De câteva zile, Lenuța Gheorghiță gătește non stop. Asta pentru că interpreta stă acasă cu micuții și le îndeplinește toate poftele.
”Sunt în concediu ”forțat” pentru că grădinița unde merge David, este închisă pe perioada de vară. Așa că ne petrecem timp împreună și ne vin diferite idei la bucătărie.”, ne-a spus Lenuța Gheorghiță.
Nouă ne-a făcut cu ochiul gogoșii cu carne.
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Pentru aluat:
- 1 pahar de chefir (sau smantina)
- 5 linguri ulei
- 3 pahare făină
- 1 pachețel drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
Pentru umplutură:
- 500 gr carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Chefirul (la temperatura camerei) îl amestecăm cu ulei. Adăugăm sarea și zahărul. Făina o amestecăm cu drojdia. După treptat turnăm și compoziția din chefir si ulei. Frământăm aluatul și îl lăsăm într-un loc călduț să stea cel puțin o oră.
Între timp amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt și oul, adăugăm sare și piper, după gust. Apoi facem gogoșii.
Putem presăra peste ei semințe de in. Ducem tava la cuptorul încălzit la 180 grade Celsius.