Răsfață-ți copilul cu delicii dulci!

Vara este anotimpul preferat al copiilor, din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi vacanța mult așteptată, cea în care cei mici pot să facă aproape tot ce își doresc, inclusiv să își alinte papilele gustative cu orice le poftește inima. Dacă ești mămică și vrei să îi faci vara mai frumoasă copilului tău, nu ezita să prepari rețetele delicioase recomandate de food bloggerița Liuba Florica.

separator

liuba

 

Tiramisu cu zmeură și ciocolată

tiramisu

Ingredientele necesare:

  • 125 g biscuiți Savoiardi
  • 500 g mascarpone
  • 2-3 portocale
  • 1 lingură whisky
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 50-100 ml lapte
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 150 g zmeură
  • 1 tabletă ciocolată neagră
  • mentă (pentru decor)

 Mod de preparare:

Într-o tavă de aproximativ 20 x 30 cm, așezăm biscuiții. Apoi, stoarcem sucul portocalelor și îl turnăm deasupra biscuiților, după care îi stropim cu whisky.

Separat, într-un bol amestecăm cu un tel brînza mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie. Dăm prin răzătoare coaja unei portocale și o adăugăm la amestecul de mai sus. Adăugăm treptat laptele pînă cînd obținem o textură cremoasă a amestecului de mascarpone.
*textura amestecului de mascarpone urmează a fi ca a unei smîntîne cu procent înalt de grăsime. 

Acoperim cu această cremă biscuiții înmuiați. După care, așezăm zmeura.

Punem tableta de ciocolată neagră, care a stat la frigider, pe un tocător cu partea netedă în sus. Luăm un cuțit lat și îl tragem cu ambele mîini de-a lungul tabletei de ciocolată, formînd astfel fîșiile de ciocolată. Luăm atent fîșiile de ciocolată cu cuțitul și le presărăm peste zmeură.
ne străduim să evităm presărarea fîșiilor de ciocolată cu mîna, deoarece acestea se topesc imediat.

Decorăm desertul cu frunzulițe de mentă și îl punem la frigider pentru cel puțin 2 ore. Tiramisu cu zmeură și ciocolată este gata.


Mule moldovenești

mule

Ingredientele necesare:

  • clătite
  • 500 g brânză de vaci de 9% grăsime
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • stafide (după gust)
  • 70 g unt
  • smântână (pentru servire)

Mod de preparare:

Pentru început setăm rola la 180º.

Într-un bol amestecăm brânza de vaci, zahărul, sarea și ouăle. Adăugăm stafidele, dacă le preferăm.

Apoi, tăiem câteva cubulețe de unt și le punem pe fundul tavei de copt. Tăiem fiecare din clătite în 4 părți egale și le umplem cu amestecul din brânză de vaci. Apoi, le așezăm în tava de copt. La fiecare 2 straturi de mule tăiem câteva cubulețe de unt, pentru ca acestea să nu se lipească în timpul coacerii. Ultimul strat de mule, la fel, îl acoperim cu câteva cubulețe de unt și un strat de clătite întregi. Acestea din urmă nu vor permite rumenirea excesivă a stratului extern de mule. Acoperim tava cu folie de alumiu și o punem într-o tavă mai mare ca aceasta, în care turnăm puțină apă. După care punem tava la rolă pentru 25-30 minute sau până când mulele capătă o culoare auriu-maronie.

Mulele sânt gata și pot fi servite imediat cu smântână.

Fondant de ciocolată

fondant de ciocolata

Ingedientele necesare:

  • 100g ciocolată neagră
  • 10g cacao
  • 100g unt nesărat, tº camerei
  • 2 ouă, tº camerei
  • 70g zahăr pudră
  • 50g făină de grîu
  • ½ linguriţă praf de copt
  • îngheţată  (pentru decor)
  • câteva frunzuliţe de mentă (pentru decor)
  • zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare:

Este nevoie să pregătim 6 forme de copt. Eu utilizez forme speciale pentru fondant de ciocolată, fabricate din folie de aluminiu. Ungem formele cu unt pe toată suprafaţa interioară. Apoi, pudrăm fiecare din ele cu cacao.

În timp ce pregătim formele de copt, punem la foc un castron mic cu apă. În momentul în care apa începe să fiarbă, micşorăm focul la minimum şi aşezăm deasupra un bol din sticlă.
*important ca fundul bolului să nu atingă nivelul apei. Noi avem drept scop crearea unei băi de aburi pentru a stimula topirea ciocolatei.

Ciocolata o rupem bucăţi şi o punem în bol. În momentul în care aceasta începe să se topească, o amestecăm cu telul pentru a intensifica procesul de topire. Când ciocolata s-a topit complet, adăugăm untul tăiat cubuleţe şi luăm bolul de pe castronul cu aburi. Amestecăm bine totul cu telul, pînă cînd untul se topeşte, iar compoziţia capătă o textură cremoasă şi lucioasă.

Separat, într-un bol, mixăm bine ouăle şi zahărul pudră. În momentul în care amestecul devine pal, cremos şi pufos, adăugăm în jet subţire compoziţia de ciocolată. După care, cernem deasupra ingredientele solide, şi anume făina, cacao şi praful de copt. Mixăm totul bine şi turnăm aluatul în cantitate egală în formele de copt, pregătite anterior.

Punem formele cu aluat la frigider pentru aproximativ 1 oră.

Cu 15 minute înainte de coacerea desertului, preâncălzim rola la 210º.

Apoi, punem desertul în rolă pentru cel mult 6-8 minute. Vom observa că acesta va creşte în volum şi va începe să crape la suprafaţă. Anume acum e momentul să scoatem fondantul de ciocolată din rolă.

Fondantul de ciocolată este gata şi se serveşte imediat presărat cu zahăr pudră şi decorat cu mentă, alături de o biluţă de îngheţată. Anume acest contrast între fondantul fierbinte şi îngheţata rece te cucereşte.

 

Poftă bună!

 

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

Tatuajele florale temporare pe care să le porți în această vară. Și miresele optează pentru ele
Articolul anterior
Femeia în viziunea lui Eugen Doga
Articolul următor