Rețete din caise pe care poți să le prepari acasă

Acum, când suntem în sezonul cel mai dulce și dispunem de o varietate atât de mare de fructe, ar fi păcat să nu ne alintăm papilele gustative cu ceva delicios. Iată trei rețete din caiese apetisante și ușor de preparat:

separator

piersicreprezentativa


Înghețată din caise

Ice cream

Reţeta asta o poţi face acasă, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ce îţi trebuie:

– 450 de grame de caise proaspete, coapte

– o jumătate de cană de apă

– o jumătate de cană de zahăr

– o cană cu frişcă (cumpărată sau făcută în casă, nu contează)

– 1/4 linguriţă cu esenţă de vanilie

– câteva picături de suc de lămâie (stoarse dintr-o lămâie proaspătă, nu suc din comerţ)

Cum şi ce faci cu ingredientele:

Scoţi sâmburii caiselor şi o tai pe fiecare în şase bucăţi. Dacă ai cumpărat caise mai mari, poţi să le tai în mai multe bucăţi. Iei feliile şi le aşezi într-un vas, pe foc, după care adaugi jumătate de cană de apă şi o jumătate de cană de zahăr. Le laşi pe foc până obţii o compoziţie asemănătoare cu un sos, dar fără să dea în foc şi amestecând din când în când cu o lingură. Opt minute ar trebui să fie suficiente. După asta iei vasul de pe foc, îl acoperi şi îl pui deoparte, la răcit.

După ce compoziţia s-a răcit, se toarnă în blender. La sfârşit trebuie să guşti şi să ai grijă să fie cât mai asemănătoare unui piure. Dacă mai are bucăţi de fructe întregi, ai grijă să le separi cu o lingură sau să treci compoziţia printr-o sită. Oricum, dacă ai urmat instrucţiunile, nu ar trebui să apară asemenea probleme.

Pasul următor e şi mai uşor. Trebuie să pui din nou compoziţia în blender şi de data asta vei adăuga şi frişca, vanilia şi sucul de lămâie. Apoi torni totul într-un vas şi îl uiţi în fridiger câteva ore, până când începe să semene cu îngheţata.

 

Smoothie din caise

2caise

Nu e deloc greu să faci un smoothie de caise acasă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente.

Ce îţi trebuie:

– o cană plină cu caise feliate (nu trebuie să fie proaspete, ci din compot; trebuie, însă, să ai grijă să storci siropul din ele înainte, apoi să le tai în feliuţe mai mici şi să le dai la frigider aproximativ 25 de minute)

– 6 cuburi de gheaţă

– o cană de iaurt (noi recomandăm iaurt grecesc, are mai multe proteine)

– trei linguriţe de zahăr

Ce şi cum faci cu ingredientele:

Nu trebuie să faci mai nimic. Trebuie doar să pui feliile de caise, cuburile de gheaţă, iaurtul şi zahărul în blender şi să le laşi acolo până se transformă într-o compoziţie spumoasă.

Serbet de caise

treicaise

Ca şi celelalte, şi reţeta asta e foarte uşor de făcut acasă.

Ce îţi trebuie:

– o cană de zahăr

– 2 căni de vin spumant (vinul spumant e, însă, opţional, dacă nu îţi place poţi renunţa la el)

– puţină coajă de lămâie (iei o lămâie şi pur şi simplu răzuieşti puţină coajă)

– un kilogram de caise decojite, fără sâmburi şi tăiate în felii

– un pic de sare

Ce şi cum faci cu ingredientele:

Pui zahărul, vinul spumant, coaja de lămâie, caisele şi sarea într-o tigaie de mărime medie. Le laşi pe foc până când se transformă într-o compoziţie asemănătoare cu un sos. Iei tigaia de pe foc şi laşi compoziţia la răcit. După ce se răceşte, treci totul prin blender, pănă când se omogenizează şi capătă o consistenţă cremoasă. După ce ai trecut totul prin blender, iei amestecul şi îl treci printr-o sită. Laşi puţin să se răcească şi în frigider. Două ore ar trebui să fie suficiente.

Sursa

 

 

 

 

 

 

 

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Scrisoarea unui bărbat pe care trebuie să o citească toate femeile
Articolul anterior
Accident groaznic la Străşeni: Un tânăr a murit, iar altul a ajuns la spital după ce au fost loviţi de un camion
Articolul următor