Ce trebuie să conțină trusa medicală de vacanță pentru copii

Majoritatea părinților aleg să plece împreună cu odraslele sale la mare. Dragi mămici, în cazul în care vă decideți să vă luați copiii, atunci nu uitați să puneți în bagaje și trusa medicală de prim ajutor.

separator
trusa-medicala

Este important să știi cam de ce afecțiuni sau probleme frecvente suferă copilul tău. De exemplu, dacă știi că este alergic trebuie neaparat să ai în trusă medicamente antialergice. Dacă suferă de boli cronice sau are vreo afecțiune și este sub tratament nu uita să pui și cele necesare continuării tratamentului.

Urgențe medicale frecvente în vacanță

Apoi gândește-te cam la ce boli sau probleme medicale ar putea fi predispus copilul tău. Dacă mergeți la mare, există riscul arsurilor solare, insolației sau tăieturilor ușoare cauzate de scoici. Iritațiile provocate de căldură sunt o problemă în cazul bebelușilor.


Dacă mergeți la munte atunci există un risc mai mare al accidentelor și rănilor, dar și al răului de înălțime. Apar mai des fracturile, luxațiile, dar și intepăturile de insecte. În plus, trebuie să te asiguri că ai cu tine medicamente sau soluții împotriva răului de mișcare și de transport cu mașina sau cu avionul.

Există medicamentele antivomitive pentru senzația de greață, dar și brățări speciale cu presopunctura care au rolul de a îndepărta starea alterată cauzată de răul de mișcare. Alte probleme frecvente care vă pot da vacanța peste cap sunt intoxicațiile alimentare, răcelile sau gripa.

Însă, în mare, o trusă medicală de voiaj trebuie să conțina următoarele:

  • substanțe dezinfectante (iod, apă oxigenată, rivanol);
  • comprese sterile, leucoplast, vată, plasturi, pansament;
  • foarfecă;
  • termometru;
  • medicamente antivomitive;
  • picături de nas (ser fiziologic, soluții saline, Olynth, Vibrocil);
  • medicație antidiareică (Smecta, Hdrasev, Enterol, Ercefuryl etc.);
  • antitermice și antiinflamatoare (Ibuprofen, Paracetamol);
  • analgezice (Acetaminophen);
  • săruri și prafuri de rehidratare (pentru echilibrarea electroliților din organism);
  • antiacide;
  • antitusive;
  • medicamente pentru constipație(supozitoare cu glicerină);
  • medicație contra durerilor de gât;
  • antihistaminice (pentru alergii – loratadina, claritin, aerius etc.);
  • spray contra insectelor și țânțarilor (Fenistil, Autan etc.);
  • loțiune de plajă cu factor de protectie30+.

Dacă micuțul tău urmează un tratament cu antibiotice, atunci este indicat să iei cu tine de aici rețeta pentru a avea asigurat tratamentul pe toată perioada vacanței. În caz contrar este posibil să nu poți să ridici antibiotice de la farmacie fără rețeta sau din străinatatate.

Specialiștii susțin că cele mai frecvente probleme medicale pe timp de vară la copii sunt tulburările digestive. Consumul de alimente din diverse restaurante îl pot predispune pe copil indigestii, intoxicații alimentare, enterocolita și alte probleme digestive grave. Trebuie să fii pregatită cu medicamente antivomitive și antidiareice pentru a trata simptomele, dar și cu antibiotice în caz că infecția este bacteriană.

Trebuie să te asiguri că micuțul respectă și câteva reguli esențiale de îngrijire și igienă. De exemplu, în cazul afecțiunilor digestive se impune o dietă restrictivă și hidratarea continuă, dar și luarea unor măsuri stricte de igienă.

Cel mai important lucru pe care îl poți face este să mergi cu cel mic la medic înainte de a pleca în vacanță. Acesta va stabili care este starea lui generală de sănătate și te poate sfatui cam ce medicamente să iei cu tine pentru eventualele probleme din vacanță.

Sursa

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Emilian Crețu, despre machiajul moldovencelor: „Unele nu știu limita și devin caraghioase”
Articolul anterior
Furtuna și ploaia au făcut ravagii în nordul țării
Articolul următor