Nașterea naturală – fericirea dureroasă a femeilor!

Multe femei își doresc să rămână însărcinate, pentru că astfel pot da naștere altor vieți. Probabil, nu există femeie pe acest pământ care să nu viseze la momentul când va deveni mamă și își va strânge pentru prima oară copilul în brațe. Cu toate că această misiune divină îți oferă șansa de a fi în culmea fericirii, te poate și deruta foarte mult cu frica și spaima care în mod firesc o simte orice femeie la prima naștere. Cel mai indicat în cazul dat ar fi informarea suficientă și detaliată despre tot ce înseamnă nașterea naturală.

separator

femeinsar

Dacă ești la prima sarcină și dorești să optezi pentru o naștere naturală, nu ezita să treci cu privirea peste aceste informații utile.

În timpul unei sarcini avansate pot exista multe alarme false, astfel că femeile care urmează să fie mămici pentru prima dată nu pot ști cu exactitate care este momentul în care intră sau nu în travaliu. Multe dintre ele vor să știe cum își pot seama când se întâmplă acest lucru pentru a putea să ia măsurile necesare în vederea nașterii care urmează, scrie edamagazine.ro.


Contracțiile trebuie cronometrate. Travaliul începe în momentul în care contracțiile se succed din 10 în 10 minute sau la intervale și mai scurte de timp. Începerea travaliului nu înseamnă că mai este foarte puțin timp până la naștere, întrucât există situații în care travaliul poate dura până la 24 de ore, astfel încât cervixul să se dilate complet.

Travaliul reprezinta suma tuturor lucrurilor care însoțesc o naștere naturală. Acesta este compus din patru stadii:

  • primul stadiu este cel în care are loc dilatarea colului uterin;
  • stadiul al doilea reprezintă momentul în care are loc expulzia bebelușului;
  • stadiul al treilea este cel în care are loc eliminarea placentei si anexelor fetale;
  • stadiul al patrulea este cel final, în care se consolidează hemostaza și începe recuperarea fizică a mamei.

Atunci când travaliul începe, trebuie mers de urgență la spital întrucât încep sângerările. De asemenea, momentul în care se rupe apa este foarte important, pentru că în funcție de acesta medicii pot evalua și preveni riscul infecțiilor.

pozeinsarcinata

Deși nașterea în sine este un proces dureros, durerea poate fi amplificată sau ameliorată în funcție de poziția în care stă bebelușul.

Mămicile decid dacă vor să fie sub influența anesteziei epidurale sau nu, iar sfaturile medicilor sunt foarte importante importante, întrucât acestea sunt diferite de la persoană la persoană. Nu orice femeie poate suporta o naștere normală, astfel că este important ca nicio persoană să nu se supună la riscuri și dureri inutile.

Este foarte importantă starea mămicii, pentru că ea nu trebuie să fie panicată și nici îngrozită. Pe de altă parte, este foarte important ca aceasta să nu fie nici extrem de relaxată, întrucât această relaxare îi va afecta mobilizarea și concentrarea din timpul nașterii. De aceea, atitudinea medicilor trebuie să fie una adecvată. Durerea este mare în principal din cauza faptului că, pe parcursul contracțiilor, organismul folosește anumiți mușchi care nu sunt foarte des folosiți. Cu toate acestea, și acest gen de durere diferă de la persoană la persoană, întrucât pregătirea fizică și nivelul de activitate sportivă pe care îl efectuează în fiecare zi fiecare femeie poate diminua acest tip de dureri.

Multe femei se sperie foarte tare în timpul nașterii la vederea cordonului ombilical sau a placentei. Cordonul ombilical și placenta conțin o parte din sângele nou-născutului, de aceea aceea sunt groase și puternic vascularizate.În unele cazuri, se decide pe parcursul nașterii că cezariana trebuie efectuată de urgență, mai ales dacă bebelușul se află în poziție transversală. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul acestei poziționări a fătului, este greu ca acesta să fie ghidat pe traseul normal al unei nașteri naturale. Nașterea prin cezariană implică anestezia rahidiană. În urma acestei anestezii, este important ca copilul să fie născut în primele 5 minute, pentru ca apoi să urmeze procesul de închidere a operației.

Pe parcursul sarcinii, din cauza presiunii aplicate de uter pe vezica urinară este posibil ca femeia gravidă să urineze puțin sau chiar să elimine materie fecală. Acest lucru nu trebuie nici să te sperie, nici să te rușineze. Doctorii s-au mai confruntat cu siguranță cu acest lucru, așa că știu ce trebuie să facă. Tu trebuie să îți păstrezi concentrarea pentru a reuși să faci tot ce ține de tine pe parcursul nașterii.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

În Moldova, o operație „calitativă” costă 5 400 de lei. Un medic chirurg a fost surprins în timp ce lua mită
Articolul anterior
SunStroke Project a fost declarată „Cea mai bună trupă” la ESC Radio Awards 2017
Articolul următor