoperi, informează stiripesurse.

Modelul poate identifica cu precizie mutaţiile cauzatoare de boli în genele umane şi este capabil să proiecteze noi genomuri similare genomului bacteriilor simple.

AI-ul poate, de asemenea, procesa secvenţe genetice de până la 1 milion de nucleotide simultan, permiţându-i să înţeleagă relaţiile dintre părţi îndepărtate ale aceluiaşi genom.

Bazându-se pe predecesorul său Evo 1, care a fost antrenat în întregime pe genomuri unicelulare, Evo 2 este cel mai mare model de AI din biologie, antrenat cu peste 9,3 trilioane de nucleotide, 128.000 de genomuri întregi, precum şi date metagenomice.

Evo 2 a fost antrenat vreme de mai multe luni pe platforma NVIDIA DGX Cloud AI prin Amazon Web Services, folosind peste 2.000 de plăci video NVIDIA H100.

Codul Evo 2 a fost publicat pe contul de GitHub al institutului, în speranţa că poate fi folosit şi în alte domenii pentru a accelera cercetarea ştiinţifică.

Telefonul vechi care a ajuns să coste o avere și s-ar putea să-l ai acasă

Primul model de iPhone, lansat de compania americană Apple în 2007, a ajuns să coste o avere. Versiunea cu 8 GB de stocare s-a vândut la momentul respectiv cu suma de 599 de dolari. Recent, telefonul unei femei din Statele Unite ale Americii a fost scos la o licitație publică, scrie evz.ro.

Primul model de iPhone a ajuns să coste o avere

Karen Green, cea care a vândut acest telefon vechi, a spus că nu a folosit niciodată aparatul pentru că nu era compatibil cu rețeaua sa de telefonie mobilă. Dispozitivul nu a fost scos din cutie și s-a gândit să meargă cu el la licitație.

Femeia a primit suma de 63.356,40 dolari, echivalentul a 51.900 lire sterline. Fanii Apple sunt dispuși să plătească bani mulți pe produsele originale, dovadă că un prim prototip de computer din anii 1970 s-a vândut cu peste 677.000 de dolari.

Mulți colecționari sunt interesați

Primele aparate lansate de compania din SUA sunt speciale pentru că îndeplinesc mai multe de condiții.Relevanța, raritatea și înlocuibilitatea sunt doar o mică parte dintre criteriile pe care le caută colecționarii.

Chiar dacă nu mai funcționează în ziua de azi, mulți colecționari vor să aibă acasă un iPhone 3G, 3Gs sau un iPad.

Apple lansează un nou model

Între timp, Apple a anunțat că va lansa noul iPhone 16e. Acesta va avea un preț mai mic decât modelele principale lansate de companie și va putea fi achiziționat de la începutul lunii martie. Noul model va costa 599 de dolari.

Dispozitivul nu are buton home sau senzor de amprentă și folosește FaceID pentru autentificare. Designul său este unul modern și include un notch pentru senzori, care este poziționat în partea superioară a ecranului.

Noul telefon este echipat cu procesorul A18, același cip folosit în modelele iPhone 16. Acesta va fi disponibil în două culori: negru și alb. O noutate importantă este integrarea primului modem celular creat de Apple, numit C1, înlocuind modemurile Qualcomm folosite anterior.

Ce pantofi să porți în funcție de modelul rochiei
Articolul anterior
Moldovencele sexy de la ,,Românii au Talent”! Vezi cum au evoluat în semifinală
Articolul următor