Răsfață-ți copilul cu delicii dulci!

Vara este anotimpul preferat al copiilor, din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi vacanța mult așteptată, cea în care cei mici pot să facă aproape tot ce își doresc, inclusiv să își alinte papilele gustative cu orice le poftește inima. Dacă ești mămică și vrei să îi faci vara mai frumoasă copilului tău, nu ezita să prepari rețetele delicioase recomandate de food bloggerița Liuba Florica.

separator

liuba

 

Tiramisu cu zmeură și ciocolată

tiramisu

Ingredientele necesare:

  • 125 g biscuiți Savoiardi
  • 500 g mascarpone
  • 2-3 portocale
  • 1 lingură whisky
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 50-100 ml lapte
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 150 g zmeură
  • 1 tabletă ciocolată neagră
  • mentă (pentru decor)

 Mod de preparare:

Într-o tavă de aproximativ 20 x 30 cm, așezăm biscuiții. Apoi, stoarcem sucul portocalelor și îl turnăm deasupra biscuiților, după care îi stropim cu whisky.

Separat, într-un bol amestecăm cu un tel brînza mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie. Dăm prin răzătoare coaja unei portocale și o adăugăm la amestecul de mai sus. Adăugăm treptat laptele pînă cînd obținem o textură cremoasă a amestecului de mascarpone.
*textura amestecului de mascarpone urmează a fi ca a unei smîntîne cu procent înalt de grăsime. 

Acoperim cu această cremă biscuiții înmuiați. După care, așezăm zmeura.

Punem tableta de ciocolată neagră, care a stat la frigider, pe un tocător cu partea netedă în sus. Luăm un cuțit lat și îl tragem cu ambele mîini de-a lungul tabletei de ciocolată, formînd astfel fîșiile de ciocolată. Luăm atent fîșiile de ciocolată cu cuțitul și le presărăm peste zmeură.
ne străduim să evităm presărarea fîșiilor de ciocolată cu mîna, deoarece acestea se topesc imediat.

Decorăm desertul cu frunzulițe de mentă și îl punem la frigider pentru cel puțin 2 ore. Tiramisu cu zmeură și ciocolată este gata.


Mule moldovenești

mule

Ingredientele necesare:

  • clătite
  • 500 g brânză de vaci de 9% grăsime
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • stafide (după gust)
  • 70 g unt
  • smântână (pentru servire)

Mod de preparare:

Pentru început setăm rola la 180º.

Într-un bol amestecăm brânza de vaci, zahărul, sarea și ouăle. Adăugăm stafidele, dacă le preferăm.

Apoi, tăiem câteva cubulețe de unt și le punem pe fundul tavei de copt. Tăiem fiecare din clătite în 4 părți egale și le umplem cu amestecul din brânză de vaci. Apoi, le așezăm în tava de copt. La fiecare 2 straturi de mule tăiem câteva cubulețe de unt, pentru ca acestea să nu se lipească în timpul coacerii. Ultimul strat de mule, la fel, îl acoperim cu câteva cubulețe de unt și un strat de clătite întregi. Acestea din urmă nu vor permite rumenirea excesivă a stratului extern de mule. Acoperim tava cu folie de alumiu și o punem într-o tavă mai mare ca aceasta, în care turnăm puțină apă. După care punem tava la rolă pentru 25-30 minute sau până când mulele capătă o culoare auriu-maronie.

Mulele sânt gata și pot fi servite imediat cu smântână.

Fondant de ciocolată

fondant de ciocolata

Ingedientele necesare:

  • 100g ciocolată neagră
  • 10g cacao
  • 100g unt nesărat, tº camerei
  • 2 ouă, tº camerei
  • 70g zahăr pudră
  • 50g făină de grîu
  • ½ linguriţă praf de copt
  • îngheţată  (pentru decor)
  • câteva frunzuliţe de mentă (pentru decor)
  • zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare:

Este nevoie să pregătim 6 forme de copt. Eu utilizez forme speciale pentru fondant de ciocolată, fabricate din folie de aluminiu. Ungem formele cu unt pe toată suprafaţa interioară. Apoi, pudrăm fiecare din ele cu cacao.

În timp ce pregătim formele de copt, punem la foc un castron mic cu apă. În momentul în care apa începe să fiarbă, micşorăm focul la minimum şi aşezăm deasupra un bol din sticlă.
*important ca fundul bolului să nu atingă nivelul apei. Noi avem drept scop crearea unei băi de aburi pentru a stimula topirea ciocolatei.

Ciocolata o rupem bucăţi şi o punem în bol. În momentul în care aceasta începe să se topească, o amestecăm cu telul pentru a intensifica procesul de topire. Când ciocolata s-a topit complet, adăugăm untul tăiat cubuleţe şi luăm bolul de pe castronul cu aburi. Amestecăm bine totul cu telul, pînă cînd untul se topeşte, iar compoziţia capătă o textură cremoasă şi lucioasă.

Separat, într-un bol, mixăm bine ouăle şi zahărul pudră. În momentul în care amestecul devine pal, cremos şi pufos, adăugăm în jet subţire compoziţia de ciocolată. După care, cernem deasupra ingredientele solide, şi anume făina, cacao şi praful de copt. Mixăm totul bine şi turnăm aluatul în cantitate egală în formele de copt, pregătite anterior.

Punem formele cu aluat la frigider pentru aproximativ 1 oră.

Cu 15 minute înainte de coacerea desertului, preâncălzim rola la 210º.

Apoi, punem desertul în rolă pentru cel mult 6-8 minute. Vom observa că acesta va creşte în volum şi va începe să crape la suprafaţă. Anume acum e momentul să scoatem fondantul de ciocolată din rolă.

Fondantul de ciocolată este gata şi se serveşte imediat presărat cu zahăr pudră şi decorat cu mentă, alături de o biluţă de îngheţată. Anume acest contrast între fondantul fierbinte şi îngheţata rece te cucereşte.

 

Poftă bună!

 

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Tatuajele florale temporare pe care să le porți în această vară. Și miresele optează pentru ele
Articolul anterior
Femeia în viziunea lui Eugen Doga
Articolul următor